A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat

2019. november 21., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Csodálatos szaglásával menti a koalákat az Ausztráliában tomboló bozóttüzek elől Bear, a border collie keverék.Dél-Ausztráliában a legmagasabb szintű katasztrófa-jelzést ki a bozóttüzek miatt: a lángok már több mint egymillió hektárnyi termőterületet perzseltek fel.

 

Bear, azaz Maci, a border collie keverék jelenti a reményt a koaláknak Ausztráliában a lángok elől. A különleges kutya képes kiszagolni a koalák bundájának és ürülékének szagát, így jelezni tudja a vezetőinek a bajba jutott állatokat. A világon egyedül Bear képes erre, ezért a rá háruló feladat óriási: mivel a koalák veszélyeztetett állatok, nagyon fontos, hogy minél több egyedet menthessenek meg.

 

 

Bear mancsait védik munka közben a forró talajtól
Bear mancsait védik munka közben a forró talajtól
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

A koalák utáni kutatás során Bear lábait piros cipőkkel védik a talaj forróságától és egyéb sérülésektől. Olyan területeken kutat koalák után, amit a tűz már nem veszélyeztet. Ha koala közelébe ér, azzal jelez vezetőjének, hogy leül, és türelmesen vár, nem moccan.

 

 

Bear leül, ha kiszagolt egy közelben lévő koalát, így jelez vezetőjének
Bear leül, ha kiszagolt egy közelben lévő koalát, így jelez vezetőjének
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

A hős kutya élete nem indult könnyen: gazdái lemondtak róla, mert nem szeret játszani, amiről nem tehet, mivel egy rendellenesség okozza ezt nála. Szerencsére megtalálta a helyét a világban: a Sunshine Coast Egyetem figyelt fel rá és képezték ki a mostani különleges munkájára.

 

 

A tűzoltók is mindent megtesznek a koalák megmentéséért
A tűzoltók is mindent megtesznek a koalák megmentéséért
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

A koalákat egyébként a tűzoltók is próbálják menteni munkájuk közben. Sok esetben az állatok csapdába esnek: a tűz teljesen körbeveszi őket, nem tudnak merre menekülni. Az állatbarát civilek is megtesznek mindent nem csak a koalák, de minden állat mentéséért.

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész nyájat megmentett a tűztől egy collie Ausztráliában Egy egész nyájat megmentett a tűztől egy collie Ausztráliában
A bozóttűz már október óta tombol Ausztráliában: a tragédiában körülbelül 500 millió állat vesztette életét, több ezer ház égett le, a füsttől nem látni az eget…

A karácsony négylábú hőse: egy tacskó mentette meg a tűztől gazdáit A karácsony négylábú hőse: egy tacskó mentette meg a tűztől gazdáit
A család tacsijának kétségbeesett ugatására ébredt az édesanya, így még időben felfedezhette a konyhában keletkezett tüzet és menekíthette ki családját.

És tényleg! Egy twitterező szerint a kutyatappancs valójában egy koalát formáz És tényleg! Egy twitterező szerint a kutyatappancs valójában egy koalát formáz
Az “elmélet” kitalálója felrobbantotta az internetet: özönlenek a tappancsokról készült képek. Mind bizonyítja: a tappancsok valójában kis koalamacik!

Már nyolc koalát megmentett a tűz elől ez a spániel Már nyolc koalát megmentett a tűz elől ez a spániel
A tűzoltóknak segít Taylor, a springer spániel, akik az Ausztráliában tomboló bozóttüzet próbálják megfékezni. Remek orrának köszönhetően már nyolc koalát sikerült megmentenie a lángok elől!

Világbajnoki címért versenyeznek Sopronban a kutyák és gazdáik a hétvégén Világbajnoki címért versenyeznek Sopronban a kutyák és gazdáik a hétvégén
Bajnokokat avatnak vasárnap Sopronban: a hétvégén kerül sor a 2019-es Dog Puller Világbajnokságra. Magyar kutya-gazda versenyzőknek is szurkolhatunk a VB-n!

Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban
Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán, az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve.

Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét? Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét?
A modern technika betolakodik az élet minden területére - kérdés, jó-e ez nekünk? Új-Zélandon a gazdák új technikával kísérleteznek a gazdaságokban: juhászkutyáik mellett drónokat is bevetnek a nyájak terelésére.

Tűz pusztított a veszprémi állatmenhelyen Tűz pusztított a veszprémi állatmenhelyen
Valószínűleg egy zárlat okozhatta a tüzet a Vackoló Állatvédő Egyesület menhelyén.

Sandra Bullock óriási összeggel támogatja az állatok mentését a kaliforniai erdőtűzből Sandra Bullock óriási összeggel támogatja az állatok mentését a kaliforniai erdőtűzből
Az elmúlt évek legsúlyosabb erdőtüze tombol Kaliforniában. A tűznek rengetegen estek áldozatául, emberek és állatok egyaránt.

Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái Ezek Magyarország legnépszerűbb kutyafajtái
Meglepő eredményeket hozott a MEOESZ listája a magyarok kedvenc kutyafajtáiról. A TOP 10-es listába mindössze két magyar kutyafajta került be, tarolnak azonban a “trendi” kutyák.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MOL Nyrt. Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról? Hírek - Címlapon
Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról?
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Hírek - Címlapon
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára