A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy hajszálon múlt a kutya élete felelőtlen gazdája miatt - felfüggesztettel megúszhatja a nő

2019. július 30., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat a nő, aki nem gondoskodott kutyájáról. A négylábú életét az utolsó pillanatban érkező orvosi ellátás mentette meg.Nem kötelező kutyát tartani. 

Egyre gyakrabban olvasni, hallani ezt a mondatot. Nem véletlenül. A kutyatartás (az állattartás) felelősséggel jár. Mindennapos kötelezettségekkel - akkor is, ha esik, ha fúj, ha hideg van, vagy ha épp ünnepnap van. Egy élet múlik rajtunk, gazdákon. 

 

A nyergesújfalui nő ezt nem tartotta megfontolandónak. Láncra kötötte kutyáját, de még nagyobb baj, hogy emellett semmilyen menedéket nem biztosított az állatnak, ahova elbújhatott volna az időjárás viszontagságai elől. Ha esett, ha tűzött a nap, vagy akár fagyott, a kutyának el kellett viselnie. Ami talán még ment is volna úgy, ha kapott volna elegendő vizet és élelmet, amiből erőt nyerhet. De nem kapott eleget. Pontosabban leginkább nem is kapott semmit. 

 

Ez az állapot fél éven át tartott, 2018 nyarától 2019 januárjáig. A végletekig legyengült kutyát úgy találták meg, hogy már csontsovány volt, annyi ereje sem volt, hogy a fagyos sárból felkeljen. A bundája saját ürülékével és sárral volt szennyezett, amik rá is fagytak - annyira, hogy farkát emiatt már nem is tudta mozgatni. 

 

Az utolsó utáni pillanatban érkezett hozzá a segítség, a szakszerű állatorvosi ellátásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét. 

 

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott ezzel a magatartásával megszegte az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény rendelkezéseit, mely szerint az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni. A szabadban tartott állatok számára pedig biztosítani kell olyan területet, illetve létesítményt, ahol azok veszély esetén, valamint az időjárás káros hatásaival és az egészségre ártalmas hatásokkal szemben védelmet találnak.

 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben 1 év 7 hónap 15 nap, középmértéktől kisebb mértékben eltérő, felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztést szabjon ki.

 

 

 

 


Indexkép forrás: araglegal.com - A kép illusztráció!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él Emká, a meghalni kidobott kölyök ma ilyen boldog életet él
A Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai épp előkészítő munkálatokat végeztek a Pusztamonostor közelében lévő úton, amikor egyikük furcsa, nyüszítő hangokat hallott a szikkasztó árok irányából.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Pokrócával nyugtatja magát Bubby a csalikutyának használt pitbull Pokrócával nyugtatja magát Bubby a csalikutyának használt pitbull
Vannak azok a kiskutyák, akik bizony rossz csillagzat alatt születtek. Egyikük volt Bubby is, akit kutyaviadalok szervezői arra használtak, hogy a többi kutyát vadítsák vele, hogy rajta gyakorolják egymás szétmarcangolását. Bár még mindig fiatalnak számított, amikor megmentették, addigra mégis teljesen összetört testileg és lelkileg. Lesoványodott testét mindenhol elfertőződött sebek borították, amikor végül kimenekítették a pokolból.

Szeretnék második kutyust! Ahogy indul… Szeretnék második kutyust! Ahogy indul…
Nincs gazdi, akinek ne fordulna meg a fejében időnként ezen ötlet. „Milyen szép lenne, ha a két kis gombóc naphosszat eljátszana egymással! Sosem lennének egyedül, ha dolgozni megyek.” Így indul. De mi történik, hogy ez az idilli kép egyszer csak csalódott, elkeseredett gazdikat prezentál? Törvényszerű e változás? Egyáltalán, hogy lehet valaki csalódott, ha kiskutyák ugrándozzák körbe?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutya, két kutya, három kutya...jaj! De mennyi az ideális? Hírek - Címlapon
Egy kutya, két kutya, három kutya...jaj! De mennyi az ideális?
Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért! Hírek - Címlapon
Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért!