A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Drámai életmentés: 10 cane corso éhezett egy lakatlan ingatlanon

2017. szeptember 15., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Három felnőtt és hét kicsi kölyök élete forgott kockán - a hatóságok és az állatvédők példás együttműködésének köszönhetően mind a tizen megmenekültek!„Péntek este érkezett a NOÉ Állatotthon Cane corso fajtamentéséhez a sürgős megkeresés, a dunaharaszti PET-Ro Állatvédelmi Egyesülettől. Lakossági bejelentés kapcsán mentek ki egy elhagyott, putris házhoz. A bejelentés szerint csont sovány kutyák élnek ott. Életvitel szerint nem lakik ott senki. Néha, talán 1-2 hetente megjelenik valaki, talán a tulajdonosuk.

 

A környezet, a kutyák állapota, az ellátatlanság egyértelműen messze kimerítik a nem megfelelő tartást, ez már bizony állatkínzás. Ráadásul ilyen körülmények között nem "csak" 3 felnőtt kutya tengődött, hanem 7 db még cumizós baba is. – írja a Noé Állatotthon Alapítvány Facebook-oldalán.

 

A cane corso szuka kórosan lesoványodott állapotban volt
A cane corso szuka kórosan lesoványodott állapotban volt
Fotó: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

 

A dunaharaszti egyesület állatmentői a helyi jegyző segítségét kérték a kutyák helyzetének rendezéséhez, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkezve nem találták a tulajdonost az ingatlanon, az állatok azonban már így is borzasztó állapotban voltak, nem várhattak tovább. A rendőrség segítségével bejutottak a területre:  

 

A hatóságok segítségével mentették ki a kutyákat az ingatlanról
A hatóságok segítségével mentették ki a kutyákat az ingatlanról
Fotó: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

 

Elképzelhetetlen körülmények között éltek a cane corsok a rendezetlen területen. A három felnőtt kutya állapota korántsem mondható megfelelőnek, a két sovány kan mellett az anyakutya szinte csonttá fogyott, hogy picinyeit táplálni tudja:

 

A babákat, 5 szuka és 2 kan kölyköt, a szemétkupacok között szétszóródva - az egyik kicsi beszorult egy befőttes üvegbe :( -, kihűlés közeli állapotban találták meg. Az egyik kisfiúnak torz az egyik lába. Mindannyiukban hemzsegnek a bolhák, a szukában nincs chip, az oltások lejártak ....”

 

A cane corso kölykök a szemétkupacok között hevertek
A cane corso kölykök a szemétkupacok között hevertek
Fotó: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

 

Kétséges, hogy mennyi ideig maradhattak volna még életben az adott körülmények között, a 24. órában érkezett számukra a segítség. Az állatorvosi vizsgálatokat követően mind a 10 kutyát elszállították a területről, a PET-Ro Állatvédelmi Egyesületnél leltek biztonságos menedékre, ahonnan a Noé Állatotthon Cane corso fajtamentéséhez kerültek.  A hatósági eljárás lezárásáig – „kobzott” státuszuk miatt – nem örökbefogadhatóak.

 

„ A hatóságok - rendőrség, jegyző, orvos - gyorsasága, szakmai felkészültsége és segítőkészsége példás volt.” – fejezték ki hálájukat az állatmentők.

 

10 cane corsot mentettek egy lakatlan ingatlanról
10 cane corsot mentettek egy lakatlan ingatlanról
Fotó: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

Forrás: Facebook/Noé Állatotthon Alapítvány
Indexkép forrás: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor Rehabportál AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
900 kutyának nyújtott menedéket egy floridai luxushotel az Irma hurrikán napjaiban Hírek - Címlapon
900 kutyának nyújtott menedéket egy floridai luxushotel az Irma hurrikán napjaiban
Kitüntettek egy 17 éves tacsit Japánban a bátorságáért Hírek - Címlapon
Kitüntettek egy 17 éves tacsit Japánban a bátorságáért