A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Örökbefogadó és Családi Napján jártunk


2021. június 14., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédelem minden területéről érkeztek szakértők, önkéntesek, szervezetek a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat szombati Örökbefogadó és Családi Napjára a Népligetbe. Az állatvédelem szereplői egyetértenek: összefogás nélkül fejlődni sem lehet.



 

 

Tartalmas nap volt szombaton a Népligetben: a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat szervezésében került megrendezésre az Örökbefogadó és Családi Nap. A rendezvény a nevén jóval túlmutatott: nem csupán az állatvédő szervezetekkel és örökbefogadható védenceikkel találkozhattunk, de igazán tartalmas kerekasztal-beszélgetéseket is követhettünk különböző témákban.

 

A rendezvényt Ovádi Péter a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg.

 

Az első kerekasztal beszélgetésen a hazai állatvédelem helyzetét vázolta, fejlődési lehetőségeit vitatták meg a résztvevők, érintve az örökbefogadás fontosságát is. A kérdéskört a résztvevőknek köszönhetően több szemszögből is körüljárhattuk: dr. Vetter Szilvia PhD, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi központjának vezetője, Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője, Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos és moderátorként dr. Fülöp Erik, független országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület elnöke mondták el véleményüket.

 

 

A hazai állatvédelem kérdéseiről és az örökbefogadásról dr. Vetter Szilvia PhD, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi központjának vezetője, Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője, Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos és moderátorként dr.
A hazai állatvédelem kérdéseiről és az örökbefogadásról dr. Vetter Szilvia PhD, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi központjának vezetője, Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője, Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos és moderátorként dr. Fülöp Erik beszéltek
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

A beszélgetés során elhangzottak konklúziója egyértelmű:

 

 

az állatvédelem mindannyiunk közös ügye, így a különböző területeken munkálkodók összefogása elengedhetetlen. Egymást segítve, közösen dolgozva érhető el csak haladás, fejlődés.

 

 

További fontos pontja volt a beszélgetésnek a felelős állattartás, a felelős gondolkodásmód tudatosítása, hisz rengeteg probléma előzhető meg akkor, ha már a legelejétől felelősen gondolkodunk.

 

 

Az állatok és gyerekek kapcsolatát körbejáró beszélgetésen Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek oldal főszerkesztője, Janisch Ferencné Csilla állatvédő pedagógus, Joanovits Andrea (Jandika) habilitációs kutyakiképző és terápiáskutya felvezető vettek
Az állatok és gyerekek kapcsolatát körbejáró beszélgetésen Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek oldal főszerkesztője, Janisch Ferencné Csilla állatvédő pedagógus, Joanovits Andrea (Jandika) habilitációs kutyakiképző és terápiáskutya felvezető vettek részt
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

Érdekes és elgondolkodtató gondolatokat hallhattunk az állatok és gyerekek kapcsolatát körbejáró beszélgetésen, melyen Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek oldal főszerkesztője, Janisch Ferencné Csilla állatvédő pedagógus, Joanovits Andrea (Jandika) habilitációs kutyakiképző és terápiáskutya felvezető vettek részt. Kiemelték annak fontosságát, hogy a felelős állattartásra, az állatok szeretetére és tiszteletére való nevelés már fiatal gyermekkorban megkezdődjön.

 

 

Az állatmentésben szerezett tapasztalatokról és a szervezetek nehézségeiről Kapin Richárd (Szurkológk az Állatokért) és Lajos Bence (FEMA) beszélt
Az állatmentésben szerezett tapasztalatokról és a szervezetek nehézségeiről Kapin Richárd (Szurkológk az Állatokért) és Lajos Bence (FEMA) beszélt
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

A későbbiekben prof. Miklósi Ádám előadását hallhattuk az örökbefogadott állatok pszichológiájáról, a kutya-gazda kapcsolatról, majd újabb kerekasztal-beszélgetés következett: a Szurkolók az Állatokért vezetője Kapin Richárd, valamint a FEMA állatvédő szervezet vezetője, Lajos Bence osztották meg tapasztalataikat az állatmentés területéről, az állatmentő és állatvédő szervezetek nehézségeiről.

 

 

Az állatvédő szervezetek védenceivel is találkozhattunk
Az állatvédő szervezetek védenceivel is találkozhattunk 
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

A tapasztalatok mind azt mutatják: rengeteg a teendő még a hazai állatvédelem és a felelős állattartás tudatosítása területén. A folyamat azonban úgy tűnik, megindult: a különböző területek szereplői készek az együttműködésre - összefogással hatékonyabban és nagyobb utat tehetünk meg a célok felé.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Új állatvédelmi törvényt hoztak Spanyolországban: legfeljebb három napig lehet magára hagyni a háziállatokat Új állatvédelmi törvényt hoztak Spanyolországban: legfeljebb három napig lehet magára hagyni a háziállatokat
Fehér Krisztina, az MTI tudósítója jelenti: Legfeljebb három napig lehet magára hagyni egy háziállatot, a macskákat kötelező ivartalaníttatni és chippel ellátni, a kutyatulajdonosoknak felelősségbiztosítást kell kötniük - egyebek mellett ezek szerepelnek az új állatjóléti törvényben, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a spanyol parlament Madridban.

Hontalan állatok országa - ivartalanítási akciót hirdet az Orpheus Állatvédő Egyesület Hontalan állatok országa - ivartalanítási akciót hirdet az Orpheus Állatvédő Egyesület
Százezres nagyságrendű a gazdátlan állatok száma Magyarországon jelenleg. És hiába az – elméletben – egyre szigorodó jogszabályok, a számuk évről-évre egyre csak nő.

Másfél milliárd forinttal támogatja a kormány az állatvédelmet Másfél milliárd forinttal támogatja a kormány az állatvédelmet
Új szintre lép Magyarországon az állatvédelem, másfél milliárd forinttal támogatja a kormány - közölte az MTI-vel az Agrárminisztérium kedden.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ha nem szeretsz, a kutyám se szeret! Hírek - Címlapon
Ha nem szeretsz, a kutyám se szeret!
Kutyabarát múzeumok- Óbudai Múzeum Hírek - Címlapon
Kutyabarát múzeumok- Óbudai Múzeum