A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait

2021. január 07., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egyszerűen berohant a lángok közé a férfi, mikor észrevette, hogy tűz van a menhelyen. Nem habozott, hisz az állatoknak azonnali segítségre volt szüksége. Bátorságával az összes menhelyi állat életét meg tudta menteni. 

Nem sokkal karácsony előtt csaptak fel a lángok az atlantai W-Underdogs állatmenhelyen. A tűz a menhely konyhájából indult és gyorsan terjedt, egyre közelebb jutva az állatokhoz. 

Szerencsére az 53 éves Keith Walker észrevette a tüzet, és azonnal cselekedett. A lángok közé rohant, hogy még időben kihozhassa a kutyákat, macskákat. 

 

“Pokolian ideges voltam, nem tagadom - mondta a CNN-nek Walker. - Nagyon féltem a hatalmas füstbe bemenni. De Isten azért küldött arra, hogy megmentsem ezeket az állatokat.” Walker az életét kockáztatta a négylábúakért, akik sorsa nagyon is hasonlít az övéhez: ahogy a menhelyi állatoknak, úgy neki sincs valódi otthona. 13 éves kora óta él az utcán. 

 

 

A tűz lakhatatlanná tette a menhelyt, de szerencsére senki sem sérült meg
A tűz lakhatatlanná tette a menhelyt, de szerencsére senki sem sérült meg
Fotó: boredpanda.com

 

 

Éjszakára Keith Walker a W-Underdogs menhelyre viszi szeretett kutyáját, Bravot - azon a bizonyos napon is épp érte érkezett a menhelyhez, így láthatta meg még időben a tüzet. 

 

“Ha szeretsz egy kutyát, akkor bárkit képes vagy szeretni a világon. A kutyám a legjobb barátom, és nem lennék itt nélküle. Ezért is tudtam, hogy meg kell mentenem ezeket az állatokat.” 

 

 

Keith Walker nagyon szereti a kutyákat
Keith Walker nagyon szereti a kutyákat
Fotó: boredpanda.com

 

 

Keithnek sikerült minden állatot épségben kihoznia: hat kutya és tíz macska életét mentette meg. A menhelyben akkora kárt tett a tűz, hogy oda nem tudták visszaköltöztetni az állatokat. Szerencsére néhány nap volt csak vissza az új telepük elkészültéig, így önkéntes segítőknél erre a rövid időre el tudták helyezni az állatokat, akik azóta birtokba is vehették az új, modernebb és biztonságosabb menhelyet. 

A tűz után nem csak a menhely, de a megmentő, Keith Walker számára is rengeteg adomány érkezett.

 

 

Az állatok már az új, biztonságos menhelyen várják leendő gazdijukat
Az állatok már az új, biztonságos menhelyen várják leendő gazdijukat
Fotó: boredpanda.com

 

 

 

 

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MTI Rehabportál Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba Hírek - Címlapon
Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba
Miért nem kedvelnek a kutyák bizonyos embereket? Hírek - Címlapon
Miért nem kedvelnek a kutyák bizonyos embereket?