A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Budapesten is mérgezik a kutyákat

2015. november 23., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A Gellért-hegyen találtak a kutyasétáltatók fagyállóval átitatott kenyér darabokat. Vigyázzon mindenki a kutyájára!



A Gellérthegyi Kutyasétáltatók Társasága Facebook oldalán jelent meg a figyelmeztetés, miszerint kutyáknak szánt mérgező falatokat szórt ki valaki a hegyen:

"Egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket. Valaki(k) fagyállóba áztatott kenyérdarabokat szórnak szét a hegyen. Egy barátunk macskája múlt héten halt meg. Az orvos szerint megmérgezték.

Ma kettőt is találtunk a Kelenhegyi út felőli részen (Búsuló Juhász környéke), de volt aki a Szabó Dezsőn is látott ilyet. Orvos ismerős mondta, hogy embereknél az alkohol semlegesíti, kutyáknál nem tudom hogy megy. Ezt az előbb találtuk a hegy Somlói lépcső felőli részén. Jól át volt áztatva."

 

Fagyállóba mártott kenyérrel mérgezik a kutyákat
Fagyállóba mártott kenyérrel mérgezik a kutyákat
Fotó: Gellérthegyi Kutyasétáltatók Társasága / Facebook.com

 

Ez a módszer különösen veszélyes nem csak az állatokra, de az emberekre is - különösen a gyerekekre. A fagyálló édeskés íze miatt nagyobb csábítást jelenthet az elfogyasztásra.

 

Egy módon tudjuk megelőzni a tragédiát: ha megtanítjuk kedvencünknek, hogy nem ehet fel a földről semmit. Mivel a legtöbb kutya gyenge pontja a hasa, ezért ez különösen nehéz feladat. Fokozottan figyeljünk séta közben a kutyára, nem javasolt a flexipóráz használata sem, hiszen ennek segítségével messzebbre tud tőlünk távolodni kedvencünk - így nem vesszük észre időben a veszélyforrást. Sajnos, ha a kutya feleszi a fagyállós falatokat és nincs azonnal kihánytatva, nagy eséllyel nem lehet már megmenteni. Szinte azonnal leáll a veseműködés.

 

Sajnos a kutyák mérgezése nagyon sokszor abból adódik, hogy a nem kutyás lakókat zavarja a kutyaugatás és a séta alatt hátrahagyott kutyaürülék. Tegyünk ellene: legyünk felelős gazdik, szedjük össze a kutyánk után a csomagot! Megfelelő nevelés, tanítás és odafigyelés mellett az ugatásról is le tudjuk szoktatni. Tereljük el kutyánk figyelmét, adjunk neki feladatokat, amik kizökkentik.

Forrás: 1.kerulet.ittlakunk.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Golyóálló mellény kutyáknak az oroszoktól Hírek - Címlapon
Golyóálló mellény kutyáknak az oroszoktól
Nem mindegy a póráz (sem) Hírek - Címlapon
Nem mindegy a póráz (sem)