A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Alig hitt a szemének a gazdi, amikor meglátta örökbefogadott kutyája hasonmásait a menhelyen

2022. augusztus 26., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Mint két tojás! Vagyis három... Meglepő módon találtak újra egymásra a kutyák, akik sok-sok évvel ezelőtt ugyanabban az alomban látták meg a napvilágot. 

Olykor különös fordulatokat hoz az élet. 2013-at írunk: elárvult kölyökkutyával állított be egy hölgy a texasi állatkórházba, ahol történetünk főszereplője, Jennifer Butler adminisztrátorként dolgozott. A hathetes apróságra séta közben bukkant rá a hölgy kutyája; valaki egyszerűen otthagyta a mezőn. Nem tervezett második házikedvencet, ezért elvitte a rendelőbe, ahol megvizsgálták és ellátták a kölyköt. Ekkor szeretett bele Butler, és még aznap örökbefogadta. Ki hitte volna, hogy ez még csak a kezdet? 

 

5 évvel később, ahogy a Facebookon nézegette a híreket, egyszer csak elakadt a lélegzete. Benjamint pillantotta meg az egyik fotón. Kellett pár perc, mire rájött, hogy a döbbenetes hasonlóság miatt vélte így, de azért figyelemmel követte a lehetséges „ikertesó” sorsát. Nemsokára azonban felvillant a vörös jelzés: a hontalan kutyus felkerült az altatási listára a túlzsúfolt menhelyen. Jennifer ekkor döntésre jutott:

 

Kihoztam, azzal a feltett szándékkal, hogy megtalálom számára az álomgazdit. Szegénykének több bajjal küzdött: bőrfertőzés, felsőlégúti betegség, ráadásul szívférges volt."

 

 

Bennie, Lennie és Penny - a három testvér
Bennie, Lennie és Penny - a három testvér
Fotó: Jennifer Butler

 

 

Miután megkapta oltásai és átesett az ivartalanításon, Leonard átmeneti otthonába költözött, és folytatták kezeléseit. Jennifer fia ekkor kétéves volt, és annyira megszerették mindketten a kutyát, hogy hamar eldöntötték: velük marad. Meglévő kutyájuk, Benjamin eleinte tartózkodóan fogadta, néhány nap kellett csupán, hogy összebarátkozzanak.

 

Bennie és Lennie olyanok, mint két tojás. Az állatkórházban a mai napig nem tudják megmondani, melyik melyik. Nyakörvük színének hála már egyre kevésbé keverik össze őket. Arra azonban mindenki kíváncsi volt, vajon tényleg rokonok-e. Így amikor elérhetővé vált a DNS-teszt, Jennifer izgatottan kérte a vizsgálatot kedvenceire. Mivel Lennie előéletéről semmit nem tudtak, a teszt segítségével azt is kideríthették, van-e valamilyen örökletes betegsége, ami a későbbiekben gondot okozhat. A hab a tortán pedig az volt, hogy az eredmények alapján Bennie és Lennie minden valószínűség szerint alomtestvérek!

 

Teltek-múltak az évek, és idén újabb meglepetés érte a gazdit. Egy szép napon, ahogy a Facebookon nézegette a híreket, egyszer csak elakadt a lélegzete. Benjamint (vagy Leonardot ?) pillantotta meg az egyik fotón. Mintha a sors megismételte volna önmagát:

 

„Mielőtt esélyem lett volna megnézni alaposan a képet, egyre-másra jöttek a jelölések az ismerőseimtől. Mondanom sem kell, hogy ledöbbentett a hasonlóság, de azt gondoltam, képtelenség, hogy újra megtörténjen ez az egész!

 

 

Bennie és Lennie, a két mentett kutya - DNS-teszt mutatta ki, hogy alomtestvérek
Bennie és Lennie, a két mentett kutya - DNS-teszt mutatta ki, hogy alomtestvérek
Fotó: Jennifer Butler

 

 

Pedig nagyon úgy tűnt, hogy ez a helyzet. A szóban forgó kutya hamar felkerült az eutanázia listára (mint évekkel korábban Lennie), így hát Jennifer követte a már jól ismert utat: kihozta a kutyát a menhelyről azzal a feltett szándékkal, hogy megtalálja neki az álomgazdit. Az egyetlen különbség a nemében rejlett, ugyanis szuka volt. Penelope – így nevezték el – hamar beilleszkedett átmeneti otthonába, és miután egészsége helyrejött, nála is elvégezték a kutya DNS-tesztet:

 

„Láss csodát! Kiderült, hogy Penelope ugyanabból az alomból származik, mint a fiaim, közvetlen családtagok!” - ámuldozott Jennifer.

 

Nem tudni, mi mindenen ment keresztül élete 9 éve során, de sok jóban nem lehetett része. Időbe telt, mire elkezdett felengedni új környezetében, de Bennie és Lennie segítségével lassacskán előbújt a csigaházából, és maga mögött hagyta fájdalmas múltját. Talán emiatt is érezték, hogy Penny több figyelmet és odaadást igényel a gazdik részéről, de szerencsére megtalálták számára az álomotthont, ahol ő a család szeme fénye. Mivel közel laknak egymáshoz, a három testvér gyakran összefut egy sétára, és megmentőjük reményei szerint, idővel talán még többen is lesznek. 

 

Bennie, Lennie és Penny addig is nagy szeretetben éli mindennapjaikat.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Jennifer Butler

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Felébresszük kutyánkat, ha úgy érezzük, rosszat álmodik? Felébresszük kutyánkat, ha úgy érezzük, rosszat álmodik?
A gazdik többsége meg van győződve arról, hogy kutyája alvás közben álmodik. Azt azonban nem mindig könnyű eldönteni, hogy álma jó vagy éppen valami rémes. És ha utóbbi, szabad-e felébreszteni?

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet.

Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Csóválva közelít, csak úgy süt róla a lelkesedés: szeretne adni egy puszit vagy legalább megnyalni a gazdi kezét. Valami apróság virít a bajszán... csak nem kaki? Netán macskaalom? Már megint?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik Hírek - Címlapon
10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó! Hírek - Címlapon
Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó!