A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat

2018. október 01., 14:15


Szerző: László Enikő


Kategória: Könnyű
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.Korábban már többször is hírt adtunk Chi Chiről, akit egy dél-koreai kutyahúsüzem szemetesében találtak és mind a négy mancsa amputálásra szorult. Miután szerető családhoz került Amerikában, egy Instagram követője benevezte az American Humane Hero Dog Awards versenyére, ahol könnyen a döntőbe is jutott

 

Szeptember 30-án este, a Beverly Hilton Hotelbe érkezett az összes esélyes jelölt, valamint a korábbi évek győztesei. Az eseményen sok állatbarát híresség is jelen volt, többek között Denise Richards, Erik Estrada és Ariel Winter, a modern családból ismert színésznő is.

 

 

 

 

A győztest az internetes szavazók és a kutyabarát zsűri közösen választotta ki. Hét külön kategória volt, amiből egy összevont nyertes került ki. A kategóriák között voltak például a büntetés-végrehajtásban dolgozó kutyák, segítőkutyák, katonai kutyák, keresőkutyák és még sorolhatnánk. A díjat végül Chi Chi nyerte, aki a terápiás kutya csoportban indult. Persze minden versenytársa megérdemelte volna, nehéz lenne közöttük különbséget tenni, ugyanis mindenkinek megvan a maga szívszorító, hősies és inspiráló története.

 

 

 

 

A rendezvény célja nem is maga a verseny volt, hanem hogy felhívják a figyelmet a kutya és ember közötti rendkívül szoros kapcsolatra; valamint ezekre a bámulatosan erős és bátor ebekre. Minden döntős 2500 dollárt nyert a saját kategóriájának megfelelő jótékonysági partnernek, Chi Chi pedig ezen felül még 5000 dollárt az általa támogatott, Pet Partnersnek, amely terápiás állatokkal foglalkozik. Az esemény az amerikai Hallmark csatornán lesz közvetítve október 24-én. A díjátadó alatt több projektet is bejelentettek, amivel árva kutyákat támogatnak, oktatnak vagy állják orvosi költségeiket azoknak, akiknek gazdái ezt nem engedhetik meg maguknak. Az American Humane ebben a hónapban összefog a TV csatornával, ahol örökbefogadási hónapot hirdetnek, ezzel is segítve még több csodálatos kutya gazdához kerülését. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et
A Jokert alakító színész rengeteget tesz az állatok védelméért, amit a PETA állatvédői is elismernek: őt választották meg az év emberének 2019-ben!

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának
Egy öregedő golden retrievernek gyökeresen megváltozott az élete, mikor elvesztette látását. Minden sötétségbe borult, ám mégis megtalálta a fényt, méghozzá egy apró, fiatal fajtársa személyében, aki újra vidámságot vitt a napjaiba.

A világ egyik legrangosabb formatervezési díját nyerte el a magyar kutyahám A világ egyik legrangosabb formatervezési díját nyerte el a magyar kutyahám
Magyar vállalat fejlesztése, az ízületkímélő kutyahám lett a Red Dot Award 2019 egyik díjazottja. A 20 éve kutyafelszerelések gyártásával foglalkozó JULIUS-K9® az esseni Design Zentrum „piros pontját”, a világ egyik legtekintélyesebb design- és formatervezési díját nyerte el.

Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever
A golden retriever végigkísérte mozgássérült gazdiját az egyetemi évek alatt: ott volt minden tanítási napon, de még a vizsgákra is gazdájával tartott. Az egyetem különleges módon ismerte el a segítőkutya munkáját!

Kubinyi Enikő etológus nyert rangos díjat Kubinyi Enikő etológus nyert rangos díjat
Kubinyi Enikő etológus nyerte idén a L'Oréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért elnevezésű magyar ösztöndíjat. Az elismert etológus mellett Csapó Edit, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Orvosi Vegytani Intézetének főmunkatársa részesült az elismerésben.

Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai
A páros első találkozásuk óta elválaszthatatlan egymástól. A golden retriever mindenhová elkíséri vak társát.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten! Hírek - Címlapon
Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten!
13 jel, hogy a legjobb kapcsolatot a kutyáddal ápolod Hírek - Címlapon
13 jel, hogy a legjobb kapcsolatot a kutyáddal ápolod