A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba

2021. január 08., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Betegsége miatt nehézkesen jár a 14 éves spániel - szerető családjának tagjai felváltva mellette vannak, hogy egy pillanatig se érezze magát magányosnak.



Mikor Catherine Morris és családja 9 évvel ezelőtt örökbefogadta az angol springer spánielt, arra gondoltak, hogy ízületeit kímélendő, házuk alsó szintjén rendezik be kuckóját. Spike akkor már 5 éves volt, nem indult könnyen az élete, de mindenről határozott véleménye volt, így az alvásról is:

 

„Aznap éjjel, mikor hazahoztuk, becsuktuk a biztonsági kisajtót, és elmentünk aludni. Pár percig nyüszögött, majd átugrotta az akadályt és felszaladt hozzánk. Egyenesen a szüleim ágyában landolt. És onnantól kezdve minden éjjel ott aludt mellettük.” – idézte fel a kisgazdi a kezdeteket.

 

Az idős springer spániel igazi szeretetgombóc
Az idős springer spániel igazi szeretetgombóc
Fotó: Instagram/SpikeTheSpringer

 

Napközben a fiatal spániel természetesen telis-tele volt energiával. Mindenben családja segítségére volt, lelkesen szaladgált fel-alá, megfigyelt mindent, és sokadszorra is boldogan hozta vissza kedvenc labdáját. Éjjelente pedig addig mocorgott, amíg bebújt a takarójuk alá, hogy minél közelebb lehessen a szeretett gazdikhoz.

 

Spike mostanság egy picit kezd lassulni, 14 évesen azért már látszanak rajta az öregedés jelei. Családja rettentően aggódott, mikor második alkalommal is stroke-ot kapott: napokig csak segítséggel tudott megállni a lábán, ezért a családtagok ölben hordozták a házban, ki a kertbe, és az ételt, vizet is odavitték elé. De a spániel még korántsem állt készen a végső búcsúra. Újra megtanult járni, bár a lépcsők miatt a hálószoba egyelőre elérhetetlennek tűnik számára.

 

Az öregecske kutya meghálálja a szeretetteljes gondoskodást
Az öregecske kutya meghálálja a szeretetteljes gondoskodást
Fotó: Instagram/SpikeTheSpringer

 

Jól ismerik már kedvencük makacs és kitartó jellemét, így tudják azt is, hogy gyengécske lábai ellenére is meg fogja próbálni a lehetetlent. A balesetek elkerülése végett újra felszerelték a biztonsági kisajtót, és új tervvel álltak elő: apa, anya és a lányuk felváltva alszanak Spike mellett a kanapén, hogy egyetlen éjszakát se kelljen magányosan eltöltenie:

 

„Édesapám csodálatosan viseli Spike gondját. Kis tálkában ennivalót és vizet visz neki, a kezéből eteti, így a gyógyszereket is könnyebb beadni neki. Ez pedig segít abban, hogy visszanyerje erejét " - mesélte Catherine. - "Elválaszthatatlanokká váltak! Drága öreg babszemnek nevezi, és mindent megbeszélnek egymással.

 

A családtagok felváltva alszanak a kanapén, hogy idős kutyájuk ne legyen egyedül
A családtagok felváltva alszanak a kanapén, hogy idős kutyájuk ne legyen egyedül
Fotó: Instagram.com/SpikeTheSpringer

 

Az öregecske springer spániel mindennél jobban szereti családját, ők pedig mindent tőlük telhetőt megtesznek, hogy ezüstfényű napjai kényelemben, boldogságban teljenek:

 

Nagyon szeretjük őt, és örülünk, hogy az életünk része. Bízunk benne, hogy szeretetünkkel és gondoskodásunkkal kárpótolhatjuk minden rossz dologért, amin élete első 5 évében keresztül kellett mennie.” - zárták soraikat a gazdik.

 


 

Bölcsességük, életkedvük, hálájuk határtalan!

Rengeteg dolgot tanulhatunk a négylábú kisöregektől!

 

Áldott legyen minden lélek, akit egy idős kutya a szívébe fogad!

 


 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/SpikeTheSpringer

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Hírek - Címlapon
Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait Hírek - Címlapon
Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait