A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Autópályáról mentettek egy vizslát a rendőrök

2020. január 15., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az otthonról megszökött vizsla az M3-as autópályára tévedt, sajnos el is ütötték, ám a rendőrök segítségének hála fel fog épülni!



Az M3-as autópálya bevezető szakaszán lettek figyelmesek a szolgálatban lévő rendőrök egy kutyára, aki az autók között rohangált összezavarodva, sérülten: egy autó elüthette. Azonnal bekapcsolták hát a megkülönböztető jelzést, megálltak a szélső sávban, és megpróbálták elfogni az ebet. A vizslát végül a helyszínre érkező XV. kerületi járőrökkel és egy állampolgár segítségével fogták be. 

 

 

 

 

A sérült kutyát azonnal állatorvoshoz szállították, ahol ellátták a sérülését és chipet kerestek benne. Az olvasó jelzett is, adatok azonban nem voltak a chipen. Hála azonban a közösségi média erejének, a megosztások segítségével hamar meglettek a gazdik. Kiderült, hogy a Linda névre hallgató vizslát nemrég fogadták be, egy nappal a szökése előtt kapott oltást és chipet, amin az adatok még nem voltak láthatók. (Az állatorvosoknak nyolc napjuk van arra, hogy a beültetett chipre megadott adatokat regisztrálják a rendszerbe.)

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fotópályázat: íme, 2019 legjobb képei! Hírek - Címlapon
Fotópályázat: íme, 2019 legjobb képei!
Kutya a lakásban – így lehet foltmentes a kanapéd! Hírek - Címlapon
Kutya a lakásban – így lehet foltmentes a kanapéd!