A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Drámai életmentés: 10 cane corso éhezett egy lakatlan ingatlanon

2017. szeptember 15., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Három felnőtt és hét kicsi kölyök élete forgott kockán - a hatóságok és az állatvédők példás együttműködésének köszönhetően mind a tizen megmenekültek!



„Péntek este érkezett a NOÉ Állatotthon Cane corso fajtamentéséhez a sürgős megkeresés, a dunaharaszti PET-Ro Állatvédelmi Egyesülettől. Lakossági bejelentés kapcsán mentek ki egy elhagyott, putris házhoz. A bejelentés szerint csont sovány kutyák élnek ott. Életvitel szerint nem lakik ott senki. Néha, talán 1-2 hetente megjelenik valaki, talán a tulajdonosuk.

 

A környezet, a kutyák állapota, az ellátatlanság egyértelműen messze kimerítik a nem megfelelő tartást, ez már bizony állatkínzás. Ráadásul ilyen körülmények között nem "csak" 3 felnőtt kutya tengődött, hanem 7 db még cumizós baba is. – írja a Noé Állatotthon Alapítvány Facebook-oldalán.

 

A cane corso szuka kórosan lesoványodott állapotban volt
A cane corso szuka kórosan lesoványodott állapotban volt
Fotó: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

 

A dunaharaszti egyesület állatmentői a helyi jegyző segítségét kérték a kutyák helyzetének rendezéséhez, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkezve nem találták a tulajdonost az ingatlanon, az állatok azonban már így is borzasztó állapotban voltak, nem várhattak tovább. A rendőrség segítségével bejutottak a területre:  

 

A hatóságok segítségével mentették ki a kutyákat az ingatlanról
A hatóságok segítségével mentették ki a kutyákat az ingatlanról
Fotó: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

 

Elképzelhetetlen körülmények között éltek a cane corsok a rendezetlen területen. A három felnőtt kutya állapota korántsem mondható megfelelőnek, a két sovány kan mellett az anyakutya szinte csonttá fogyott, hogy picinyeit táplálni tudja:

 

A babákat, 5 szuka és 2 kan kölyköt, a szemétkupacok között szétszóródva - az egyik kicsi beszorult egy befőttes üvegbe :( -, kihűlés közeli állapotban találták meg. Az egyik kisfiúnak torz az egyik lába. Mindannyiukban hemzsegnek a bolhák, a szukában nincs chip, az oltások lejártak ....”

 

A cane corso kölykök a szemétkupacok között hevertek
A cane corso kölykök a szemétkupacok között hevertek
Fotó: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

 

Kétséges, hogy mennyi ideig maradhattak volna még életben az adott körülmények között, a 24. órában érkezett számukra a segítség. Az állatorvosi vizsgálatokat követően mind a 10 kutyát elszállították a területről, a PET-Ro Állatvédelmi Egyesületnél leltek biztonságos menedékre, ahonnan a Noé Állatotthon Cane corso fajtamentéséhez kerültek.  A hatósági eljárás lezárásáig – „kobzott” státuszuk miatt – nem örökbefogadhatóak.

 

„ A hatóságok - rendőrség, jegyző, orvos - gyorsasága, szakmai felkészültsége és segítőkészsége példás volt.” – fejezték ki hálájukat az állatmentők.

 

10 cane corsot mentettek egy lakatlan ingatlanról
10 cane corsot mentettek egy lakatlan ingatlanról
Fotó: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

Forrás: Facebook/Noé Állatotthon Alapítvány
Indexkép forrás: PET-Ro Állatvédelmi Egyesület

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Irodakutya.com Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
900 kutyának nyújtott menedéket egy floridai luxushotel az Irma hurrikán napjaiban Hírek - Címlapon
900 kutyának nyújtott menedéket egy floridai luxushotel az Irma hurrikán napjaiban
Kitüntettek egy 17 éves tacsit Japánban a bátorságáért Hírek - Címlapon
Kitüntettek egy 17 éves tacsit Japánban a bátorságáért