A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen

2020. május 19., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.Számos tanulmány és gyakorlat is bizonyítja, amit a gazdik is saját bőrükön tapasztalnak: a kutyák jelenléte nem egyszerűen jótékony, hanem egyenesen gyógyító hatással van ránk, emberekre. Nap mint nap igazolják ezt a „hétköznapi” ebek is, hát még azok a képzett terápiás és segítő kutyák, akik kedvességükkel, szeretetükkel valóban gyógyítanak.

 

Egy ilyen hivatásos gyógyító négylábú részesült a közelmúltban különleges elismerésben: tiszteletbeli doktorrá avatták az egyetemen, ahol a hallgatókat segíti nap mint nap.

 

 

Moose-t, a terápiás kutyát tiszteletbeli doktorrá avatták
Moose-t, a terápiás kutyát tiszteletbeli doktorrá avatták
Fotó: vtnews.vt.edu

 

 

Moose, a labrador terápiás kutyaként segíti a Virginia Tech egyetem hallgatóit. A 8 éves kutya karrierje 2014-ben kezdődött, ekkor került az egyetemre három kutyatársával együtt. A négylábúak az intézmény mentális egészség tudatosságának nagykövetei. Moose már több ezer tanácsadói ülésen vett részt, amiken a hallgatók megnyugtatása, a stressz oldása volt a feladata.

 

Moose munkáját már korábban is elismerték: tavaly a Virginiai Állatorvostudományi  Szövetség „Állati Hős” díjával jutalmazták, most pedig „munkahelye”, az egyetem köszönte meg tevékenységét azzal, hogy tiszteletbeli doktorrá avatták.

 

 

 

Forrás: vtnews.vt.edu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára
Hála a tündéri kutyusnak mindenkinek jobb kedvvel folytatódik a napja, aki összefut vele munkába vagy épp hazafelé menet a vonaton. Lássuk be! Minden járatra kellene egy ilyen csodás hangulat-felelős!

Mérföldkő a hazai állatvédelemben - állatvédelmi posztgraduális képzés indult az Állatorvostudományi Egyetemen Mérföldkő a hazai állatvédelemben - állatvédelmi posztgraduális képzés indult az Állatorvostudományi Egyetemen
Először indított professzionális állatvédelmi, illetve állatjólléti posztgraduális képzést az Állatorvostudományi Egyetem. Az oklevelet adó kurzusra végzett állatorvosok jelentkeztek, akik – sikeres záróvizsga esetén – jogosulttá válnak az állatvédelmi szakállatorvosi cím használatára. Az Egyetem, amely elkötelezett a felelős állattartás ügye iránt, a növekvő társadalmi igényeket felismerve határozott a szakmai továbbképzésről.

Új lehetőségek a tanításban - A kutyák vissza tudnak emlékezni arra, amit épp az előbb tettek Új lehetőségek a tanításban - A kutyák vissza tudnak emlékezni arra, amit épp az előbb tettek
„Tanulmányunk rámutat arra, hogy a kutyák képesek a fogalomalkotásra, melynek köszönhetően bekerültek az olyan intelligens állatok egyre bővülő körébe, mint a palackorrú delfinek és a csimpánzok.

Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért
A felelős állattartásra nevelésre, az állatvédők áldozatos munkájára hívja fel a figyelmet a Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítvány, amely 2020 nyarán került bejegyzésre. Az alapítvány célja egy olyan ifjúsági centrum megnyitása, ahol gyerekeknek/fiataloknak állat-asszisztált foglalkozásokkal segítik a tanulásban, a lelki kiegyensúlyozottság elérését.

Több mint 45 millió forintos pályázati lehetőség nyílt segítő- és terápiás kutyákat kiképző szervezeteknek Több mint 45 millió forintos pályázati lehetőség nyílt segítő- és terápiás kutyákat kiképző szervezeteknek
Fogyatékossággal élő embereket segítő kutyák és terápiás ebek kiképzését végző civil szervezeteknek nyílt meg támogatási lehetőség - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára Budapesten.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról! Hírek - Címlapon
Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról!
Kis csínytevésért vascső – állatkínzásért kell felelnie a bántalmazó gazdának Hírek - Címlapon
Kis csínytevésért vascső – állatkínzásért kell felelnie a bántalmazó gazdának