A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Örökbefogadó és Családi Napján jártunk


2021. június 14., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az állatvédelem minden területéről érkeztek szakértők, önkéntesek, szervezetek a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat szombati Örökbefogadó és Családi Napjára a Népligetbe. Az állatvédelem szereplői egyetértenek: összefogás nélkül fejlődni sem lehet. 

 

Tartalmas nap volt szombaton a Népligetben: a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat szervezésében került megrendezésre az Örökbefogadó és Családi Nap. A rendezvény a nevén jóval túlmutatott: nem csupán az állatvédő szervezetekkel és örökbefogadható védenceikkel találkozhattunk, de igazán tartalmas kerekasztal-beszélgetéseket is követhettünk különböző témákban.

 

A rendezvényt Ovádi Péter a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg.

 

Az első kerekasztal beszélgetésen a hazai állatvédelem helyzetét vázolta, fejlődési lehetőségeit vitatták meg a résztvevők, érintve az örökbefogadás fontosságát is. A kérdéskört a résztvevőknek köszönhetően több szemszögből is körüljárhattuk: dr. Vetter Szilvia PhD, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi központjának vezetője, Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője, Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos és moderátorként dr. Fülöp Erik, független országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület elnöke mondták el véleményüket.

 

 

A hazai állatvédelem kérdéseiről és az örökbefogadásról dr. Vetter Szilvia PhD, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi központjának vezetője, Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője, Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos és moderátorként dr.
A hazai állatvédelem kérdéseiről és az örökbefogadásról dr. Vetter Szilvia PhD, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi központjának vezetője, Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője, Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos és moderátorként dr. Fülöp Erik beszéltek
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

A beszélgetés során elhangzottak konklúziója egyértelmű:

 

 

az állatvédelem mindannyiunk közös ügye, így a különböző területeken munkálkodók összefogása elengedhetetlen. Egymást segítve, közösen dolgozva érhető el csak haladás, fejlődés.

 

 

További fontos pontja volt a beszélgetésnek a felelős állattartás, a felelős gondolkodásmód tudatosítása, hisz rengeteg probléma előzhető meg akkor, ha már a legelejétől felelősen gondolkodunk.

 

 

Az állatok és gyerekek kapcsolatát körbejáró beszélgetésen Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek oldal főszerkesztője, Janisch Ferencné Csilla állatvédő pedagógus, Joanovits Andrea (Jandika) habilitációs kutyakiképző és terápiáskutya felvezető vettek
Az állatok és gyerekek kapcsolatát körbejáró beszélgetésen Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek oldal főszerkesztője, Janisch Ferencné Csilla állatvédő pedagógus, Joanovits Andrea (Jandika) habilitációs kutyakiképző és terápiáskutya felvezető vettek részt
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

Érdekes és elgondolkodtató gondolatokat hallhattunk az állatok és gyerekek kapcsolatát körbejáró beszélgetésen, melyen Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek oldal főszerkesztője, Janisch Ferencné Csilla állatvédő pedagógus, Joanovits Andrea (Jandika) habilitációs kutyakiképző és terápiáskutya felvezető vettek részt. Kiemelték annak fontosságát, hogy a felelős állattartásra, az állatok szeretetére és tiszteletére való nevelés már fiatal gyermekkorban megkezdődjön.

 

 

Az állatmentésben szerezett tapasztalatokról és a szervezetek nehézségeiről Kapin Richárd (Szurkológk az Állatokért) és Lajos Bence (FEMA) beszélt
Az állatmentésben szerezett tapasztalatokról és a szervezetek nehézségeiről Kapin Richárd (Szurkológk az Állatokért) és Lajos Bence (FEMA) beszélt
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

A későbbiekben prof. Miklósi Ádám előadását hallhattuk az örökbefogadott állatok pszichológiájáról, a kutya-gazda kapcsolatról, majd újabb kerekasztal-beszélgetés következett: a Szurkolók az Állatokért vezetője Kapin Richárd, valamint a FEMA állatvédő szervezet vezetője, Lajos Bence osztották meg tapasztalataikat az állatmentés területéről, az állatmentő és állatvédő szervezetek nehézségeiről.

 

 

Az állatvédő szervezetek védenceivel is találkozhattunk
Az állatvédő szervezetek védenceivel is találkozhattunk 
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

A tapasztalatok mind azt mutatják: rengeteg a teendő még a hazai állatvédelem és a felelős állattartás tudatosítása területén. A folyamat azonban úgy tűnik, megindult: a különböző területek szereplői készek az együttműködésre - összefogással hatékonyabban és nagyobb utat tehetünk meg a célok felé.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Közel 2600-an regisztráltak már a gazdijogsira Közel 2600-an regisztráltak már a gazdijogsira
Már csaknem 2600-an regisztráltak a felelős állattartást támogató gazdijogsi képzésre - mondta a program hétfői sajtótájékoztatóján Bognár Lajos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos.

Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak
Az Egyesült Királyság törvénybe foglalja, hogy képesek érzelmekre a gerincesek, "mindazok az állatok, amelyeknek gerincvelőjük van" – közölte George Eustice környezetvédelmi miniszter a Sunday Times című lappal. Az új jogszabályt II. Erzsébet királynő jelenti be kedden hagyományos kormánynyilatkozatában.

Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács
„Közös érdekünk, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön” - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács alakuló ülésén, kedden.

Most Te is beleszólhatsz a Nemzeti Állatvédelmi Programba! Most Te is beleszólhatsz a Nemzeti Állatvédelmi Programba!
Legyünk hangjai a hangtalanoknak. Mondd el véleményed az állatvédelmi kérdéseket illetően! Fontos, hogy minél többen kitöltsék, hisz az állatok védelme – legyen szó akár a házikedvencekről, akár a haszonállatokról – mindannyiunk közös ügye, felelőssége!

Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet
Egy hét alatt több mint százezren mondták el véleményüket az állatvédelem kérdéseit illetően az online kérdőíven. Fontos, hogy minél többen kitöltsék, hisz az állatok védelme – legyen szó akár a házikedvencekről, akár a haszonállatokról – mindannyiunk közös ügye, felelőssége!

Még nem fog szigorodni az állatvédelmi törvény - elutasították a vonatkozó törvényjavaslatot Még nem fog szigorodni az állatvédelmi törvény - elutasították a vonatkozó törvényjavaslatot
Szigorította volna az állatvédelmi törvényt az a javaslat, melyet a Jobbik adott be - a törvényjavaslat azonban nem jutott tovább az Országgyűlés Igazságügyi bizottságán.

Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás? Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás?
Általában némi irigységgel tekintünk más országok állatvédelmi helyzetére. Mi kéne ahhoz, hogy Magyarországon is jobb legyen a helyzet, ne legyenek zsúfolásig tömve a menhelyek? Márton Attilát, a „kutyabajok” blog szerzőjét kérdeztük arról, hogy mi kéne egy nagyobb áttöréshez.

Új állatjóléti törvény Luxemburgban: ilyen egy állatbarát ország! Új állatjóléti törvény Luxemburgban: ilyen egy állatbarát ország!
Nagy lépést tett előre Luxemburg az állatvédelem terén - az új állatjóléti törvényt egyhangúan szavazták meg a képviselők.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Hírek - Címlapon
Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Mekkora a kutyák vízigénye? Hírek - Címlapon
Mekkora a kutyák vízigénye?