A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pöttyös party a Duna-parton - Ilyen volt a tavaszi Dalmata Találkozó!

Dalmaták és Támogatóik Találkozója 2017


2017. április 25., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




2017. április 8-án vidám pettyekbe borult a Hajógyári-sziget a Dalmaták és Támogatóik Találkozója alkalmából. Az élménydús sétáról a Dalmata Mentés csapatából Hoppál Dórát, az esemény szervezőjét kérdeztük.



Izgalmas látványnak lehettek szemtanúi, akik április 8-án délután kilátogattak a Hajógyári-szigetre. Mintha egy filmbe csöppentünk volna, fekete-fehér és barna-fehér pöttyös kutyák cikáztak a virágos réten, birkóztak a fűben és boldogan ugrándoztak a vízben. Szinte életre kelt sokunk kedvenc gyerekkori meséje, a 101 kiskutya

 

Az időjárás is kedvezett az idei tavaszi Dalmata Találkozó résztvevőinek
Az időjárás is kedvezett az idei tavaszi Dalmata Találkozó résztvevőinek
Fotó: Illés Sándor

 

- Harmadik alkalommal szerveztétek meg az örökbefogadott mentvények találkozóját. Hányan jöttek el?

- Gazdáik kíséretében közel 40 dalmata gyűlt össze a tavaszi találkozónkon, ahol jelenlegi gazdikeresőnkkel, a felemás szemű Benettel is megismerkedhettek az érdeklődők. Korábbi gazdikeresőink közül eljött 16 mentvény: Cody, Radar, Orion, Molly, Luna, Kira, Szofi, Macesz, Zora, Zira, Zazi, Coco, Carmen, Cliff, Maddy és Rege. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, és legközelebb is ilyen szép számban gyűlünk majd össze, ennyi játékos, jól nevelt kutyával.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Benett gazdikereső!
Dalmata Találkozó 2017 - Benett gazdikereső!
Fotó: Illés Sándor

 

- Külön programmal is vártátok a résztvevőket?

- Igen, becsületkasszás fotózást szerveztünk a kutyusok és gazdáik számára. 28.100 Ft gyűlt a dobozba, melyet teljes egészében Benett képzésére és panziós költségeire fordítunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni fotósunknak, Illés Sanyinak a segítséget és a fantasztikus képeket! 

 

- Hogyan értékelnéd a találkozót?

- Idén közösen szerveztük találkozónkat a Dalmatások facebook-csoport tagjaival, a teljesség igénye nélkül: Dorell, Janka, Berci, Brian, Szotyi, Dominó, Lili, Amina, Mex, Jenny, Lucky, Lenny, Lara, Cleo, Nia, Zack... Valamint részt vett néhány nem pöttyös barátunk is: korábbi mentvényünk, a csípő- és combcsonttörésből hosszú hónapok alatt felgyógyult Maddy két mopsz barátját is elhozta, a barna-fehér pöttyös Maceszt elkísérte német vizsla társa, továbbá két beagle, egy jagd terrier és egy golden retriever is velünk tartott a szombati sétán.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Mindene a labda
Dalmata Találkozó 2017 - Mindene a labda
Fotó: Illés Sándor

 

- A dalmaták is elcsodálkozhattak ennyi pötty láttán...

- Bizony, de hamar feltalálták magukat! Nagy öröm számunkra, hogy minden kutya jól viselkedett az ingergazdag környezetben, sokat játszottak, szaladgáltak, úsztak, de nem kapott össze egy kutya sem.

Az eseményleírásnál kérteket is legtöbben betartották, itt-ott láttunk nyakörv nélkül kutyát, pedig kifejezetten fontosnak tartjuk, hogy a kutya meg legyen jelölve, ha a sok résztvevő között elkavarodik - ami szerencsére most nem történt - akkor is hamar visszakerülhessen a gazdihoz. A jövőben erre külön figyelmet fordítunk majd.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Kira, az örökbefogadott szépség vállalta a kameraman szerepét
Dalmata Találkozó 2017 - Kira, az örökbefogadott szépség vállalta a kameraman szerepét
Fotó: Dalmata Mentés

 

- Hol találkozhatnak Veletek legközelebb az érdeklődők?

- Meghívást kaptunk az Országos Terrier Klub által szervezett május 6-i jubileumi CAC kiállításra, melyen a mentett és örökbefogadott kutyákat és gazdáikat is szeretettel várják. Hobby kategóriába is lehet nevezni, nemcsak fajtatiszta, hanem keverék kutyusokkal is. Jó alkalom ez megismerkedni a tenyésztőkkel, belepillantani kicsit a kiállítások izgalmas világába.

Érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat, ott mindig közzé tesszük, ha valamely eseményen számíthatnak megjelenésünkre. Beszéltünk róla a csapattal, hogy ősszel, amikor elmúltak már a nagy nyári melegek, tartunk egy kisebb találkozót, amit csak az örökbeadottak részére hirdetnénk meg, de ez egyelőre csak ötletként merült fel.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Pöttyös buli a vízben
Dalmata Találkozó 2017 - Pöttyös buli a vízben
Fotó: Illés Sándor

 

- Mivel tudják segíteni tevékenységeteket az érdeklődők?

- Elsősorban önkéntesek segítségére számítunk. Sokféle, akár otthonról is elvégezhető adminisztrációs és koordinációs feladatokat ellátó újabb lelkes tagokat várunk, akik szívesen fordítanák szabadidejük egy részét a dalmaták mentésére. 

Egyesületünk nem üzemeltet menhelyet, megalakulásunk óta ideiglenes befogadóknál helyezzük el a bajbajutott dalmatákat és dalmata-keverékeket, ezért befogadók jelentkezését is szeretettel várjuk.

Maréknyi csapatunk tagjai munkájuk, családjuk és saját kutyáik mellett végzik a mentést, lehetőség szerint igyekszünk megoldani a feladatokat, de alkalmanként szállításban, híreink fordításában és a gazdikeresőink fotózásában is számítunk önkéntesek segítségére.

A befolyó adományokat a kutyák állatorvosi költségeire és ellátására fordítjuk, az adó 1% felajánlásokat is köszönettel fogadjuk. Honlapunkon és facebook-oldalunkon keresztül is felvehetik velünk a kapcsolatot, akik segíteni szeretnének vagy tőlünk fogadnák örökbe leendő négylábú családtagjukat.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Orion is boldogan hempergett a puha fűben
Dalmata Találkozó 2017 - Orion is boldogan hempergett a puha fűben
Fotó: Illés Sándor

 

- Találkozunk jövőre is?

- Igen, szeretnénk minden évben összehozni a pöttyös társaságot. Nemcsak a Dalmata Mentés csapatának, hanem minden résztvevő számára igazi élményt nyújtott a talákozó, nem beszélve a csodálkozó tekintetekről, hiszen ennyi pöttyös kutya egy helyen valódi kuriózumnak számít. Reméljük, egyre többen csatlakoznak majd hozzánk, a cél a 101! :)

 

További információ: Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület

Web: www.dalmatamentes.hu

Facebook: www.facebook.com/dalmatamentes

 


A Dalmata Találkozó további képeit megtekinthetitek ide kattintva!


 

Dalmata Találkozó 2017 - Kutyák és gazdik is szuperül érezték magukat
Dalmata Találkozó 2017 - Kutyák és gazdik is szuperül érezték magukat
Fotó: Illés Sándor

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Illés Sándor

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál MTI Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tegyük jobbá az életüket! Nagyszabású rendezvény négylábú társainkért Hírek - Címlapon
Tegyük jobbá az életüket! Nagyszabású rendezvény négylábú társainkért
Costa Rica: ahol a menhelyi kutyák is boldogan élhetnek Hírek - Címlapon
Costa Rica: ahol a menhelyi kutyák is boldogan élhetnek