A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait

2021. január 07., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egyszerűen berohant a lángok közé a férfi, mikor észrevette, hogy tűz van a menhelyen. Nem habozott, hisz az állatoknak azonnali segítségre volt szüksége. Bátorságával az összes menhelyi állat életét meg tudta menteni. 

Nem sokkal karácsony előtt csaptak fel a lángok az atlantai W-Underdogs állatmenhelyen. A tűz a menhely konyhájából indult és gyorsan terjedt, egyre közelebb jutva az állatokhoz. 

Szerencsére az 53 éves Keith Walker észrevette a tüzet, és azonnal cselekedett. A lángok közé rohant, hogy még időben kihozhassa a kutyákat, macskákat. 

 

“Pokolian ideges voltam, nem tagadom - mondta a CNN-nek Walker. - Nagyon féltem a hatalmas füstbe bemenni. De Isten azért küldött arra, hogy megmentsem ezeket az állatokat.” Walker az életét kockáztatta a négylábúakért, akik sorsa nagyon is hasonlít az övéhez: ahogy a menhelyi állatoknak, úgy neki sincs valódi otthona. 13 éves kora óta él az utcán. 

 

 

A tűz lakhatatlanná tette a menhelyt, de szerencsére senki sem sérült meg
A tűz lakhatatlanná tette a menhelyt, de szerencsére senki sem sérült meg
Fotó: boredpanda.com

 

 

Éjszakára Keith Walker a W-Underdogs menhelyre viszi szeretett kutyáját, Bravot - azon a bizonyos napon is épp érte érkezett a menhelyhez, így láthatta meg még időben a tüzet. 

 

“Ha szeretsz egy kutyát, akkor bárkit képes vagy szeretni a világon. A kutyám a legjobb barátom, és nem lennék itt nélküle. Ezért is tudtam, hogy meg kell mentenem ezeket az állatokat.” 

 

 

Keith Walker nagyon szereti a kutyákat
Keith Walker nagyon szereti a kutyákat
Fotó: boredpanda.com

 

 

Keithnek sikerült minden állatot épségben kihoznia: hat kutya és tíz macska életét mentette meg. A menhelyben akkora kárt tett a tűz, hogy oda nem tudták visszaköltöztetni az állatokat. Szerencsére néhány nap volt csak vissza az új telepük elkészültéig, így önkéntes segítőknél erre a rövid időre el tudták helyezni az állatokat, akik azóta birtokba is vehették az új, modernebb és biztonságosabb menhelyet. 

A tűz után nem csak a menhely, de a megmentő, Keith Walker számára is rengeteg adomány érkezett.

 

 

Az állatok már az új, biztonságos menhelyen várják leendő gazdijukat
Az állatok már az új, biztonságos menhelyen várják leendő gazdijukat
Fotó: boredpanda.com

 

 

 

 

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Jövőre is pályázhatnak a civil állatvédő szervezetek támogatásra Jövőre is pályázhatnak a civil állatvédő szervezetek támogatásra
500 millió forintos keretösszegű pályázatot ír ki a kormány a civil állatvédők támogatására jövőre is.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba Hírek - Címlapon
Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba
Miért nem kedvelnek a kutyák bizonyos embereket? Hírek - Címlapon
Miért nem kedvelnek a kutyák bizonyos embereket?