A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Costa Rica: ahol a menhelyi kutyák is boldogan élhetnek

Itt élnek a világ legboldogabb menhelyi kutyái!


2017. április 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Van egy hely Közép-Amerikában, ahol a kutyák biztonságban és boldogan élhetnek. Több száz kutya él itt, de van bennük egy közös: korábban egyedül, magányosan, élelmet és szeretetet nélkülözve kóboroltak az utcán.Gyönyörű környezetben fekszik a menhely
Gyönyörű környezetben fekszik a menhely
Fotó: Territorio-de-Zaguates / Facebook

 

Több száz gazdátlan kutya él a Territorio de Zaguates kerítésein belül. Mindegyikük Costa Rica utcáin kóborolt, onnan kerültek erre a különleges menhelyre. Itt egy kutyát sem altatnak el, mindegyiküket megfelelő ellátásban részesítik.

Hatalmas terület áll rendelkezésükre, ahol szabadon játszhatnak, szaglászhatnak, futhatnak. Naponta kétszer engedik ki őket, a teljes szabadságba - se láncok, se szűk ketrecek. Ez a több órányi szabad mozgás megakadályozza, hogy a kutyákban frusztráció alakuljon ki, így nem alakul ki közöttük harc, agresszivitás. A szabadtartás nem csak a stresszt vezeti le, de erősíti a kutyák egészségét is.

 

Hegyek, völgyek, erdők, és rétek - óriási terület áll a kutyák rendelkezésére
Hegyek, völgyek, erdők, és rétek - óriási terület áll a kutyák rendelkezésére
Fotó: Territorio-de-Zaguates / Facebook

 

A menhelyen önkéntesek dolgoznak, ők gondozzák a kutyákat és azok környezetét. A mentett kutyák napi betevőjéről egy állateledelt gyártó vállalat gondoskodik, mely díjmentesen szállítja az eledelt a menhely lakóinak. A Territorio de Zaguates azzal a céllal alakult, és működik már több mint nyolc éve, hogy a rengeteg kóbor kutyának egy második esélyt adhasson: javítsák azok életminőségét, és gazdához juttassák őket. A mentéssel és a folyamatos ivartalanításokkal igyekeznek csökkenteni a Costa Ricában élő kóbor kutyák számát.

 

A menhelyi kutyákat önkéntesek látják el nap mint nap
A menhelyi kutyákat önkéntesek látják el nap mint nap
Fotó: Territorio-de-Zaguates / Facebook


A kutyák itt biztonságban és szeretetben élhetnek addig, míg szerető gazdájuk rájuk nem talál. A kutyák nem csak fajtársaikkal szocializálódhatnak a szabadtartásnak köszönhetően: a több hektáros, hegyekkel és völgyekkel szabdalt területen folyamatosan fogadják a kirándulni, túrázni vagy épp kutyázni vágyókat. Hasonló módon történik náluk az örökbefogadás is: a leendő gazdik hosszabb időt tölthetnek a bóklászó falkával, ismerkedhetnek, így találhatnak rá az “Igazira”.

 

Túra több száz kutyával
Túra több száz kutyával
Fotó: Territorio-de-Zaguates / Facebook

Forrás: Territorio-de-Zaguates / Facebook
Cikk első megjelenése: 2016. március 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci” Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Hírstart Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pöttyös party a Duna-parton - Ilyen volt a tavaszi Dalmata Találkozó! Hírek - Címlapon
Pöttyös party a Duna-parton - Ilyen volt a tavaszi Dalmata Találkozó!
A kutyasétáltatás nem csak a kutyának jó! Hírek - Címlapon
A kutyasétáltatás nem csak a kutyának jó!