A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat

2019. november 21., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Csodálatos szaglásával menti a koalákat az Ausztráliában tomboló bozóttüzek elől Bear, a border collie keverék.Dél-Ausztráliában a legmagasabb szintű katasztrófa-jelzést ki a bozóttüzek miatt: a lángok már több mint egymillió hektárnyi termőterületet perzseltek fel.

 

Bear, azaz Maci, a border collie keverék jelenti a reményt a koaláknak Ausztráliában a lángok elől. A különleges kutya képes kiszagolni a koalák bundájának és ürülékének szagát, így jelezni tudja a vezetőinek a bajba jutott állatokat. A világon egyedül Bear képes erre, ezért a rá háruló feladat óriási: mivel a koalák veszélyeztetett állatok, nagyon fontos, hogy minél több egyedet menthessenek meg.

 

 

Bear mancsait védik munka közben a forró talajtól
Bear mancsait védik munka közben a forró talajtól
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

A koalák utáni kutatás során Bear lábait piros cipőkkel védik a talaj forróságától és egyéb sérülésektől. Olyan területeken kutat koalák után, amit a tűz már nem veszélyeztet. Ha koala közelébe ér, azzal jelez vezetőjének, hogy leül, és türelmesen vár, nem moccan.

 

 

Bear leül, ha kiszagolt egy közelben lévő koalát, így jelez vezetőjének
Bear leül, ha kiszagolt egy közelben lévő koalát, így jelez vezetőjének
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

A hős kutya élete nem indult könnyen: gazdái lemondtak róla, mert nem szeret játszani, amiről nem tehet, mivel egy rendellenesség okozza ezt nála. Szerencsére megtalálta a helyét a világban: a Sunshine Coast Egyetem figyelt fel rá és képezték ki a mostani különleges munkájára.

 

 

A tűzoltók is mindent megtesznek a koalák megmentéséért
A tűzoltók is mindent megtesznek a koalák megmentéséért
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

A koalákat egyébként a tűzoltók is próbálják menteni munkájuk közben. Sok esetben az állatok csapdába esnek: a tűz teljesen körbeveszi őket, nem tudnak merre menekülni. Az állatbarát civilek is megtesznek mindent nem csak a koalák, de minden állat mentéséért.

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Harcoltatták, majd altatni akarták – ma a tűzoltóságnál segít a szuperszimatú kutya Harcoltatták, majd altatni akarták – ma a tűzoltóságnál segít a szuperszimatú kutya
"Nála jobb társat nem is kívánhatnék magamnak" - gyújtogatások nyomait segít felderíteni tűzoltó gazdijának Hansel, a pitbull.

Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt
Bear, a border collie keverék Ausztrália négylábú hőse: több mint 100 sérült koalának segített a nyomára bukkanni a tomboló tűzvész idején.

A kíváncsi labrador és a cetcápa találkozása: „Megszimatolta, majd adott neki egy puszit” A kíváncsi labrador és a cetcápa találkozása: „Megszimatolta, majd adott neki egy puszit”
Kivételes pillanatot élhetett meg a vízimádó kutya gazdája a minap, amikor búvárkodás közben váratlanul feltűnt egy közel 7 méteres cetcápa, és egyenesen odaúszott csónakjához...

Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is
Az ELTE Etológia Tanszékének munkatársai legújabb kutatásukban azt vizsgálták, hogy a tehetség egyedülállóan emberi jelenség-e vagy más fajnál is találhatóak különleges, tehetséges egyedek. A Scientific Reports című tudományos folyóiratban szerdán ismertetett tanulmányuk szerint nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is.

Szobrot kapott Chaser, a világ legokosabb kutyája Szobrot kapott Chaser, a világ legokosabb kutyája
Több mint ezer szó jelentését ismerte a border collie, aki professzor gazdájával együtt világhírnévre tett szert, hihetetlen képességeinek köszönhetően. A bronzszobor méltó emléket állít mindkettejüknek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról? Hírek - Címlapon
Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról?
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Hírek - Címlapon
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára