A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az eső sem tántoríthatja el a kutyásokat!

2017. szeptember 19., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Terelőbemutató és ügyességi verseny esőben, szépségverseny hol napsütésben, hol záporban - a nem épp kiváló kora őszi idő ellenére is jól érezték magukat a szombathelyi kutyások!



Egy igazi kutyást nem rettent el egy kis víz - ezt bizonyították is a legkeményebb vas megyei kutyások. Szeptember harmadik vasárnapjára hirdette meg a Fekete István Állatvédő Egyesület (FIÁE) az első Kutyás Családi Piknikét Kunhegyesi Tibor babérkoszorús mesterkiképző kutyaiskolájának területén. Sajnos az őszi idő nem kedvezett a piknikezni vágyóknak: mondhatni egész nap esett.

 

Voltak azonban kutyások, akiket ez korántsem rettentett el! A programok java része a rossz idő miatt elmaradt (pontosabban: néhányuk elmaradt, a többi pedig elhalasztásra került), azonban a terelőkutyás bemutató, a szépségverseny és az ügyességi versenyt megtartották.

 

A kutya is hordhat esőkabátot
A kutya is hordhat esőkabátot
Fotó: Nagy Jácint - Vas Népe

 

Egy munkakutyának, aki imád dolgozni,  nem számít, hogy esik, fúj, vagy épp süt a nap: mindig 110%-ot belead a munkába! Így volt ez Süli Attila terelőkutyás bemutatóján is: hiába a szakadó eső, saját- és tanítvány kutyusa fantasztikusan teljesített! Ahogy ezt az alábbi videó is mutatja:

 

 

 

Délutánra az eső kezdett csillapodni, néha-néha még el is állt: a szépségverseny hol napsütésben, hol szemerkélő esőben zajlott. A versenyre a rossz idő ellenére is nem kevesebb, mint 19 nevezés érkezett: ebből a közel 20 szebbnél szebb kutyából kellett kiválasztania a zsűrinek a három nyertest. Nem volt egyszerű dolguk! A verseny eredményhirdetésére pedig már a nap is kisütött!

 

A legszebb kutyusok kategóriánként:

Mini

1. Kőhalmi Hanna és Beni

2. Farkas Andrea és Miga

3. Boda Berta és Bond

 

Standard

1. Tonka Dóra és Rozé (ex Kamilla)

2. Németh Adrienn és Málna

3. Németh Luca és Bonnie

 

Maxi

1. Orbán Gergely és Dalton

2. Omar Akoum és Lumen

3. Pál Boglárka és Tánya


A három legszebb kutyus közül választották meg az abszolút győztest, az Univerzum Szépét: a címet Rozé, Tonka Dóra kutyusa nyerte el. 

 

Végül a nap is kisütött
Végül a nap is kisütött

 

Az ügyességi versenyen tíz kutya mérte össze tudását: a legjobbakat csillogó kupával díjazták. A legügyesebbnek Németh Luca és Bonnie bizonyult, második helyen Wöller Tamásné és Spenót végzett, a harmadik legjobb pedig  Varga Vanda és Theo lett.

 

Egy kis eső meg se kottyan a kutyáknak - a gazdik pedig elővették a gumicsizmáikat
Egy kis eső meg se kottyan a kutyáknak - a gazdik pedig elővették a gumicsizmáikat
Fotó: Nagy Jácint - Vas Népe

 

A nap alapfelszerelése a gazdik számára a gumicsizma és az esőkabát volt, a kutyusoknak viszont meg se kottyant a nedves idő. A száraz pihenőket sok-sok sátor biztosította, a gazdikat pedig finom gulyás melegítette fel a közös ebéden. Az eső a hangulatot se tudta elrontani! Szó szerint családi piknik lett a napból: a viccelődés, sok nevetés és a kutyusok jelenléte valóban igazi családi hangulatot varázsolt.

 

Egy kis sár? Egy kis víz? Ugyanmár... nem vagyunk cukorból!
Egy kis sár? Egy kis víz? Ugyanmár... nem vagyunk cukorból!
Fotó: Nagy Jácint - Vas Népe
Az eső elől sátrak alá lehetett bújni
Az eső elől sátrak alá lehetett bújni
Fotó: Nagy Jácint - Vas Népe

 

 

Az elmaradt programokat, beleértve a tombolát is, be fogja pótolni a FIÁE, a hogyant és a mikort még nem tudni, így érdemes figyelni a Facebook oldalukat a friss hírekért!

 

 

 


Indexkép forrás: Nagy Jácint - Vas Népe

Témába vág

Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
A vezetőülésen üldögélve várhatta meg a kutya, amíg megérkezett a további segítség. Közben hálásan fogadta a simiket a kedves sofőrtől.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra! Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra!
Megmutatja magát a közelgő tél - a havazás mellett több helyen is ónos esőre kell számítani. A veszélyes időjárás miatt fokozottan figyeljünk saját és kutyáink biztonságára is!

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MTI Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Színes pulóverek az árva kutyáknak a könnyebb gazdikeresésért Hírek - Címlapon
Színes pulóverek az árva kutyáknak a könnyebb gazdikeresésért
Új kutatás: a farkasok jobban értik az ok-okozati összefüggést, mint a kutyák Hírek - Címlapon
Új kutatás: a farkasok jobban értik az ok-okozati összefüggést, mint a kutyák