A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy egész nyájat megmentett a tűztől egy collie Ausztráliában

2020. január 07., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A bozóttűz már október óta tombol Ausztráliában: a tragédiában körülbelül 500 millió állat vesztette életét, több ezer ház égett le, a füsttől nem látni az eget…A katasztrófa nem kímél senkit és semmit: hatalmas pusztítást végez Ausztráliában. A nehéz időkben mutatják meg magukat a hétköznapi hősök, akik gyakran négy lábon járnak: Taylor, a springer spániel és Bear, a collie keverék például koalák után kutatnak, hogy a túlélőket biztonságba helyezhessék. Ezúttal egy munkakutyát ünnepel nem csak Ausztrália, de a világ is hősként: Patsy, a juhászkutya egész nyáját megmentette azzal, hogy biztonságos helyre terelte őket. 

 

A bozóttűz egyre jobban megközelítette a farmot, ahol Patsy él gazdáival, már a juhokat is veszélyeztette. A gazda nem tétlenkedett: traktorjával egy tartályból vizet locsolt a farm határába, hogy megakadályozza a lángok további közeledését. 

 

 

Patsy a felperzselt füvön
Patsy a felperzselt füvön
Fotó: metro.co.uk

 

 

Míg gazdája a vízzel igyekezett megfékezni a lángok terjedését, Patsy is tudta a dolgát: a tűztől leginkább védett karámba terelte a rábízott nyájat, biztonságba helyezte így őket. 

 

A közösségi oldalakon vírusként terjed a videó, ahogy a munkájával elkészült Patsy a felperzselt földön odakocog gazdájához, bezsebelni a dicséretet. “Hallod ezeket a juhokat, Patsy? Ez a te érdemed, ügyes voltál!” - dicséri Cath Hill az ügyes juhászkutyát. 

 

 

 

 

 

Sokkoló azonban a fotó, amit Petsyről készített Cath: jól látható, mennyire közel jár már a tűz a farm határához, és a szinte éjszakai sötétség, amit a rengeteg füst okoz.

 

 

Patsy a hátborzongató háttér előtt: a lángok egyre közelebb kerülnek a farmjukhoz
Patsy a hátborzongató háttér előtt: a lángok egyre közelebb kerülnek a farmjukhoz
Fotó: metro.co.uk

 

 

Forrás: metro.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya
Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen
A tüzet szerencsére sikerült eloltani, mielőtt tovább terjedhetett volna, több kutya azonban így is életét vesztette. A menhely mielőbb megkezdené a karanténépület újjáépítését, ehhez azonban segítségre van szükségük.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Jézuska mellett talált menedéket a szilveszter óta kóborló vizsla Hírek - Címlapon
A Jézuska mellett talált menedéket a szilveszter óta kóborló vizsla
A karácsony négylábú hőse: egy tacskó mentette meg a tűztől gazdáit Hírek - Címlapon
A karácsony négylábú hőse: egy tacskó mentette meg a tűztől gazdáit