A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy magányos kutya zavarta meg az esküvőjüket - így váltak egy családdá

2018. január 27., 10:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A heves eső elől menekült be a násznép sátrába a kóbor kutya, majd a menyasszony fátylán szundikálta végig a ceremóniát. Egy nem mindennapi egymásra találás története.



Matheus és Marília, a brazíliai Sao Paoloban élő fiatal pár álma egy szabadtéri esküvő volt, ám az időjárás közbeszólt és felborította terveiket. Életük nagy napján legalább akkor fordulatot hozott számukra e kellemetlenség, mint amekkorával egy magányos utcakutya számára járt. 

 

A közelgő vihar heves esőzést hozott magával, ezért a násznép egy hatalmas sátorba kényszerült a tomboló elemek elől. Egy váratlan vendégnek is az az ötlete támadt, hogy itt húzza meg magát, míg elvonulnak a felhők.

 

Matheus és Marília, a boldog pár esküvője
Matheus és Marília, a boldog pár esküvője
Fotó: Felipe Paludetto

 

Ahogy a jelenlévők elfoglalták helyüket, egy kóbor kutya lépett be az ajtón menedéket keresve. Zártkörű rendezvény lévén megpróbálták kitessékelni a sáros tappancsú, koszos bundájú ebet - kis idő múltán azonban visszatért:

 

 „Mindannyiunk legnagyobb meglepetésére a ceremónia kezdetén egy kutya sétált végig a padsorok között, amint felcsendült a nászinduló.” – idézte fel a menyasszony megismerkedésük pillanatait. 

 

A vendégek hátraterelték a kutyát, rendezték soraikat, és némileg bosszankodva folytatták a ceremóniát. A kórus énekével kísérve immáron a boldog ara vonulhatott az oltárhoz vezető úton. Újabb meglepetés érte, mikor esküvői fogadalmuk felolvasása közben motoszkálást érzett ruháján. Hátranézett és meglátta a csapzott ebet, ahogy békésen elszenderült hosszú fátylán.

 

A kóbor kutya a menyasszony fátylán aludt el
A kóbor kutya a menyasszony fátylán aludt el
Fotó: Felipe Paludetto

 

Ekkor már a násznép is mosolygott, senkinek sem volt szíve megzavarni a kimerült kutyát. Hogyan is küldhették volna ki harmadszor is a viharba, mindezek után? A menyasszonyt is hihetetlen öröm fogta el, hogy megoszthatta újonnan szerzett négylábú rajongójával élete legszebb napját - és pazar ruhájának egy darabkáját is.

 

 „Kellemes meglepetés volt ez számomra, hiszen imádom az állatokat. Nagyon tetszett!”

 

A friss házasok példáját követve családtagjaik és barátaik is meleg fogadtatásban részesítették a négylábú, megengedték neki, hogy az est további részében mellettük maradjon. Marília és Matheus úgy döntöttek, hogy magukhoz veszik az ebet, hiszen nem lehet véletlen, hogy útjaik épp esküvőjük napján keresztezték egymást.

 

Snoop hazatalált
Snoop hazatalált
Fotó: Marília Pieroni

 

Időközben a szakadó eső is alábbhagyott, így az ünnepség végének közeledtével hiába keresték leendő kedvencüket, ő észrevétlenül kiosont az éjszakába és olyan titokzatosan távozott életükből, ahogyan belépett oda. Egy hét elteltével sem tettek le arról, hogy megtalálják a kutyát, s mikor végre információt kaptak hollétéről, azonnal indultak érte:

 

„Hazahoztuk, megfürdettük, sokat játszottunk, rengeteget evett és ivott. Snoop nagyon boldog kutyus, gyönyörűen átaludta az első éjszakát is.”

 

Mesebeli történetünk egy fiatal szerelmespár várva-várt frigyével kezdődött, folytatásában pedig három lélek egyesült egy családdá, örök hűséget fogadva egymásnak. Örökkön-örökké.  

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Felipe Paludetto
Cikk első megjelenése: 2017. október 13.

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor MTI JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Van otthon rossz hűtőszekrényed? Megmenthetsz vele egy árva kutyát a fagyhaláltól! Hírek - Címlapon
Van otthon rossz hűtőszekrényed? Megmenthetsz vele egy árva kutyát a fagyhaláltól!
Menhelyről loptak kutyát - Frissítve: Carlos előkerült! Hírek - Címlapon
Menhelyről loptak kutyát - Frissítve: Carlos előkerült!