A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bhután miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, királyuk születésnapja alkalmából fogadjanak örökbe egy kutyát, vagy ültessenek egy fát

2020. március 10., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Értékes, csillogó vagy más frappáns csecsebecsék helyett egészen más születésnapi ajándékot szántak az ország uralkodójának kerek születésnapjára. Az ország miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, királyuk születésnapja alkalmából ültessenek és gondozzanak egy fát, vagy fogadjanak örökbe egy kóbor kutyát.



Február végén ünnepelte Bhután királya, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck a 40. születésnapját. A kerek évfordulón nagy ünnepségek zajlottak, diákok tartottak előadásokat, szólt a zene… ünnepelt az ország.

 

Az ünnepségen az ország miniszterelnöke, Dr. Lotay Tshering is beszédet mondott, ahol a köszöntők és hivatalos bejelentések után egy személyes megjegyzést is hozzáfűzött mondandójához. Ebben arra kérte a lakosokat, azzal tiszteljék meg az uralkodót születésnapján, hogy ültetnek egy fát, vagy fogadjanak örökbe egy kóbor kutyát, esetleg tegyék rendbe környezetüket.

 

“A személyes elköteleződés és a felelősségvállalás a legjobb ajándék Őfelségének.” 

 

 

Bhután miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, uralkodók születésnapja alkalmából fogadjanak örökbe egy kutyát, vagy ültessenek egy fát
Bhután miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, uralkodók születésnapja alkalmából fogadjanak örökbe egy kutyát, vagy ültessenek egy fát
Fotó: facebook.com/PMOBhutan/

 

 

Ha belegondolunk, ezek nem csak az ország királyának lehetnek ajándékok, hanem mindenki profitálhat belőle. A rendezett környezet, annak védelme, és az állatok szeretete mind olyan dolog, ami elengedhetetlen a boldog, egészséges élethez. 

 

Az országban egyébként az utóbbi időben megnőtt a kóbor kutyák száma, amire a kormány külön kutyapopulációs-kezelési stratégiát dolgozott ki. Ennek szerves részét képezi az örökbefogadás és az erre buzdító közösségi kezdeményezések.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Beagle Club Online Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem érzi magát bűnösnek a komondor gyilkosa - áprilisban tárgyalják a balotaszállási nő ügyét Hírek - Címlapon
Nem érzi magát bűnösnek a komondor gyilkosa - áprilisban tárgyalják a balotaszállási nő ügyét
Vádat emeltek a nő ellen, aki megölette kutyáját - a bérgyilkosnak két kg krumplival fizetett Hírek - Címlapon
Vádat emeltek a nő ellen, aki megölette kutyáját - a bérgyilkosnak két kg krumplival fizetett