A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Harcoltatták, majd altatni akarták – ma a tűzoltóságnál segít a szuperszimatú kutya

2021. november 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"Nála jobb társat nem is kívánhatnék magamnak" - gyújtogatások nyomait segít felderíteni tűzoltó gazdijának Hansel, a pitbull.



Nap mint nap hallhatunk olyan ebekről, akiket nem hordott aranytálcán az élet. Szerencsére sokuknak jóra fordul a sorsa, hála azoknak a jószívű állatbarátoknak, akik értük dolgoznak, értük élnek, segítik őket.

 

Hansel, a pitbull is ilyen embereknek köszönheti a második esélyt: az altatás elől mentett kutya ma már kiemelten fontos szerepet tölt be egy kanadai tűzoltóság mindennapjaiban. Azt hinné az ember, hogy a messzi nyugaton már rég letűnt a kutyaviadalok „hagyománya”, ám sajnos ez nincsen így: történetünk főhőse csupán egyike volt a 30 négylábúnak, akiket a ringből mentettek.

 

Hansel, a pitbull gyújtogatás nyomait segít felderíteni a tűzoltóknak
Kitüntették a kutya-gazdi párost a tűzoltóságnál végzett munkájukért
Fotó: Instagram/@arsonk9hansel

 

Talán éppen az utolsó pillanatban, ám még így is kérdéses volt, életben maradhat-e, Kanadai egyes tartományaiban ugyanis szigorúan tiltott a pitbullok tartása. A bíróságon egyetlen férfi kelt a védelmükre, és sikerült meggyőznie az ítélethozókat, hogy mérjék fel a kutyák viselkedését, és akinek csak lehet, keressenek végleges otthont. Egy floridai állatmentő szervezethez kerültek, ahol rehabilitáció után örökbefogadhatóvá váltak.

 

Hansel képességei túlmutattak a többiekén, ezért a „Throw Away Dogs Project” tagja lett. Itt kifejezetten olyan gazdikeresőkkel foglalkoznak, akiket alkalmasnak találnak arra, hogy a megfelelő tréning után komoly feladatot lássanak el, például a rendőrségnél, tűzoltóságnál.

 

Hansel, a pitbull mindig tanul valami újat a tűzoltóságnál
Hansel, a pitbull mindig tanul valami újat a tűzoltóságnál
Fotó: Instagram/@arsonk9hansel

 

Hansel, avagy a Grimm-meséből ismert „Jancsi” kiváló orrának és lelkesedésének hála tökéletes jelöltnek bizonyult egy ma még kevésbé elterjedt munkára: gyújtógatások nyomait segít felderíteni a tűzoltóknak.

 

Gyúlékony folyadékok, például benzin és dízelolaj molekuláit is képes kiszagolni egy-egy rejtélyes tűzeset helyszínén. És annyira ügyes benne, hogy idén előkelő díjjal jutalmazták tevékenységét, amit alkalomhoz illően, csokornyakkendőben vehetett át. 

 

Kitüntették a kutya-gazdi párost a tűzoltóságnál végzett munkájukért
Kitüntették a kutya-gazdi párost a tűzoltóságnál végzett munkájukért
Fotó: Instagram/@arsonk9hansel

 

Vezetőjével elválaszthatatlan párossá formálódtak a közös munka által, egyszerűen imádják egymást. Odaadásuknak és magas képzettségüknek hála jónéhány életet mentettek meg, példájuk pedig más tűzoltó egységeket is arra inspirál, hogy szuperszimatokat fogadjanak kötelékükbe – ha tehetik, válasszanak a gazdikeresők közül. Rengeteg csodás képességű kutya várakozik a menhelyeken, akik a legkülönlegesebb feladatok terén is megállnák a helyüket. 

 

Hansel története remélhetőleg újabb csillagot varázsol e sokat szenvedett, félreértett fajta nevére, hiszen ők is megérdemlik az életet és azt, hogy egy család megbecsült tagjaként tölthessék mindennapjaikat.

 

Hansel, a különlegesen képzett kutya és tűzoltó gazdája imádják egymást
Hansel, a különlegesen képzett kutya és tűzoltó gazdája imádják egymást
Fotó: Instagram/@arsonk9hansel

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Instagram/@arsonk9hansel

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Menhelyen élő kutyák és cicák örökbefogadására bátorít a CIB Bank Hírek - Címlapon
Menhelyen élő kutyák és cicák örökbefogadására bátorít a CIB Bank
Mint két tojás: egy német dog és egy miniló kötött örök barátságot Hírek - Címlapon
Mint két tojás: egy német dog és egy miniló kötött örök barátságot