A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy egész nyájat megmentett a tűztől egy collie Ausztráliában

2020. január 07., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A bozóttűz már október óta tombol Ausztráliában: a tragédiában körülbelül 500 millió állat vesztette életét, több ezer ház égett le, a füsttől nem látni az eget…A katasztrófa nem kímél senkit és semmit: hatalmas pusztítást végez Ausztráliában. A nehéz időkben mutatják meg magukat a hétköznapi hősök, akik gyakran négy lábon járnak: Taylor, a springer spániel és Bear, a collie keverék például koalák után kutatnak, hogy a túlélőket biztonságba helyezhessék. Ezúttal egy munkakutyát ünnepel nem csak Ausztrália, de a világ is hősként: Patsy, a juhászkutya egész nyáját megmentette azzal, hogy biztonságos helyre terelte őket. 

 

A bozóttűz egyre jobban megközelítette a farmot, ahol Patsy él gazdáival, már a juhokat is veszélyeztette. A gazda nem tétlenkedett: traktorjával egy tartályból vizet locsolt a farm határába, hogy megakadályozza a lángok további közeledését. 

 

 

Patsy a felperzselt füvön
Patsy a felperzselt füvön
Fotó: metro.co.uk

 

 

Míg gazdája a vízzel igyekezett megfékezni a lángok terjedését, Patsy is tudta a dolgát: a tűztől leginkább védett karámba terelte a rábízott nyájat, biztonságba helyezte így őket. 

 

A közösségi oldalakon vírusként terjed a videó, ahogy a munkájával elkészült Patsy a felperzselt földön odakocog gazdájához, bezsebelni a dicséretet. “Hallod ezeket a juhokat, Patsy? Ez a te érdemed, ügyes voltál!” - dicséri Cath Hill az ügyes juhászkutyát. 

 

 

 

 

 

Sokkoló azonban a fotó, amit Petsyről készített Cath: jól látható, mennyire közel jár már a tűz a farm határához, és a szinte éjszakai sötétség, amit a rengeteg füst okoz.

 

 

Patsy a hátborzongató háttér előtt: a lángok egyre közelebb kerülnek a farmjukhoz
Patsy a hátborzongató háttér előtt: a lángok egyre közelebb kerülnek a farmjukhoz
Fotó: metro.co.uk

 

 

Forrás: metro.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után
A megrázó katasztrófa után az emberek nemcsak egymásnak, de az elveszett és talált házikedvenceknek is igyekeznek segíteni.

Kimentette családját a tűzből a hős kutya, mielőtt otthonuk leégett volna Kimentette családját a tűzből a hős kutya, mielőtt otthonuk leégett volna
Amikor a házban felcsaptak a lángok, Champ szólt a gazdiknak, hogy nagy baj van.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lenyűgöző képeken Budapest kutyái Hírek - Címlapon
Lenyűgöző képeken Budapest kutyái
Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Hírek - Címlapon
Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet