A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felfüggesztett börtönbüntetést és állattartástól való eltiltást kaphat a nő, aki gondatlanságával szenvedést okozott kutyájának

2022. február 02., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat azzal a 43 éves nővel szemben, aki felelőtlen magatartásával kegyetlen kínokat okozott a saját kutyájának. 

 

A vád szerint a nő a kisnánai ingatlanán tavaly nyáron hónapokon keresztül egy másfél méteres vasláncra kötve tartotta a nagyjából két éves staffordshire terrier jellegű kutyáját. Az állat nem rendelkezett azonosító chippel, és a kötelező veszettség elleni oltást nem kapta meg, ami jól jellemzi gazdája gondosságának hiányát – írja az Ügyészség közleménye.

 

A lánc felsértette a kutya bőrét, majd egy idő után a húsába vágott úgy, hogy a végén lévő fém karabiner egészen a nyakába mélyedt. Mindezt látta a vádlott is, de nem segített a szenvedő állaton, nem vette le róla a láncot, és nem részesítette semmilyen ellátásban. Csak 2021. szeptember 5-én délelőtt váltották meg szenvedéseitől az ebet az állampolgári bejelentés alapján a helyszínre érkező rendőrök, akik közreműködtek abban, hogy a kutya állatorvoshoz kerüljön. Az ott elvégzett műtétet során sikerült eltávolítani a húsba ágyazódott karabinert.

 

 

Felelőtlen magatartásával kegyetlen kínokat okozott a saját kutyájának a nő
Felelőtlen magatartásával kegyetlen kínokat okozott a saját kutyájának a nő
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

A megmentett házőrzőt egy állatvédő szervezet vette gondozásba. A nő a gyanúsítotti kihallgatása során sajnálkozását fejezte ki ugyan a történtek miatt, de magyarázatot nem adott a tettére.

 

A járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

Az ügynek azonban nem csak büntetőjogi következményei lehetnek, mivel a Heves Megyei Főügyészség közjogi szakága jelenleg vizsgálja a keresetindítás feltételeit annak érdekében, hogy a polgári polgári bíróság tiltsa el az elkövetőt az állattartástól.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték
Egyszerűen kitette autójából és otthagyta az út mellett a sovány, bolhás vizslát a nő – szerencsére az állatvédők megtalálták a kutyát és befogadták. A bíróság a nőt 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte.

3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben
A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki állatkínzás bűntette miatt egy ötven éves sóshartyáni férfival szemben.

Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját Az ügyészség fellépett állatvédelmi jogkörében: vizsgálatot indított egy nő ellen, aki a nyílt utcán verte meg kutyáját
A nyomozó hatóság az ügyben indított nyomozást lezárta, mivel a bántalmazás módja nem volt alkalmas arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, így az állatkínzás bűncselekménye nem valósult meg. Az ügyészség azonban tovább vizsgálja a nő jogi felelősségét, hiszen az szükségtelen fájdalmat, szenvedést okozott a kutyának.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.

A büntetés súlyosításáért fellebbezett az ügyészség a kutyáját bántalmazó férfi ügyében A büntetés súlyosításáért fellebbezett az ügyészség a kutyáját bántalmazó férfi ügyében
A kiskutyát bántalmazó férfit közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítélték, azonban ezt enyhének találja az ügyészség: elzárás büntetés kiszabásért fellebbezett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Norvégiában betiltják az angol bulldog és a Cavalier King Charles Spániel fajták tenyésztését Hírek - Címlapon
Norvégiában betiltják az angol bulldog és a Cavalier King Charles Spániel fajták tenyésztését
Egy kóbor kutya feküdt az ellopott autó tetején, és hűségesen védte mindenkitől Hírek - Címlapon
Egy kóbor kutya feküdt az ellopott autó tetején, és hűségesen védte mindenkitől