A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Costa Rica: ahol a menhelyi kutyák is boldogan élhetnek

Itt élnek a világ legboldogabb menhelyi kutyái!


2017. április 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Van egy hely Közép-Amerikában, ahol a kutyák biztonságban és boldogan élhetnek. Több száz kutya él itt, de van bennük egy közös: korábban egyedül, magányosan, élelmet és szeretetet nélkülözve kóboroltak az utcán.



Gyönyörű környezetben fekszik a menhely
Gyönyörű környezetben fekszik a menhely
Fotó: Territorio-de-Zaguates / Facebook

 

Több száz gazdátlan kutya él a Territorio de Zaguates kerítésein belül. Mindegyikük Costa Rica utcáin kóborolt, onnan kerültek erre a különleges menhelyre. Itt egy kutyát sem altatnak el, mindegyiküket megfelelő ellátásban részesítik.

Hatalmas terület áll rendelkezésükre, ahol szabadon játszhatnak, szaglászhatnak, futhatnak. Naponta kétszer engedik ki őket, a teljes szabadságba - se láncok, se szűk ketrecek. Ez a több órányi szabad mozgás megakadályozza, hogy a kutyákban frusztráció alakuljon ki, így nem alakul ki közöttük harc, agresszivitás. A szabadtartás nem csak a stresszt vezeti le, de erősíti a kutyák egészségét is.

 

Hegyek, völgyek, erdők, és rétek - óriási terület áll a kutyák rendelkezésére
Hegyek, völgyek, erdők, és rétek - óriási terület áll a kutyák rendelkezésére
Fotó: Territorio-de-Zaguates / Facebook

 

A menhelyen önkéntesek dolgoznak, ők gondozzák a kutyákat és azok környezetét. A mentett kutyák napi betevőjéről egy állateledelt gyártó vállalat gondoskodik, mely díjmentesen szállítja az eledelt a menhely lakóinak. A Territorio de Zaguates azzal a céllal alakult, és működik már több mint nyolc éve, hogy a rengeteg kóbor kutyának egy második esélyt adhasson: javítsák azok életminőségét, és gazdához juttassák őket. A mentéssel és a folyamatos ivartalanításokkal igyekeznek csökkenteni a Costa Ricában élő kóbor kutyák számát.

 

A menhelyi kutyákat önkéntesek látják el nap mint nap
A menhelyi kutyákat önkéntesek látják el nap mint nap
Fotó: Territorio-de-Zaguates / Facebook


A kutyák itt biztonságban és szeretetben élhetnek addig, míg szerető gazdájuk rájuk nem talál. A kutyák nem csak fajtársaikkal szocializálódhatnak a szabadtartásnak köszönhetően: a több hektáros, hegyekkel és völgyekkel szabdalt területen folyamatosan fogadják a kirándulni, túrázni vagy épp kutyázni vágyókat. Hasonló módon történik náluk az örökbefogadás is: a leendő gazdik hosszabb időt tölthetnek a bóklászó falkával, ismerkedhetnek, így találhatnak rá az “Igazira”.

 

Túra több száz kutyával
Túra több száz kutyával
Fotó: Territorio-de-Zaguates / Facebook

Forrás: Territorio-de-Zaguates / Facebook
Cikk első megjelenése: 2016. március 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Hírstart JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pöttyös party a Duna-parton - Ilyen volt a tavaszi Dalmata Találkozó! Hírek - Címlapon
Pöttyös party a Duna-parton - Ilyen volt a tavaszi Dalmata Találkozó!
A kutyasétáltatás nem csak a kutyának jó! Hírek - Címlapon
A kutyasétáltatás nem csak a kutyának jó!