A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Színes pulóverek az árva kutyáknak a könnyebb gazdikeresésért

2017. szeptember 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
...és gazdi-találásért. Skóciában ezzel a kedves trükkel próbálnak segíteni a menhelyen élő fekete bundájú kutyusoknak megtalálni leendő gazdijukat.Szinte minden állatvédő szervezet be tud számolni olyan tapasztalatokról, amik a fekete kutyusok és cicák nehéz gazdi-találásáról szólnak. Sajnos az emberek nem tudatalatt, vagy épp tudatosan, de nem szívesen választanak ilyen színű állatot, ha örökbefogadásról van szó. Az úgynevezett “Fekete kutya szindróma” sok kutyától, de még a cicáktól is elveszi a boldog gazdis élet esélyét.

 

A Skót Nőegylet tagjai egy kreatív ötlettel rukkoltak elő, hogy segítsék az árva kutyusokat. Hobbijukat összekötötték az állatvédelemmel: a kötés és a horgolás kedvenc hobbijaik közé tartoznak, így adta magát az ötlet, miért ne kötnének a kutyusoknak csinos kabátokat, mellényeket, amelyeken megakad a látogatók szeme - ezáltal az édes négylábúakon is, akik azt hordják. A Skót Nőegylet egyébként idén ünnepli 100. születésnapját, így ennek keretében ez a jótékony akció még nagyobb támogatásra lelt a tagok körében, mint egyébként.

 

A hobbi és a jótékonyság találkozása
A hobbi és a jótékonyság találkozása

 

A színes kutyaruhákból pár “mintadarabot” készítettek, amit eljuttattak az SPCA állatvédő szervezetnek, akik örömmel fogadták azokat, így megvalósult a jótékony együttműködés az állatvédők és az állatbarátok között. A Nőegylet minden tagját buzdítják a ruhácskák kötésére, horgolására, hogy minél több fekete bundáson segíthessenek: a a hölgyek pedig örömmel ragadják meg a jó ügyért kötőtűiket.

 

Nem csak Skóciában, hanem világszerte elismeréssel fogadták a kezdeményezést, hiszen a fekete kutya szindróma egy olyan általános probléma, mellyel az állatvédők és állatbarátok is nap, mint nap szembesülnek - írja az Ebpercek.hu. - A színes pulóvereknek hála azonban minden szem a “mellőzöttekre” szegeződik, ők pedig büszkén feszítenek divatos öltözékükben.

 

A csinos ruháknak köszönhetően azonnal megakad a szem a fekete kutyákon is
A csinos ruháknak köszönhetően azonnal megakad a szem a fekete kutyákon is

 

Annak ellenére, hogy a szőr színe egyáltalán nem befolyásolja a kutya kötődését leendő gazdájához, sajnos mégis a fekete ebek szenvednek komoly hátrányt, mikor az új családtag kiválasztására kerül a sor. Akár éveket is eltölthetnek a szervezetek gondozásában, mire felfigyelnek rájuk, és végleges otthonukba költözhetnek - írja az oldal.

 


 

Idehaza is nagy örömmel fogadják a fázós kutyusok a szeretettel készült pulcsikat, mellényeket, így aki érez magában egy kis bátorságot az alkotásra, biztosan talál kis négylábú gazdákat a ruhácskáknak!

 

És hogy bemutassunk két hazai jó példát is:

A menhelyi és az ideiglenes befogadóknál élő kutyusok számára az Andi Kutyarucik minden tél előtt hasonló, kézzel készült, meleg pulcsikat küldött. Jótékony munkáját már több mint 6 éve végzi! Ahhoz, hogy minél több kutyusnak segíthessen még a téli hideg beállta előtt a meleg ruhákkal, szívesen fogad fonalat felajánlásként az állatbarátoktól, amiből a ruhácskákat meg tudja kötni. 

 

Győrffyné Bakos Rózsáról tavaly lehetett hallani, olvasni a médiában: ő az, aki meleg pulóvereket köt a menhelyi kutyusoknak. A gyönyörű ruhácskákat az állatvédő szervezetek nagy örömmel fogadják - hát még a kutyusok!

Lesznek követői? :)

 

 

Forrás: ebpercek.hu

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál? Hírek - Címlapon
Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál?
Az eső sem tántoríthatja el a kutyásokat! Hírek - Címlapon
Az eső sem tántoríthatja el a kutyásokat!