A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Pöttyös party a Duna-parton - Ilyen volt a tavaszi Dalmata Találkozó!

Dalmaták és Támogatóik Találkozója 2017


2017. április 25., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
2017. április 8-án vidám pettyekbe borult a Hajógyári-sziget a Dalmaták és Támogatóik Találkozója alkalmából. Az élménydús sétáról a Dalmata Mentés csapatából Hoppál Dórát, az esemény szervezőjét kérdeztük.Izgalmas látványnak lehettek szemtanúi, akik április 8-án délután kilátogattak a Hajógyári-szigetre. Mintha egy filmbe csöppentünk volna, fekete-fehér és barna-fehér pöttyös kutyák cikáztak a virágos réten, birkóztak a fűben és boldogan ugrándoztak a vízben. Szinte életre kelt sokunk kedvenc gyerekkori meséje, a 101 kiskutya

 

Az időjárás is kedvezett az idei tavaszi Dalmata Találkozó résztvevőinek
Az időjárás is kedvezett az idei tavaszi Dalmata Találkozó résztvevőinek
Fotó: Illés Sándor

 

- Harmadik alkalommal szerveztétek meg az örökbefogadott mentvények találkozóját. Hányan jöttek el?

- Gazdáik kíséretében közel 40 dalmata gyűlt össze a tavaszi találkozónkon, ahol jelenlegi gazdikeresőnkkel, a felemás szemű Benettel is megismerkedhettek az érdeklődők. Korábbi gazdikeresőink közül eljött 16 mentvény: Cody, Radar, Orion, Molly, Luna, Kira, Szofi, Macesz, Zora, Zira, Zazi, Coco, Carmen, Cliff, Maddy és Rege. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, és legközelebb is ilyen szép számban gyűlünk majd össze, ennyi játékos, jól nevelt kutyával.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Benett gazdikereső!
Dalmata Találkozó 2017 - Benett gazdikereső!
Fotó: Illés Sándor

 

- Külön programmal is vártátok a résztvevőket?

- Igen, becsületkasszás fotózást szerveztünk a kutyusok és gazdáik számára. 28.100 Ft gyűlt a dobozba, melyet teljes egészében Benett képzésére és panziós költségeire fordítunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni fotósunknak, Illés Sanyinak a segítséget és a fantasztikus képeket! 

 

- Hogyan értékelnéd a találkozót?

- Idén közösen szerveztük találkozónkat a Dalmatások facebook-csoport tagjaival, a teljesség igénye nélkül: Dorell, Janka, Berci, Brian, Szotyi, Dominó, Lili, Amina, Mex, Jenny, Lucky, Lenny, Lara, Cleo, Nia, Zack... Valamint részt vett néhány nem pöttyös barátunk is: korábbi mentvényünk, a csípő- és combcsonttörésből hosszú hónapok alatt felgyógyult Maddy két mopsz barátját is elhozta, a barna-fehér pöttyös Maceszt elkísérte német vizsla társa, továbbá két beagle, egy jagd terrier és egy golden retriever is velünk tartott a szombati sétán.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Mindene a labda
Dalmata Találkozó 2017 - Mindene a labda
Fotó: Illés Sándor

 

- A dalmaták is elcsodálkozhattak ennyi pötty láttán...

- Bizony, de hamar feltalálták magukat! Nagy öröm számunkra, hogy minden kutya jól viselkedett az ingergazdag környezetben, sokat játszottak, szaladgáltak, úsztak, de nem kapott össze egy kutya sem.

Az eseményleírásnál kérteket is legtöbben betartották, itt-ott láttunk nyakörv nélkül kutyát, pedig kifejezetten fontosnak tartjuk, hogy a kutya meg legyen jelölve, ha a sok résztvevő között elkavarodik - ami szerencsére most nem történt - akkor is hamar visszakerülhessen a gazdihoz. A jövőben erre külön figyelmet fordítunk majd.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Kira, az örökbefogadott szépség vállalta a kameraman szerepét
Dalmata Találkozó 2017 - Kira, az örökbefogadott szépség vállalta a kameraman szerepét
Fotó: Dalmata Mentés

 

- Hol találkozhatnak Veletek legközelebb az érdeklődők?

- Meghívást kaptunk az Országos Terrier Klub által szervezett május 6-i jubileumi CAC kiállításra, melyen a mentett és örökbefogadott kutyákat és gazdáikat is szeretettel várják. Hobby kategóriába is lehet nevezni, nemcsak fajtatiszta, hanem keverék kutyusokkal is. Jó alkalom ez megismerkedni a tenyésztőkkel, belepillantani kicsit a kiállítások izgalmas világába.

Érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat, ott mindig közzé tesszük, ha valamely eseményen számíthatnak megjelenésünkre. Beszéltünk róla a csapattal, hogy ősszel, amikor elmúltak már a nagy nyári melegek, tartunk egy kisebb találkozót, amit csak az örökbeadottak részére hirdetnénk meg, de ez egyelőre csak ötletként merült fel.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Pöttyös buli a vízben
Dalmata Találkozó 2017 - Pöttyös buli a vízben
Fotó: Illés Sándor

 

- Mivel tudják segíteni tevékenységeteket az érdeklődők?

- Elsősorban önkéntesek segítségére számítunk. Sokféle, akár otthonról is elvégezhető adminisztrációs és koordinációs feladatokat ellátó újabb lelkes tagokat várunk, akik szívesen fordítanák szabadidejük egy részét a dalmaták mentésére. 

Egyesületünk nem üzemeltet menhelyet, megalakulásunk óta ideiglenes befogadóknál helyezzük el a bajbajutott dalmatákat és dalmata-keverékeket, ezért befogadók jelentkezését is szeretettel várjuk.

Maréknyi csapatunk tagjai munkájuk, családjuk és saját kutyáik mellett végzik a mentést, lehetőség szerint igyekszünk megoldani a feladatokat, de alkalmanként szállításban, híreink fordításában és a gazdikeresőink fotózásában is számítunk önkéntesek segítségére.

A befolyó adományokat a kutyák állatorvosi költségeire és ellátására fordítjuk, az adó 1% felajánlásokat is köszönettel fogadjuk. Honlapunkon és facebook-oldalunkon keresztül is felvehetik velünk a kapcsolatot, akik segíteni szeretnének vagy tőlünk fogadnák örökbe leendő négylábú családtagjukat.

 

Dalmata Találkozó 2017 - Orion is boldogan hempergett a puha fűben
Dalmata Találkozó 2017 - Orion is boldogan hempergett a puha fűben
Fotó: Illés Sándor

 

- Találkozunk jövőre is?

- Igen, szeretnénk minden évben összehozni a pöttyös társaságot. Nemcsak a Dalmata Mentés csapatának, hanem minden résztvevő számára igazi élményt nyújtott a talákozó, nem beszélve a csodálkozó tekintetekről, hiszen ennyi pöttyös kutya egy helyen valódi kuriózumnak számít. Reméljük, egyre többen csatlakoznak majd hozzánk, a cél a 101! :)

 

További információ: Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület

Web: www.dalmatamentes.hu

Facebook: www.facebook.com/dalmatamentes

 


A Dalmata Találkozó további képeit megtekinthetitek ide kattintva!


 

Dalmata Találkozó 2017 - Kutyák és gazdik is szuperül érezték magukat
Dalmata Találkozó 2017 - Kutyák és gazdik is szuperül érezték magukat
Fotó: Illés Sándor

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Illés Sándor

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai
Egy kutya életciklusa alapvetően négy részre osztható fel. Mit kell tudnunk ezekről az időszakokról és hogyan tehetjük teljesebbé kutyánk mindennapjait, közös életünket?

18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya? 18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya?
Jégbe fagyott, mumifikálódott négylábút vizsgálnak a kutatók: még nem tudni, kutya, vagy farkas lehet-e.

Tüsszög, szipog, köhög... Náthás a kutyám? Tüsszög, szipog, köhög... Náthás a kutyám?
A hideg, nyirkos idő beálltával – hozzánk hasonlóan – kutyáinknál is kialakulhat a nátha. Súlyosabb légzőszervi betegségeknek is elejét vehetjük, ha időben odafigyelünk a tünetekre.

Mozifilm készül Rin Tin Tinről Mozifilm készül Rin Tin Tinről
A jól ismert németjuhász többször is megmentette a csődtől a Warner Bros stúdióját az 1920-as években. Az új filmben igazi akcióhősként jelenik meg majd a vásznon Rin Tin Tin alakja.

Közel háromezer kutya ivartalanítását támogatja az Agrárminisztérium Közel háromezer kutya ivartalanítását támogatja az Agrárminisztérium
Nagy lépés az állatvédelem és a felelős állattartás terén: 100 millió forintot biztosított az Agrárminisztérium kutyák ivartalanítására. A cél a kóbor kutyák és a nem kívánt szaporulatok számának csökkentése.

Balto, a hős kutya igaz története Balto, a hős kutya igaz története
Gyermekkorunk egyik kedvence, Balto a valóságban több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Ismerjétek meg a hős történetét!

Hipoallergén kutyák - 7 fajta a terrierek kedvelőinek Hipoallergén kutyák - 7 fajta a terrierek kedvelőinek
Sorozatunk harmadik részében újabb fajtákat mutatunk be, ezúttal kifejezetten a terrierekre fókuszálva. Ismerjétek meg őket!

10 elképesztő tény kutyáinkról 10 elképesztő tény kutyáinkról
Híresek kiváló szaglásukról, de mi a helyzet a kutyák látása és hallása terén? Vajon nekik is van ujjlenyomatuk? És tényleg mindent megértenek, amit mondunk nekik?

Emlékezünk rájuk Emlékezünk rájuk
Mindenszentek és halottak napján a négylábú családtagjainkért is égnek a gyertyák.

Kutyák segítik a régészeti leletek feltárását Horvátországban Kutyák segítik a régészeti leletek feltárását Horvátországban
Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti: Különleges kiképzésben részt vett kutyákat használnak horvát archeológusok régészeti leletek feltárására, amelyet tanulmányban is bemutattak a Journal of Archaeological Method and Theory című tudományos folyóiratban.

Kiemelt híreink

Kutyás filmmel érkezik Harrison Ford a mozikba Kutyás filmmel érkezik Harrison Ford a mozikba
Kutyás filmekből sosem elég! Ezúttal Harrison Ford főszereplésével készült film érkezik a mozikba. A történet négylábú főszereplőjét most nem egy kutya-színész alakítja, hanem animációval...

Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról? Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról?
Riasztó hír kapott szárnyra a kutyás csoportokban, miszerint a kutyák chipjén lévő regisztrált adatok egyszer csak eltűnnek. Komoly probléma lehet ez, különösen így szilveszter előtt...

Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat
Csodálatos szaglásával menti a koalákat az Ausztráliában tomboló bozóttüzek elől Bear, a border collie keverék.

Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai
Egy kutya életciklusa alapvetően négy részre osztható fel. Mit kell tudnunk ezekről az időszakokról és hogyan tehetjük teljesebbé kutyánk mindennapjait, közös életünket?

18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya? 18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya?
Jégbe fagyott, mumifikálódott négylábút vizsgálnak a kutatók: még nem tudni, kutya, vagy farkas lehet-e.

Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
“Jól néz ki Instán” és “Vonzza a lájkokat és követőket”. Tényleg ez az elsődleges szempont kutya-választásnál?

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják...

Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele
Ezt a mondatot a legtöbb gazdi felvont szemöldökkel fogadhatja: alapvető, hogy nem üvöltözünk kedvenceinkkel. De legyünk őszintén: tényleg nem volt még egy-két alkalom, amikor kutyánk...

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát...

Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben? Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben?
Köztudott, hogy a kutyák nagyon élvezik, ha sétálni visszük őket. Eközben pedig szinte folyamatosan a földet szimatolják. De mért is olyan fontos ez nekik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Tegyük jobbá az életüket! Nagyszabású rendezvény négylábú társainkért Hírek - Címlapon
Tegyük jobbá az életüket! Nagyszabású rendezvény négylábú társainkért
Costa Rica: ahol a menhelyi kutyák is boldogan élhetnek Hírek - Címlapon
Costa Rica: ahol a menhelyi kutyák is boldogan élhetnek