A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Alig hitt a szemének a gazdi, amikor meglátta örökbefogadott kutyája hasonmásait a menhelyen

2022. augusztus 26., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Mint két tojás! Vagyis három... Meglepő módon találtak újra egymásra a kutyák, akik sok-sok évvel ezelőtt ugyanabban az alomban látták meg a napvilágot.



 

Olykor különös fordulatokat hoz az élet. 2013-at írunk: elárvult kölyökkutyával állított be egy hölgy a texasi állatkórházba, ahol történetünk főszereplője, Jennifer Butler adminisztrátorként dolgozott. A hathetes apróságra séta közben bukkant rá a hölgy kutyája; valaki egyszerűen otthagyta a mezőn. Nem tervezett második házikedvencet, ezért elvitte a rendelőbe, ahol megvizsgálták és ellátták a kölyköt. Ekkor szeretett bele Butler, és még aznap örökbefogadta. Ki hitte volna, hogy ez még csak a kezdet? 

 

5 évvel később, ahogy a Facebookon nézegette a híreket, egyszer csak elakadt a lélegzete. Benjamint pillantotta meg az egyik fotón. Kellett pár perc, mire rájött, hogy a döbbenetes hasonlóság miatt vélte így, de azért figyelemmel követte a lehetséges „ikertesó” sorsát. Nemsokára azonban felvillant a vörös jelzés: a hontalan kutyus felkerült az altatási listára a túlzsúfolt menhelyen. Jennifer ekkor döntésre jutott:

 

Kihoztam, azzal a feltett szándékkal, hogy megtalálom számára az álomgazdit. Szegénykének több bajjal küzdött: bőrfertőzés, felsőlégúti betegség, ráadásul szívférges volt."

 

 

Bennie, Lennie és Penny - a három testvér
Bennie, Lennie és Penny - a három testvér
Fotó: Jennifer Butler

 

 

Miután megkapta oltásai és átesett az ivartalanításon, Leonard átmeneti otthonába költözött, és folytatták kezeléseit. Jennifer fia ekkor kétéves volt, és annyira megszerették mindketten a kutyát, hogy hamar eldöntötték: velük marad. Meglévő kutyájuk, Benjamin eleinte tartózkodóan fogadta, néhány nap kellett csupán, hogy összebarátkozzanak.

 

Bennie és Lennie olyanok, mint két tojás. Az állatkórházban a mai napig nem tudják megmondani, melyik melyik. Nyakörvük színének hála már egyre kevésbé keverik össze őket. Arra azonban mindenki kíváncsi volt, vajon tényleg rokonok-e. Így amikor elérhetővé vált a DNS-teszt, Jennifer izgatottan kérte a vizsgálatot kedvenceire. Mivel Lennie előéletéről semmit nem tudtak, a teszt segítségével azt is kideríthették, van-e valamilyen örökletes betegsége, ami a későbbiekben gondot okozhat. A hab a tortán pedig az volt, hogy az eredmények alapján Bennie és Lennie minden valószínűség szerint alomtestvérek!

 

Teltek-múltak az évek, és idén újabb meglepetés érte a gazdit. Egy szép napon, ahogy a Facebookon nézegette a híreket, egyszer csak elakadt a lélegzete. Benjamint (vagy Leonardot ?) pillantotta meg az egyik fotón. Mintha a sors megismételte volna önmagát:

 

„Mielőtt esélyem lett volna megnézni alaposan a képet, egyre-másra jöttek a jelölések az ismerőseimtől. Mondanom sem kell, hogy ledöbbentett a hasonlóság, de azt gondoltam, képtelenség, hogy újra megtörténjen ez az egész!

 

 

Bennie és Lennie, a két mentett kutya - DNS-teszt mutatta ki, hogy alomtestvérek
Bennie és Lennie, a két mentett kutya - DNS-teszt mutatta ki, hogy alomtestvérek
Fotó: Jennifer Butler

 

 

Pedig nagyon úgy tűnt, hogy ez a helyzet. A szóban forgó kutya hamar felkerült az eutanázia listára (mint évekkel korábban Lennie), így hát Jennifer követte a már jól ismert utat: kihozta a kutyát a menhelyről azzal a feltett szándékkal, hogy megtalálja neki az álomgazdit. Az egyetlen különbség a nemében rejlett, ugyanis szuka volt. Penelope – így nevezték el – hamar beilleszkedett átmeneti otthonába, és miután egészsége helyrejött, nála is elvégezték a kutya DNS-tesztet:

 

„Láss csodát! Kiderült, hogy Penelope ugyanabból az alomból származik, mint a fiaim, közvetlen családtagok!” - ámuldozott Jennifer.

 

Nem tudni, mi mindenen ment keresztül élete 9 éve során, de sok jóban nem lehetett része. Időbe telt, mire elkezdett felengedni új környezetében, de Bennie és Lennie segítségével lassacskán előbújt a csigaházából, és maga mögött hagyta fájdalmas múltját. Talán emiatt is érezték, hogy Penny több figyelmet és odaadást igényel a gazdik részéről, de szerencsére megtalálták számára az álomotthont, ahol ő a család szeme fénye. Mivel közel laknak egymáshoz, a három testvér gyakran összefut egy sétára, és megmentőjük reményei szerint, idővel talán még többen is lesznek. 

 

Bennie, Lennie és Penny addig is nagy szeretetben éli mindennapjaikat.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Jennifer Butler

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 Rehabportál Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát Hírek - Címlapon
Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát
Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó! Hírek - Címlapon
Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó!