A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átkelt a szivárványhídon Luna, a légpuskával meglőtt beagle

2017. február 07., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A család kutyusát a saját udvarukon lőtte le valaki tavaly ősszel: akkor egy hajszálon múlt az élete, de sikerült megmenteni. Nemrég azonban Luna feladta a harcot a sérülés óta folyamatosan jelentkező epilepsziás rohamokkal.



2016 októberében történt a tragikus eset, amiről mi is beszámoltunk: Lunát, a beaglet ismeretlen tettes lőtte meg légpuskával. A kutyus a ráadásul a saját udvarukon tartózkodott, oda lőtt be a rosszindulatú tettes.

 

Luna élete szó szerint két miliméteren múlt: ennyire állt meg a lövedék a szívétől. Ez a  hihetetlen szerencse, és a megfelelő állatorvosi ellátás reményt adott, hogy Luna túlélheti és újra boldog életet élhet két és fél éves kis gazdájával és családjával. A sérülés óta azonban Luna folyamatosan epilepsziás rohamokkal küzdött, és bár többször volt kis javulás, az ismétlődő rohamok rengeteg szenvedést okoztak neki is és szerető családjának is.

 

A beaglet a mellkasánál találta el a lövedék
A beaglet a mellkasánál találta el a lövedék
Fotó: feol.hu

 

“Luna átkelt a szivárványhídon. Sajnos az epilepszia elhatalmasodott felette. Január 2-án nagyon durva rohama lett, 40 perc alatt kilenc - mondta a feol.hu-nak Luna gazdája, Csapó-Kah Szilvia. – Akkor az orvos lenyugtatózta és másnapra minden rendben volt. Sajnos a napokban megint rohamot kapott, és hiába minden, nem jött ki belőle. El kellett engednünk. A szívem szakad meg. A lövés óta teljesen megtörtünk lelkileg, az anyagi részéről nem is beszélve. Iszonyatosan megterhelő volt rohamos időszakokban Andrist távol tartani mindentől, hogy ne lássa Luna szenvedését.”

 

Az eset után a család megtette a feljelentést, a Gárdonyi Rendőrkapitányság ez alapján állatkínzás vétség gyanúja miatt megindította a nyomozást, a tettest azonban nem sikerült még előkeríteni. “Remélem, hogy ezen az a valaki kicsit elgondolkodik és rájön, hogy nem ezt akarta, egy kisfiú mindennapjait, boldogságát tönkretenni, belerondítani egy kétgyermekes család életébe.” - mondta elkeseredve Szilvia.

 

 

Forrás: Buthy Lilla - feol.hu
Indexkép forrás: feol.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Röviddel a Guinness-rekord után átkelt a szivárványhídon Kevin, a Világ Legnagyobb Kutyája Röviddel a Guinness-rekord után átkelt a szivárványhídon Kevin, a Világ Legnagyobb Kutyája
A hatalmas német dog mindössze három éves volt.

E-cigaretta: kutyád életébe is kerülhet, ha megkaparintja E-cigaretta: kutyád életébe is kerülhet, ha megkaparintja
Korábban már körüljártuk a dohányzás kutyákra gyakorolt hatásának témakörét. De mi a helyzet az e-cigarettával?

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel? Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel?
Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a jelekkel, mert a fagyálló mérgezés életveszélyes állapotot okoz!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így vihetsz közepes- és nagytestű kutyát is az IC-re Hírek - Címlapon
Így vihetsz közepes- és nagytestű kutyát is az IC-re
Rablót fogott Meló, a nyomkövető kutya Hírek - Címlapon
Rablót fogott Meló, a nyomkövető kutya