A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát

2022. augusztus 29., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A rendőrség lezárta a nyomozást a kunszentmártoni tragédia ügyében: a vizslát megfojtó férfi ellen vádemelést javasolnak.



 

2022 áprilisában torkollott tragédiába a rutinszerű kutyasétáltatás. Ahogy arról oldalunkon is beszámoltunk, egy kiszökött kutya rátámadt egy pórázon sétáltatott kutyára, mire az előbbi gazdája megfojtotta az ártatlan állatot. A történtek után feljelentést tettek az elkövető ellen: a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság pedig állatkínzás vétség elkövetése miatt nyomozásba kezdett.

 

A nyomozást augusztus végén le is zárták: az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

 

 

Az alábbiakban olvasható a rendőrség közleménye a nyomozásról:

 

Állatkínzás miatt érkezett bejelentés a rendőrségre és indult eljárás a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon. A megalapozott gyanú szerint 2022. április 17-én 18 óra körül egy kunszentmártoni lakos a településről kifelé haladva sétáltatta pórázon és hámon lévő, fegyelmezetten közlekedő vizsláját, mikor egy kistestű kutya odarohant hozzájuk és támadólag lépett fel az állattal szemben. A vizsla elkapta a támadó ebet és a szájában tartotta. Ekkor egy férfi odaszaladt az állatokhoz, fejbe rúgta a vizslát, és mivel az nem engedett a szorításból nagy erővel rátérdelt a nyakára és folyamatos nyomás alatt tartotta. A kutya elengedte a kistestű támadóját, de a férfi tovább térdelt az állaton egészen addig míg az nem mozdult. A kutya gazdája pedig többször kérte, hogy engedje el kedvencét. A vizsla a helyszínen elpusztult. A gyanúsítottként kihallgatott 38 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

Az eljárás során kirendelt állategészségügyi igazságügyi szakértői vélemény szerint az állat az őt ért stranguláló (elszorító) hatások és tompa erőművi behatások együttes hatása következtében pusztult el.

 

A kunszentmártoni rendőrök befejezték az állatkínzás bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.    

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash/Andrea Caramello

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak
Nyolc rémült kutya fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit – a kutyákat valaki egyszerűen átdobta a kerítésen, így szabadult meg tőlük.

Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák
Gyönyörű bélyegeket adott ki a Magyar Posta, melyek a magyar vadászkutyákat ábrázolják.

Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére
Béla kutya hivatalosan is megkapta a „Város Kutyája” címet Baja városától még a 90-es években. A vizslát rengetegen ismerték és szerették a városban – halála után 25 évvel készült el szobra, melyet a Tóth Kálmán téren helyeztek el.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Le a munkával, irány a természet! Hírek - Címlapon
Le a munkával, irány a természet!
Így kapcsold ki az autoplay videókat Facebookon Hírek - Címlapon
Így kapcsold ki az autoplay videókat Facebookon