A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról!

2020. május 20., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Vészesen közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!



 

Az állatmenhelyeknek és állatvédő szervezeteknek mindig jól jön a segítség, hiszen javarészt magánadományokból tartják fenn magukat. Rengeteg a gazdátlan állat, a legtöbb menhely teltházas, az önkéntesek, az állatvédők erőn felül dolgoznak azon, hogy egy állat se maradjon esély nélkül egy jobb életre.

 

A koronavírus járvány kitörése és a járványhelyzet miatt elrendelt korlátozások azonban szinte lehetetlen feladat elé állította a menhelyeket. Legtöbbjük az állatok élelmezését nagyrészt a menzák maradékaiból fedezte, ám az iskolák, óvodák bezárásával ez a forrásuk megszűnt. Kutyatápokból, konzervekből és persze anyagiakból nem tudtak eddig sem jelentős tartalékot felhalmozni, így mondhatni: napról napra élnek. Ebben a helyzetben még nagyobb szükségük van a segítségre, minden területen és formában. (Részletes írásunk a segítési lehetőségekről ide kattintva olvasható.)

 

A menhelyek és az állatvédő szervezetek a magánadományok mellett nagyon várják az adó 1 százalékából érkező segítséget is. A jelen helyzetben különösen fontos tehát, hogy ne feledkezzünk meg a határidőről, rendelkezzünk adónk 1+1 százalékáról!

 

 

Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról!
Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról!

 

 

Egyszerűbb és gyorsabb, mint egy pizzarendelés

 

- ígéri a NAV a felhívásában az adó 1+1 százalékáról való rendelkezésről.

Az adóhivatal honlapján, az szja-bevallás webes felületén is elérhető az szja 1+1 százalékos rendelkezés azért, hogy minél többen a lehető legegyszerűbben támogathassanak civil szervezetet, vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot. A rendelkezés legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltőprogramjával teljesíthető. A rendelkezőnyilatkozat a bevallás részeként vagy akár önálló nyilatkozatként is benyújtható május 20-ig. Felajánlásokat kizárólag a NAV-nál korábban regisztrált civil szervezetek, a technikai számmal rendelkező vallási közösségek és a kiemelt költségvetési előirányzat kaphat. A NAV honlapján valamennyi lehetséges kedvezményezett megtalálható.

 

 

 

A határidő tehát 2020. május 20. Ne feledkezzünk meg róla, segítsük az árva állatokat!

 

 

 


Indexkép forrás: blog.frontiersin.org
Cikk első megjelenése: 2020. május 11.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyarországon a világ legjobb mentőkutyái! Hírek - Címlapon
Magyarországon a világ legjobb mentőkutyái!
Kajla rendőrkutya-jelöltek Hírek - Címlapon
Kajla rendőrkutya-jelöltek