A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy egész nyájat megmentett a tűztől egy collie Ausztráliában

2020. január 07., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A bozóttűz már október óta tombol Ausztráliában: a tragédiában körülbelül 500 millió állat vesztette életét, több ezer ház égett le, a füsttől nem látni az eget…A katasztrófa nem kímél senkit és semmit: hatalmas pusztítást végez Ausztráliában. A nehéz időkben mutatják meg magukat a hétköznapi hősök, akik gyakran négy lábon járnak: Taylor, a springer spániel és Bear, a collie keverék például koalák után kutatnak, hogy a túlélőket biztonságba helyezhessék. Ezúttal egy munkakutyát ünnepel nem csak Ausztrália, de a világ is hősként: Patsy, a juhászkutya egész nyáját megmentette azzal, hogy biztonságos helyre terelte őket. 

 

A bozóttűz egyre jobban megközelítette a farmot, ahol Patsy él gazdáival, már a juhokat is veszélyeztette. A gazda nem tétlenkedett: traktorjával egy tartályból vizet locsolt a farm határába, hogy megakadályozza a lángok további közeledését. 

 

 

Patsy a felperzselt füvön
Patsy a felperzselt füvön
Fotó: metro.co.uk

 

 

Míg gazdája a vízzel igyekezett megfékezni a lángok terjedését, Patsy is tudta a dolgát: a tűztől leginkább védett karámba terelte a rábízott nyájat, biztonságba helyezte így őket. 

 

A közösségi oldalakon vírusként terjed a videó, ahogy a munkájával elkészült Patsy a felperzselt földön odakocog gazdájához, bezsebelni a dicséretet. “Hallod ezeket a juhokat, Patsy? Ez a te érdemed, ügyes voltál!” - dicséri Cath Hill az ügyes juhászkutyát. 

 

 

 

 

 

Sokkoló azonban a fotó, amit Petsyről készített Cath: jól látható, mennyire közel jár már a tűz a farm határához, és a szinte éjszakai sötétség, amit a rengeteg füst okoz.

 

 

Patsy a hátborzongató háttér előtt: a lángok egyre közelebb kerülnek a farmjukhoz
Patsy a hátborzongató háttér előtt: a lángok egyre közelebb kerülnek a farmjukhoz
Fotó: metro.co.uk

 

 

Forrás: metro.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Lassie kutyust mindenki szereti. De ki is volt valójában az eb, aki eljátszotta a filmvásznon?

Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után
A megrázó katasztrófa után az emberek nemcsak egymásnak, de az elveszett és talált házikedvenceknek is igyekeznek segíteni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Jézuska mellett talált menedéket a szilveszter óta kóborló vizsla Hírek - Címlapon
A Jézuska mellett talált menedéket a szilveszter óta kóborló vizsla
A karácsony négylábú hőse: egy tacskó mentette meg a tűztől gazdáit Hírek - Címlapon
A karácsony négylábú hőse: egy tacskó mentette meg a tűztől gazdáit