A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ebzárlat lesz Dunakeszin!

2015. március 13., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Ebzárlat lesz Dunakeszin és környékén, március 28. és április 23. között!



A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása (a csalétek vakcina kiszórása) miatt több településen, köztük Dunakeszi közigazgatási területére a március 28. és április 23. közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala.

 

Az ebzárlat ideje alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

 

 

A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.

Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Az elrendelt intézkedésekről a helyi lakosságot az önkormányzatoknak hirdetmény útján kell tájékoztatniuk.

 

Az ebzárlat Dunakeszin kívül Acsa, Bernecebaráti, Csomád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Fót, Galgagyörk, Göd, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Örbottyán, Penc, Peröcsény, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Tésa, Vác, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola, Verőce és Zebegény területén lesz majd érvényes.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: www.dunakeszi-hirhatar.hu

Témába vág

Kutyasétáltatók figyelem – kezdődik a tavaszi ebzárlat! Kutyasétáltatók figyelem – kezdődik a tavaszi ebzárlat!
Ahogy a rutinos kutyások már számítanak is rá, a tavasz közepe nem csak a jó időt jelenti, hanem a kutyásokat érintő korlátozásokat is: 2024 tavaszán is ebzárlatot rendelnek el több megyében is. Mutatjuk a tudnivalókat és az érintett településeket!

Nébih: soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Nébih: soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében
Soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egész területén 2024. február 24-25. között a veszettség magas kockázata miatt, az érintett térségben ebzárlat és legeltetési tilalom lép majd életbe - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma január 26-án ismét veszettség esetet igazolt, ezúttal egy kóbor macskánál. A fertőzött állatot Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, az ukrán határ közelében találták. Mielőtt elhullott, emberre is rátámadt a veszett macska.

Korlátozások a kutyasétáltatásban – kezdődik az őszi ebzárlat! Íme, az érintett települések listája Korlátozások a kutyasétáltatásban – kezdődik az őszi ebzárlat! Íme, az érintett települések listája
A rókák veszettség elleni őszi immunizálása 2023. szeptember 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom is lesz az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mitől hízik a kutyám? Hírek - Címlapon
Mitől hízik a kutyám?
Kedvenceink "ökológiai mancsnyoma" nagyobb mint gondolnánk Hírek - Címlapon
Kedvenceink "ökológiai mancsnyoma" nagyobb mint gondolnánk