A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Budapesten is mérgezik a kutyákat

2015. november 23., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A Gellért-hegyen találtak a kutyasétáltatók fagyállóval átitatott kenyér darabokat. Vigyázzon mindenki a kutyájára!A Gellérthegyi Kutyasétáltatók Társasága Facebook oldalán jelent meg a figyelmeztetés, miszerint kutyáknak szánt mérgező falatokat szórt ki valaki a hegyen:

"Egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket. Valaki(k) fagyállóba áztatott kenyérdarabokat szórnak szét a hegyen. Egy barátunk macskája múlt héten halt meg. Az orvos szerint megmérgezték.

Ma kettőt is találtunk a Kelenhegyi út felőli részen (Búsuló Juhász környéke), de volt aki a Szabó Dezsőn is látott ilyet. Orvos ismerős mondta, hogy embereknél az alkohol semlegesíti, kutyáknál nem tudom hogy megy. Ezt az előbb találtuk a hegy Somlói lépcső felőli részén. Jól át volt áztatva."

 

Fagyállóba mártott kenyérrel mérgezik a kutyákat
Fagyállóba mártott kenyérrel mérgezik a kutyákat
Fotó: Gellérthegyi Kutyasétáltatók Társasága / Facebook.com

 

Ez a módszer különösen veszélyes nem csak az állatokra, de az emberekre is - különösen a gyerekekre. A fagyálló édeskés íze miatt nagyobb csábítást jelenthet az elfogyasztásra.

 

Egy módon tudjuk megelőzni a tragédiát: ha megtanítjuk kedvencünknek, hogy nem ehet fel a földről semmit. Mivel a legtöbb kutya gyenge pontja a hasa, ezért ez különösen nehéz feladat. Fokozottan figyeljünk séta közben a kutyára, nem javasolt a flexipóráz használata sem, hiszen ennek segítségével messzebbre tud tőlünk távolodni kedvencünk - így nem vesszük észre időben a veszélyforrást. Sajnos, ha a kutya feleszi a fagyállós falatokat és nincs azonnal kihánytatva, nagy eséllyel nem lehet már megmenteni. Szinte azonnal leáll a veseműködés.

 

Sajnos a kutyák mérgezése nagyon sokszor abból adódik, hogy a nem kutyás lakókat zavarja a kutyaugatás és a séta alatt hátrahagyott kutyaürülék. Tegyünk ellene: legyünk felelős gazdik, szedjük össze a kutyánk után a csomagot! Megfelelő nevelés, tanítás és odafigyelés mellett az ugatásról is le tudjuk szoktatni. Tereljük el kutyánk figyelmét, adjunk neki feladatokat, amik kizökkentik.

Forrás: 1.kerulet.ittlakunk.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel? Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel?
Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a jelekkel, mert a fagyálló mérgezés életveszélyes állapotot okoz!

Ehet a kutya diót? Ehet a kutya diót?
Miért is ne? Hiszen egyik legegészségesebb ropogtatnivalónk, egyenesen a természet patikájából. De vigyázni kell vele, mert komoly baj is származhat belőle!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat? Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat?
Ízletes rágcsálnivaló, pont a megfelelő méretben. Jutalomfalatnak is kiváló, gondolhatnánk, de vajon tudjuk-e, hogy a diófélék és magvak közül melyeket fogyaszthat biztonsággal a kutya?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Golyóálló mellény kutyáknak az oroszoktól Hírek - Címlapon
Golyóálló mellény kutyáknak az oroszoktól
Nem mindegy a póráz (sem) Hírek - Címlapon
Nem mindegy a póráz (sem)