A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait

2021. január 07., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egyszerűen berohant a lángok közé a férfi, mikor észrevette, hogy tűz van a menhelyen. Nem habozott, hisz az állatoknak azonnali segítségre volt szüksége. Bátorságával az összes menhelyi állat életét meg tudta menteni. 

Nem sokkal karácsony előtt csaptak fel a lángok az atlantai W-Underdogs állatmenhelyen. A tűz a menhely konyhájából indult és gyorsan terjedt, egyre közelebb jutva az állatokhoz. 

Szerencsére az 53 éves Keith Walker észrevette a tüzet, és azonnal cselekedett. A lángok közé rohant, hogy még időben kihozhassa a kutyákat, macskákat. 

 

“Pokolian ideges voltam, nem tagadom - mondta a CNN-nek Walker. - Nagyon féltem a hatalmas füstbe bemenni. De Isten azért küldött arra, hogy megmentsem ezeket az állatokat.” Walker az életét kockáztatta a négylábúakért, akik sorsa nagyon is hasonlít az övéhez: ahogy a menhelyi állatoknak, úgy neki sincs valódi otthona. 13 éves kora óta él az utcán. 

 

 

A tűz lakhatatlanná tette a menhelyt, de szerencsére senki sem sérült meg
A tűz lakhatatlanná tette a menhelyt, de szerencsére senki sem sérült meg
Fotó: boredpanda.com

 

 

Éjszakára Keith Walker a W-Underdogs menhelyre viszi szeretett kutyáját, Bravot - azon a bizonyos napon is épp érte érkezett a menhelyhez, így láthatta meg még időben a tüzet. 

 

“Ha szeretsz egy kutyát, akkor bárkit képes vagy szeretni a világon. A kutyám a legjobb barátom, és nem lennék itt nélküle. Ezért is tudtam, hogy meg kell mentenem ezeket az állatokat.” 

 

 

Keith Walker nagyon szereti a kutyákat
Keith Walker nagyon szereti a kutyákat
Fotó: boredpanda.com

 

 

Keithnek sikerült minden állatot épségben kihoznia: hat kutya és tíz macska életét mentette meg. A menhelyben akkora kárt tett a tűz, hogy oda nem tudták visszaköltöztetni az állatokat. Szerencsére néhány nap volt csak vissza az új telepük elkészültéig, így önkéntes segítőknél erre a rövid időre el tudták helyezni az állatokat, akik azóta birtokba is vehették az új, modernebb és biztonságosabb menhelyet. 

A tűz után nem csak a menhely, de a megmentő, Keith Walker számára is rengeteg adomány érkezett.

 

 

Az állatok már az új, biztonságos menhelyen várják leendő gazdijukat
Az állatok már az új, biztonságos menhelyen várják leendő gazdijukat
Fotó: boredpanda.com

 

 

 

 

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról! Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról!
Közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Ne hanyagoljuk el, szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

Akár egy tonna tápadományt is nyerhetsz egy általad kiválasztott szervezet részére Akár egy tonna tápadományt is nyerhetsz egy általad kiválasztott szervezet részére
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Ovádi Péterrel, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztossal együttműködésben 2023. április 3. és május 22. között első alkalommal hirdeti meg a magyarországi civil állatvédő szervezetek népszerűsítését célzó kampányát, amely egyben felhívás arra is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1 százalékát regisztrált, állatvédelmi tevékenységet végző civil szervezetnek adományozzák az adófizetők. A kampány keretei között egy online nyereményjáték is kezdetét veszi, ahol egyrészt mindenki kiállhat a számára legkedvesebb állatvédő szervezet mellett, másrészt akár 1000 kg tápadományhoz is juttathatja az általa támogatott szervezetet. A kampány szakmai partnere az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja.

Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány
Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány, a kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba Hírek - Címlapon
Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba
Miért nem kedvelnek a kutyák bizonyos embereket? Hírek - Címlapon
Miért nem kedvelnek a kutyák bizonyos embereket?