A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén is segít a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet – jelentkezz önkéntesnek!

2022. november 29., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Idén kilencedik alkalommal szerveződik a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, hogy segíthessenek a szilveszteri tűzijáték miatt rémült és elkóborolt állatoknak hazatalálni. Várják az önkéntesek jelentkezését, hisz ők jelentik az Ügyelet szívét.



 

Az év utolsó, és az új év első napjai a gazdik számára nem feltétlenül felhőtlenek – a kutyák nagy részét ugyanis nagyon megviselik a szilveszteri tűzijátékokkal, petárdákkal járó hanghatások. Sokuk páni félelmükben inkább a menekülést választják nem tudván, hogy a „veszély” elől nem tudnak elbújni, mindenhol durrogások kísérik menekülésüket. Számos kutyát sok-sok kilométerre találják meg az otthonától – jobb esetben sértetlenül. Rosszabb esetben…

 

Óriási segítséget jelent az elkóborolt állatok hazajuttatásában a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, mely már kilencedik éve kerül megszervezésre év végére. Az Ügyelet gerincét az önkéntesek adják, nélkülük sokkal kevesebb állaton tudnának segíteni. Éppen ezért idén is nagyon várják az önkéntesek jelentkezését! Az Ügyelet több fronton is tevékenykedik, így a különböző feladatok között minden állatbarát önkéntes megtalálhatja azt, ami számára a legszimpatikusabb.

 

 

 

 

 

Az alábbi feladatokra várják az önkéntesek jelentkezését:

  • Adminisztrációs feladatok (telefonos koordinátorok, Facebook szerkesztők)
  • Chipolvasóval rendelkezők chipolvasásra
  • Petvetdata hozzáférők
  • Fuvarozás: autóval rendelkezők, akik fuvart vállalnak (chipolvasóst kivisznek, vagy orvoshoz, befogadóhoz, gazdihoz kutyát szállítanak)
  • Kiszállásra, befogásra képesek: olyan kutyánál, akit a bejelentő nem tudott megfogni, de tudott nagyjából pontos helyszínt mondani, kimegy valaki és megkeresi. Ezt városban lehet gyalogosan is, de érdemes egy autóssal összefogni. Itt tehát keresni kell az állatot, ami több idő, mint csak kimenni egy címre és chipet olvasni!
  • Ideiglenes befogadás

 


Az önkéntesek jelentkezését a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Facebook oldalán, a Regisztráció gombra kattintva várják.


 

Akkor is tudunk segíteni, ha a fentiek közül egyiket sem tudjuk vállalni. Nagyon fontos, hogy különösen a megelőzésről szóló tudnivalók minél több emberhez eljussanak. Minden egyes poszt-megosztás, kinyomtatott és kihelyezett plakát, minden szóbeli emlékeztető számít – szó szerint életet menthet!

 

Az elmúlt hét év alatt hatezer állatot jelentettek be a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnél – ennek a többszöröse lehet az a szám, amennyi állat bajba jutott az elmúlt hét év szilveszterein, hisz nem minden eset kerül bejelentésre az Ügyeletnél. Óriási tehát a megelőzés szerepe, tegyünk meg mindent kedvenceink biztonsága érdekében!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél
A szilveszter a házi kedvencek életében nem a féktelen jókedvről szól: rengeteg állat rohan el ilyenkor otthonról félelmében, de a lakásban tartott jószágokat is megviseli a petárdázás. A felkészültség mellett az is fontos, hogy figyeljünk a jelekre, ugyanis ha nem rohangál félelmében a kutyusunk fel-alá, még nem jelenti azt, hogy nem retteg.

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online MOL Nyrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Te becsomagolod a kutyusod karácsonyi ajándékát? Hírek - Címlapon
Te becsomagolod a kutyusod karácsonyi ajándékát?
Átkelt a szivárványhídon a hős labrador, aki 12 embert mentett meg a 2017-es mexikóvárosi földrengés után Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon a hős labrador, aki 12 embert mentett meg a 2017-es mexikóvárosi földrengés után