A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Termékvisszahívás: Kutyatápot hívtak vissza szalmonella gyanú miatt

2021. január 05., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Szalmonella fertőzés jelenlétének gyanúja miatt hívja vissza egyik kutyatápját a Josera. A fertőzést egy külföldön vett mintában mutatták ki - más minták azonban negatív eredményt mutattak. A gyanú miatt azonban mégis a visszahívás mellett döntött a forgalmazó. 

Az egyik Skandináv országba értékesített Josera Festival zsákból vett mintából mutatták ki a szalmonella fertőzést. Ezt követően a Josera további 250 vizsgálatot végzett: megvizsgálták a gyártósort, a terméket és a visszahívott zsákokat is, ám mind a 250 teszt negatív eredményt hozott. Abból a zsákból, melyből a fertőzés kimutatásra került, nem áll rendelkezésre több minta, így valószínűleg már nem derül ki, mi történt. 

 

 

Josera Festival

 

 

A biztonság, valamint a kutyák és a gazdák egészségének megőrzése érdekében a Josera a Festival termék visszahívása mellett döntött. Kérik a gazdákat, hogy a lent található paraméterekkel rendelkező tápot ne adják a kutyáknak. A megvásárolt termékek árát visszatérítik. 

A termékvisszahívás a Josera további termékeit nem érinti. 

 

A visszahívott termék az alábbi paraméterekkel rendelkezik:

  • Pontos neve: Josera Festival 15 kg
  • Gyártási szám: 3000185054
  • Lejárat: 14.04.2022

 

További információ ide kattintva található.

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Chris Benson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért habzsol a kutyám? Miért habzsol a kutyám?
Figyel, ólálkodik, felmér, szemmel tart, csaknem szemmel ver… amiért még mindig nem adtad neki AZT a bizonyos tele tálkát! Amint lehetősége adódik rá, egyből nekiesik a kapott finomságoknak. Fel sem néz, dehogy ül le illedelmesen, harapja az ételt, a tálat, a levegőt… Utóbbiból nem keveset nyelve, ami később felfúvódást, gyomorbántalmakat okozhat neki. Nem telik bele harminc másodpercbe sem, nyom nélkül eltünteti a bizonyítékot. Olyan, mintha semmit nem kapott volna. Szemrehányóan néz az „állatkínzó” gazdira. Szemében ott a megvetés: „hát csak ennyire telt”?

Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete? Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete?
A kutya egészségi állapotának felméréséhez nemcsak azzal kell tisztában lennünk, mit fogyasztott el, hanem azzal is, mi távozik „hátul”.

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve
Ízületi gyulladás, szívproblémák, légzési nehézségek… Bármennyire is aranyosan néznek ki dundin, az elhízás számos egészségügyi gondot okozhat kedvenceiknél. De mitől is híznak el a kutyák?

Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene? Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene?
Az elhízás veszélyei kedvenceinket sem kímélik - jól tudjuk, de vajon képesek vagyunk felismerni a túlsúlyra utaló jeleket? Hogyan szabadulhatunk meg a feleslegtől?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban Hírek - Címlapon
Cesar Millan interjú a Class FM rádióban
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától? Hírek - Címlapon
A Te kutyád megijedne egy plüss kutyától?