A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait

2021. január 07., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egyszerűen berohant a lángok közé a férfi, mikor észrevette, hogy tűz van a menhelyen. Nem habozott, hisz az állatoknak azonnali segítségre volt szüksége. Bátorságával az összes menhelyi állat életét meg tudta menteni. 

Nem sokkal karácsony előtt csaptak fel a lángok az atlantai W-Underdogs állatmenhelyen. A tűz a menhely konyhájából indult és gyorsan terjedt, egyre közelebb jutva az állatokhoz. 

Szerencsére az 53 éves Keith Walker észrevette a tüzet, és azonnal cselekedett. A lángok közé rohant, hogy még időben kihozhassa a kutyákat, macskákat. 

 

“Pokolian ideges voltam, nem tagadom - mondta a CNN-nek Walker. - Nagyon féltem a hatalmas füstbe bemenni. De Isten azért küldött arra, hogy megmentsem ezeket az állatokat.” Walker az életét kockáztatta a négylábúakért, akik sorsa nagyon is hasonlít az övéhez: ahogy a menhelyi állatoknak, úgy neki sincs valódi otthona. 13 éves kora óta él az utcán. 

 

 

A tűz lakhatatlanná tette a menhelyt, de szerencsére senki sem sérült meg
A tűz lakhatatlanná tette a menhelyt, de szerencsére senki sem sérült meg
Fotó: boredpanda.com

 

 

Éjszakára Keith Walker a W-Underdogs menhelyre viszi szeretett kutyáját, Bravot - azon a bizonyos napon is épp érte érkezett a menhelyhez, így láthatta meg még időben a tüzet. 

 

“Ha szeretsz egy kutyát, akkor bárkit képes vagy szeretni a világon. A kutyám a legjobb barátom, és nem lennék itt nélküle. Ezért is tudtam, hogy meg kell mentenem ezeket az állatokat.” 

 

 

Keith Walker nagyon szereti a kutyákat
Keith Walker nagyon szereti a kutyákat
Fotó: boredpanda.com

 

 

Keithnek sikerült minden állatot épségben kihoznia: hat kutya és tíz macska életét mentette meg. A menhelyben akkora kárt tett a tűz, hogy oda nem tudták visszaköltöztetni az állatokat. Szerencsére néhány nap volt csak vissza az új telepük elkészültéig, így önkéntes segítőknél erre a rövid időre el tudták helyezni az állatokat, akik azóta birtokba is vehették az új, modernebb és biztonságosabb menhelyet. 

A tűz után nem csak a menhely, de a megmentő, Keith Walker számára is rengeteg adomány érkezett.

 

 

Az állatok már az új, biztonságos menhelyen várják leendő gazdijukat
Az állatok már az új, biztonságos menhelyen várják leendő gazdijukat
Fotó: boredpanda.com

 

 

 

 

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket
A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen
A tüzet szerencsére sikerült eloltani, mielőtt tovább terjedhetett volna, több kutya azonban így is életét vesztette. A menhely mielőbb megkezdené a karanténépület újjáépítését, ehhez azonban segítségre van szükségük.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar siker a ParAgility Világkupán! Hírek - Címlapon
Magyar siker a ParAgility Világkupán!
Hogyan válasszak kutyatápot? Hírek - Címlapon
Hogyan válasszak kutyatápot?