A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén is segít a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet – jelentkezz önkéntesnek!

2022. november 29., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Idén kilencedik alkalommal szerveződik a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, hogy segíthessenek a szilveszteri tűzijáték miatt rémült és elkóborolt állatoknak hazatalálni. Várják az önkéntesek jelentkezését, hisz ők jelentik az Ügyelet szívét. 

Az év utolsó, és az új év első napjai a gazdik számára nem feltétlenül felhőtlenek – a kutyák nagy részét ugyanis nagyon megviselik a szilveszteri tűzijátékokkal, petárdákkal járó hanghatások. Sokuk páni félelmükben inkább a menekülést választják nem tudván, hogy a „veszély” elől nem tudnak elbújni, mindenhol durrogások kísérik menekülésüket. Számos kutyát sok-sok kilométerre találják meg az otthonától – jobb esetben sértetlenül. Rosszabb esetben…

 

Óriási segítséget jelent az elkóborolt állatok hazajuttatásában a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, mely már kilencedik éve kerül megszervezésre év végére. Az Ügyelet gerincét az önkéntesek adják, nélkülük sokkal kevesebb állaton tudnának segíteni. Éppen ezért idén is nagyon várják az önkéntesek jelentkezését! Az Ügyelet több fronton is tevékenykedik, így a különböző feladatok között minden állatbarát önkéntes megtalálhatja azt, ami számára a legszimpatikusabb.

 

 

 

 

 

Az alábbi feladatokra várják az önkéntesek jelentkezését:

  • Adminisztrációs feladatok (telefonos koordinátorok, Facebook szerkesztők)
  • Chipolvasóval rendelkezők chipolvasásra
  • Petvetdata hozzáférők
  • Fuvarozás: autóval rendelkezők, akik fuvart vállalnak (chipolvasóst kivisznek, vagy orvoshoz, befogadóhoz, gazdihoz kutyát szállítanak)
  • Kiszállásra, befogásra képesek: olyan kutyánál, akit a bejelentő nem tudott megfogni, de tudott nagyjából pontos helyszínt mondani, kimegy valaki és megkeresi. Ezt városban lehet gyalogosan is, de érdemes egy autóssal összefogni. Itt tehát keresni kell az állatot, ami több idő, mint csak kimenni egy címre és chipet olvasni!
  • Ideiglenes befogadás

 


Az önkéntesek jelentkezését a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Facebook oldalán, a Regisztráció gombra kattintva várják.


 

Akkor is tudunk segíteni, ha a fentiek közül egyiket sem tudjuk vállalni. Nagyon fontos, hogy különösen a megelőzésről szóló tudnivalók minél több emberhez eljussanak. Minden egyes poszt-megosztás, kinyomtatott és kihelyezett plakát, minden szóbeli emlékeztető számít – szó szerint életet menthet!

 

Az elmúlt hét év alatt hatezer állatot jelentettek be a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnél – ennek a többszöröse lehet az a szám, amennyi állat bajba jutott az elmúlt hét év szilveszterein, hisz nem minden eset kerül bejelentésre az Ügyeletnél. Óriási tehát a megelőzés szerepe, tegyünk meg mindent kedvenceink biztonsága érdekében!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy teljes napon át remegett egy autó alatt Elza, a szilveszteri petárdáktól megijedt kutya Egy teljes napon át remegett egy autó alatt Elza, a szilveszteri petárdáktól megijedt kutya
A Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet kilencedik alkalommal szervezték meg lelkes önkéntesek, és elkeserítő a statisztikájuk. Csak hozzájuk 700-nál is több elveszett vagy talált kutyát vagy macskát jelentettek be, és a 300 önkéntesük közül sokan egész hétvégén, éjjel is mentették a rémült állatokat. Pintér Attila, az Ügyelet főszervezője szerint azonban „valójában jóval több állat kerül bajba ilyenkor, hiszen sok állat a chipnek köszönhetően hamar hazajut, másokat pedig nem jelentenek be. Ezért a valós szám feltehetően több ezer állatot jelent, akik rettegve menekülnek ilyenkor. Nem ritka, hogy elütik őket, vagy ahogy Elzánál is, hiába keresik, nem találják meg, mert elbújnak, és félnek előjönni. De Elzának szerencséje volt.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt! Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt!
A kutyatartók nagy része előtt nem ismeretlen a probléma, amit a szilveszter éjjel és az azt megelőző napok okoznak. Nagyon sokat tehetsz azért, hogy kutyád könnyebben viselje az év utolsó napját kísérő durrogtatást! Előzd meg a bajt!

Jön az év legnehezebb éjszakája -  segíthetnek a természetes stresszoldók Jön az év legnehezebb éjszakája - segíthetnek a természetes stresszoldók
Számtalan gazdi tapasztalta már meg, hogy milyen az, amikor kedvence valamitől fél, szorong. Ilyen szituációban a legrosszabb, amikor sehogy nem tudjuk megnyugtatni a kis rettegőt és tehetetlenül vagyunk kénytelenek nézni, ahogy zihálva, remegve mászkál fel s alá a lakásban vagy próbál valahova elbújni. Esetleg olyannyira próbál menekülni, hogy félelmében még akár a bejárati ajtót is képes kibontani, kockáztatva ezzel a saját testi épségét és komoly károkat is okozva.

Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni
Immár több mint másfélszáz MOL kúton van lehetőség a kutyák azonosító chipjeinek leolvasására, ami hatalmas segítséget jelent, hogy a szilveszteri petárdaszezonban elkóborolt négylábúak sikeresen hazatalálhassanak szerető gazdáikhoz. Az állatvédő szervezetek szerint az év utolsó napjaiban rendre ezres nagyságrendű kutya szökik el a számukra extrém zajterhelést jelentő robbanások miatt – közülük szerencsére több százat sikerül biztonságba helyezni az ingyenes chipleolvasásnak köszönhetően.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Te becsomagolod a kutyusod karácsonyi ajándékát? Hírek - Címlapon
Te becsomagolod a kutyusod karácsonyi ajándékát?
Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Hírek - Címlapon
Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?