A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fehér szőrű kutyák: érzékenyebbek “színes” társaiknál?

2017. szeptember 20., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Igaz vajon az, hogy a hófehér bundájú kutyusok fogékonyabbak a betegségekre, daganatokra, és érzékenyebbek a barna, foltos, vagy fekete szőrű kutyatársaiknál?



Röviden és tömören: igen. Méghozzá kutatások (és statisztikák) is igazolták, hogy a fehér bundájú kedvencek sokkal érzékenyebbek a többi kutyánál. Ha végiggondoljuk, igazából ez nem is olyan meglepő. Gondoljunk csak arra, hogy nálunk, embereknél is érzékenyebb a világos bőr a környezeti hatásokra, a napsütésre. Nincs ez másképp kutyáinknál sem.

 

Fehér kutya

 

Fehér és fehér között is van különbség: nem mindegy, hogy albínó, fehér, vagy épp double-merle kutyusról van szó. Mindegyikük érzékeny, csak különböző mértékben.

A fehér kutyák esetében a napfényre különösen oda kell figyelni, hiszen bőrük világos, rózsaszín színű, könnyen leéghetnek. Nem mindegy az sem, milyen gyakran fürdetjük őket, és hogy milyen sampont választunk.

 

 


A témát részletesen áttekinti Dr. Bodoky Anna, a Gondos Gazdik szakértői csapatának állatorvos tagja szeptemberi írásában - ide kattintva olvasható!


 


 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, gondosgazdik.hu

Témába vág

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között
A menangiómák genetikai felépítése meglehetős hasonlóságot mutat az ember legjobb barátjánál is.

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár? Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár?
Kevésbé reagál a szavainkra, meg sem hallja, ha csörög a kulcs a zárban, még a hangos zajokra sem riad fel álmából. Lehet, hogy kutyánknak gond van a hallásával?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor MOL Nyrt. MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Terápiás kutya lett a vak golden retriverből Hírek - Címlapon
Terápiás kutya lett a vak golden retriverből
Kutyanevelés buktatói 1. Hírek - Címlapon
Kutyanevelés buktatói 1.