A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba

2021. január 08., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Betegsége miatt nehézkesen jár a 14 éves spániel - szerető családjának tagjai felváltva mellette vannak, hogy egy pillanatig se érezze magát magányosnak.



Mikor Catherine Morris és családja 9 évvel ezelőtt örökbefogadta az angol springer spánielt, arra gondoltak, hogy ízületeit kímélendő, házuk alsó szintjén rendezik be kuckóját. Spike akkor már 5 éves volt, nem indult könnyen az élete, de mindenről határozott véleménye volt, így az alvásról is:

 

„Aznap éjjel, mikor hazahoztuk, becsuktuk a biztonsági kisajtót, és elmentünk aludni. Pár percig nyüszögött, majd átugrotta az akadályt és felszaladt hozzánk. Egyenesen a szüleim ágyában landolt. És onnantól kezdve minden éjjel ott aludt mellettük.” – idézte fel a kisgazdi a kezdeteket.

 

Az idős springer spániel igazi szeretetgombóc
Az idős springer spániel igazi szeretetgombóc
Fotó: Instagram/SpikeTheSpringer

 

Napközben a fiatal spániel természetesen telis-tele volt energiával. Mindenben családja segítségére volt, lelkesen szaladgált fel-alá, megfigyelt mindent, és sokadszorra is boldogan hozta vissza kedvenc labdáját. Éjjelente pedig addig mocorgott, amíg bebújt a takarójuk alá, hogy minél közelebb lehessen a szeretett gazdikhoz.

 

Spike mostanság egy picit kezd lassulni, 14 évesen azért már látszanak rajta az öregedés jelei. Családja rettentően aggódott, mikor második alkalommal is stroke-ot kapott: napokig csak segítséggel tudott megállni a lábán, ezért a családtagok ölben hordozták a házban, ki a kertbe, és az ételt, vizet is odavitték elé. De a spániel még korántsem állt készen a végső búcsúra. Újra megtanult járni, bár a lépcsők miatt a hálószoba egyelőre elérhetetlennek tűnik számára.

 

Az öregecske kutya meghálálja a szeretetteljes gondoskodást
Az öregecske kutya meghálálja a szeretetteljes gondoskodást
Fotó: Instagram/SpikeTheSpringer

 

Jól ismerik már kedvencük makacs és kitartó jellemét, így tudják azt is, hogy gyengécske lábai ellenére is meg fogja próbálni a lehetetlent. A balesetek elkerülése végett újra felszerelték a biztonsági kisajtót, és új tervvel álltak elő: apa, anya és a lányuk felváltva alszanak Spike mellett a kanapén, hogy egyetlen éjszakát se kelljen magányosan eltöltenie:

 

„Édesapám csodálatosan viseli Spike gondját. Kis tálkában ennivalót és vizet visz neki, a kezéből eteti, így a gyógyszereket is könnyebb beadni neki. Ez pedig segít abban, hogy visszanyerje erejét " - mesélte Catherine. - "Elválaszthatatlanokká váltak! Drága öreg babszemnek nevezi, és mindent megbeszélnek egymással.

 

A családtagok felváltva alszanak a kanapén, hogy idős kutyájuk ne legyen egyedül
A családtagok felváltva alszanak a kanapén, hogy idős kutyájuk ne legyen egyedül
Fotó: Instagram.com/SpikeTheSpringer

 

Az öregecske springer spániel mindennél jobban szereti családját, ők pedig mindent tőlük telhetőt megtesznek, hogy ezüstfényű napjai kényelemben, boldogságban teljenek:

 

Nagyon szeretjük őt, és örülünk, hogy az életünk része. Bízunk benne, hogy szeretetünkkel és gondoskodásunkkal kárpótolhatjuk minden rossz dologért, amin élete első 5 évében keresztül kellett mennie.” - zárták soraikat a gazdik.

 


 

Bölcsességük, életkedvük, hálájuk határtalan!

Rengeteg dolgot tanulhatunk a négylábú kisöregektől!

 

Áldott legyen minden lélek, akit egy idős kutya a szívébe fogad!

 


 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/SpikeTheSpringer

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Három rendőrkutyát mérgeztek meg Mohácson Hírek - Címlapon
Három rendőrkutyát mérgeztek meg Mohácson
Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait Hírek - Címlapon
Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait