A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betiltják az elektromos nyakörveket Angliában

2018. augusztus 29., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Egészség




Az angol kormány bejelentette, hogy tilos lesz elektromos nyakörvet használni kutyákon és macskákon. Döntésüket azzal indokolták, hogy az eszköz fájdalmat és szenvedést okoz az állatoknak.



A nemrégiben meghozott rendelet után – miszerint nem lehet többé kiskutyákat árulni az állatkereskedésekben – az angol kormány újabb állatbarát törvényt vezet be. Az efféle kiképző eszközök körülbelül 4-6000 voltos árammal rázzák meg az állatot. Az állatvédők természetesen támogatják az ötletet, de továbbra is nehezményezik a villanypásztorok engedélyezését. Akik viszont támogatják azt, azzal érvelnek, hogy az elektromos kerítések közel 300.000 állatot mentettek meg az esetleges gázolásoktól.

 

Az RSPCA szervezet felmérése szerint, az angol kutyatulajdonosok 5%-a használt már elektromos nyakörvet kutyáján. Rengeteg történetet és szakértői véleményt lehet találni az interneten az eszköz káros hatásairól. Egy gazda arról számolt be, hogy mikor először (és utoljára) használta kedvencén a nyakörvet, az teljesen elvesztette önuralmát és rátámadt a család másik kutyájára. Vannak olyan videók is, melyekben emberek próbálják ki, milyen érzés lehet, ha őket rázza meg a nyakörv. 

 

Az elektromos nyakörvek használata árthat kedvenceinknek
Az elektromos nyakörvek használata árthat kedvenceinknek
Fotó: doggydan.co.nz

 

 

Az ilyen készülékek 2010 óta be vannak tiltva Walesben és Skóciában is illegálisnak minősítették néhány hónappal ezelőtt. Az angol igazságügyi miniszter arra buzdítja az állattartókat, hogy fájdalmas módszerek helyett, inkább pozitív megerősítéssel trenírozzák kedvenceiket.

 

 

 


Indexkép forrás: thetimes.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát
Az állatvédők hosszas kampányolásának hatására betiltották Angliában az elektromos nyakörvek használatát. A törvény 2024. február 1. napjától hatályos.

Ismét egy felfüggesztett: 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott egy nő, aki hagyta kutyáját szenvedni Ismét egy felfüggesztett: 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott egy nő, aki hagyta kutyáját szenvedni
Nem sokon múlt, hogy nem pusztult el annak a nőnek a kutyája, akinek az ügyében a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tavasszal jön az Egy kutya négy élete folytatása Hírek - Címlapon
Tavasszal jön az Egy kutya négy élete folytatása
Harcsák jelenthetnek veszélyt a fürdőző kutyákra? Hírek - Címlapon
Harcsák jelenthetnek veszélyt a fürdőző kutyákra?