A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felfüggesztett börtönbüntetést és állattartástól való eltiltást kaphat a nő, aki gondatlanságával szenvedést okozott kutyájának

2022. február 02., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat azzal a 43 éves nővel szemben, aki felelőtlen magatartásával kegyetlen kínokat okozott a saját kutyájának.



 

 

A vád szerint a nő a kisnánai ingatlanán tavaly nyáron hónapokon keresztül egy másfél méteres vasláncra kötve tartotta a nagyjából két éves staffordshire terrier jellegű kutyáját. Az állat nem rendelkezett azonosító chippel, és a kötelező veszettség elleni oltást nem kapta meg, ami jól jellemzi gazdája gondosságának hiányát – írja az Ügyészség közleménye.

 

A lánc felsértette a kutya bőrét, majd egy idő után a húsába vágott úgy, hogy a végén lévő fém karabiner egészen a nyakába mélyedt. Mindezt látta a vádlott is, de nem segített a szenvedő állaton, nem vette le róla a láncot, és nem részesítette semmilyen ellátásban. Csak 2021. szeptember 5-én délelőtt váltották meg szenvedéseitől az ebet az állampolgári bejelentés alapján a helyszínre érkező rendőrök, akik közreműködtek abban, hogy a kutya állatorvoshoz kerüljön. Az ott elvégzett műtétet során sikerült eltávolítani a húsba ágyazódott karabinert.

 

 

Felelőtlen magatartásával kegyetlen kínokat okozott a saját kutyájának a nő
Felelőtlen magatartásával kegyetlen kínokat okozott a saját kutyájának a nő
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

A megmentett házőrzőt egy állatvédő szervezet vette gondozásba. A nő a gyanúsítotti kihallgatása során sajnálkozását fejezte ki ugyan a történtek miatt, de magyarázatot nem adott a tettére.

 

A járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

Az ügynek azonban nem csak büntetőjogi következményei lehetnek, mivel a Heves Megyei Főügyészség közjogi szakága jelenleg vizsgálja a keresetindítás feltételeit annak érdekében, hogy a polgári polgári bíróság tiltsa el az elkövetőt az állattartástól.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre Akár több év börtön is várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre
Fagyállóval mérgeztek meg ismeretlenek kutyákat és macskákat a Fejér vármegyei Polgárdiban. Az elkövetőre a település lakossága nyomravezetői díjat is felajánlott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Norvégiában betiltják az angol bulldog és a Cavalier King Charles Spániel fajták tenyésztését Hírek - Címlapon
Norvégiában betiltják az angol bulldog és a Cavalier King Charles Spániel fajták tenyésztését
Egy kóbor kutya feküdt az ellopott autó tetején, és hűségesen védte mindenkitől Hírek - Címlapon
Egy kóbor kutya feküdt az ellopott autó tetején, és hűségesen védte mindenkitől