A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy kóbor kutya feküdt az ellopott autó tetején, és hűségesen védte mindenkitől

2022. február 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Megkérdezte a rendőr, hogy kutya is volt-e a kocsimban, amikor ellopták. Nemmel feleltem, mire elmondta, hogy márpedig ott strázsál a tetején, és nem hajlandó lejönni onnan."Van, hogy egy rettenetes dologból végül valami sokkal, de sokkal nagyszerűbb kerekedik ki. Így történt ez egy brazil fiatalember, Vitor Mangino esetében is, aki szombat éjjel baráti összejövetelre indult otthona közelében, ám amikor hazaindult volna, autójának hűlt helyét találta.

 

„Amikor odaértem arra a helyre, ahol leparkoltam az autóm, meglepődve láttam, hogy nincs ott. Kétségbeestem... Mindenhol kerestem, de sehol sem találtam” – idézte fel az ijesztő élményt. Arról azonban fogalma sem volt, hogy még ennél is meglepőbb fordulatot hoz majd életébe mindez.

 

Hűségesen őrizte a kóbor kutya az ellopott autót
Hűségesen őrizte a kóbor kutya az ellopott autót
Fotó: Instagram/@vitor_mangino

 

Miután megtette a feljelentést, a következő napokban türelmetlenül várta, mikor kap végre hírt autója felől. Már kezdte úgy érezni, hogy örökre búcsút mondhat neki, amikor megcsörrent a telefon:

 

„A rendőrségtől hívtak, és tájékoztattak arról, hogy megtalálták az autómat. Az illető ezután megkérdezte, hogy egy kutya is volt-e benne, amikor ellopták. Nemmel feleltem, mire elmondta, hogy márpedig ott strázsál a tetején egy kutya, és nem hajlandó lejönni onnan. Ó, és senkit sem enged a közelébe. Kirázott a hideg, tetőtől-talpig libabőrös lettem szavai hallatán.”

 

Örökbefogadta a kóbor kutyát, aki autóját védte
Örökbefogadta a kóbor kutyát, aki autóját védte
Fotó: Instagram/@vitor_mangino

 

Ahogy megérkezett a helyszínre, Mangino elsőre nem hitte el, mit lát: a csontsovány utcakutya ugyanis még mindig ott szobrozott az autó tetején, és egy tapodtat sem moccant. Életében nem találkozott még ezzel az ebbel, de azonnal érzett valamiféle kapcsolódást kettejük között:

 

Velem kimondottan barátságosan viselkedett, mintha ezer éve ismernénk egymást.

 

Nos, a fiatalember visszakapta szeretett járgányát. És azzal együtt egy négylábú barátot is. Fel sem merült benne a kérdés, hogy magára hagyja a hűséges védelmezőt. Elnevezte Heineken-nek, beültette az autójába, és hazavitte magával. Talán sosem fog kiderülni, honnan jött a kutyus, és miért éppen az ő kocsiját választotta, de egy dolog biztos: Heini otthonra talált.

 

Heineken, a hűséges kutya otthonra talált
Heineken, a hűséges kutya otthonra talált
Fotó: Instagram/@vitor_mangino

 

Elválaszthatatlanok vagyunk” – mondta el büszkén a szerencsés srác. Még annak ellenére is így vélekedik, hogy a tolvajok megrongálták autóját: megbuherálták a motort és a hangszóróknak is annyi. De enélkül a dühítő esemény nélkül ő és a kóborka sohasem találhattak volna egymásra. Valószínűleg még most is az utcákat róná élelem után kutatva, segítségre várva. Most viszont életre szóló barátra lelt, aki megígérte, hogy gondoskodni fog róla:

 

„Úgy 1000 dollárnyi károm keletkezett, de legalább szereztem egy barátot. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ő lehessen a legboldogabb kutya e világon.”

 

Heineken nagyon hálás gazdijának
Heineken nagyon hálás gazdijának
Fotó: Instagram/@vitor_mangino

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@vitor_mangino

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felfüggesztett börtönbüntetést és állattartástól való eltiltást kaphat a nő, aki gondatlanságával szenvedést okozott kutyájának Hírek - Címlapon
Felfüggesztett börtönbüntetést és állattartástól való eltiltást kaphat a nő, aki gondatlanságával szenvedést okozott kutyájának
A barátságos kutyák alacsonyabb rangúak - A kutyaszemélyiség és a rangsorban elfoglalt hely összefüggését vizsgálták az ELTE etológusai Hírek - Címlapon
A barátságos kutyák alacsonyabb rangúak - A kutyaszemélyiség és a rangsorban elfoglalt hely összefüggését vizsgálták az ELTE etológusai