A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Plüsskutya miatt törte be a napon parkoló autó szélvédőjét

2019. július 31., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nagyon benézte a dolgot az állatbarát idegen. Mégse tudjuk teljesen elítélni - sajnos nagyon sok esetben történik tragédia a gondatlan gazdák miatt.



Egy felháborodott autós osztotta meg a közösségi oldalán, hogyan járt pórul. Autójában a hátsó ülésen hevert lányának plüsskutyája - egy állatbarát valószínűleg egy eszméletét vesztett igazi kutyának nézhette, ezért mindenféle hezitálás nélkül betörte az autó ablakát. Ekkor derült csak ki, hogy egy plüssállat miatt okozott kárt a járműben. Annyi sajnos már nem volt az idegenben, hogy felvállalja tettét, és az autó tulajdonosának szemébe nézve elmondja, ő csak segíteni akart, tévedett. 

 

 

 

 

 

Az autós felháborodása érthető - ugyanakkor nézzük meg az érem másik oldalát is: adott egy olyan plüssállat, ami a megszólalásig hasonlít egy igazi kutyára. Még nyakörv és biléta is van rajt. Másfelől mindenhonnan hallani a szomorú híreket az autóban hagyott, hőgutát kapott kedvencekről, na és persze az ezekre való figyelemfelhívásokat. Valószínűleg az idegennek meg se fordult a fejében, hogy nem egy valódi kutya van a forró autóba zárva… Ha pedig mégis, állatbarátként kockáztatta volna, hogy tétlensége miatt egy élet kialudjon? Valószínűleg egyikünk sem hezitált volna. Az “elsunnyogására” azonban semmilyen mentség nincs, ebben egyet érthetünk az autó tulajdonosával… 

 

 

Nyáron komoly veszélyt jelent a kutyákra a gazdák figyelmetlensége, rosszabb esetben hanyagsága: a felhívások ellenére sokan bent hagyják autójukban kedvencüket, kitéve őket az egészségkárosodásnak, de akár az életveszélynek is. 

Alábbi cikkünkben olvashatók tippjeink, melyek segíthetnek hasonló szituációban:
 


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sétáltatás biztonságban -  Ki korrigálja a kutyát, ha gazdája nem teszi?! Hírek - Címlapon
Sétáltatás biztonságban - Ki korrigálja a kutyát, ha gazdája nem teszi?!
Egy hajszálon múlt a kutya élete felelőtlen gazdája miatt - felfüggesztettel megúszhatja a nő Hírek - Címlapon
Egy hajszálon múlt a kutya élete felelőtlen gazdája miatt - felfüggesztettel megúszhatja a nő