A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy magányos kutya zavarta meg az esküvőjüket - így váltak egy családdá

2018. január 27., 10:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A heves eső elől menekült be a násznép sátrába a kóbor kutya, majd a menyasszony fátylán szundikálta végig a ceremóniát. Egy nem mindennapi egymásra találás története.Matheus és Marília, a brazíliai Sao Paoloban élő fiatal pár álma egy szabadtéri esküvő volt, ám az időjárás közbeszólt és felborította terveiket. Életük nagy napján legalább akkor fordulatot hozott számukra e kellemetlenség, mint amekkorával egy magányos utcakutya számára járt. 

 

A közelgő vihar heves esőzést hozott magával, ezért a násznép egy hatalmas sátorba kényszerült a tomboló elemek elől. Egy váratlan vendégnek is az az ötlete támadt, hogy itt húzza meg magát, míg elvonulnak a felhők.

 

Matheus és Marília, a boldog pár esküvője
Matheus és Marília, a boldog pár esküvője
Fotó: Felipe Paludetto

 

Ahogy a jelenlévők elfoglalták helyüket, egy kóbor kutya lépett be az ajtón menedéket keresve. Zártkörű rendezvény lévén megpróbálták kitessékelni a sáros tappancsú, koszos bundájú ebet - kis idő múltán azonban visszatért:

 

 „Mindannyiunk legnagyobb meglepetésére a ceremónia kezdetén egy kutya sétált végig a padsorok között, amint felcsendült a nászinduló.” – idézte fel a menyasszony megismerkedésük pillanatait. 

 

A vendégek hátraterelték a kutyát, rendezték soraikat, és némileg bosszankodva folytatták a ceremóniát. A kórus énekével kísérve immáron a boldog ara vonulhatott az oltárhoz vezető úton. Újabb meglepetés érte, mikor esküvői fogadalmuk felolvasása közben motoszkálást érzett ruháján. Hátranézett és meglátta a csapzott ebet, ahogy békésen elszenderült hosszú fátylán.

 

A kóbor kutya a menyasszony fátylán aludt el
A kóbor kutya a menyasszony fátylán aludt el
Fotó: Felipe Paludetto

 

Ekkor már a násznép is mosolygott, senkinek sem volt szíve megzavarni a kimerült kutyát. Hogyan is küldhették volna ki harmadszor is a viharba, mindezek után? A menyasszonyt is hihetetlen öröm fogta el, hogy megoszthatta újonnan szerzett négylábú rajongójával élete legszebb napját - és pazar ruhájának egy darabkáját is.

 

 „Kellemes meglepetés volt ez számomra, hiszen imádom az állatokat. Nagyon tetszett!”

 

A friss házasok példáját követve családtagjaik és barátaik is meleg fogadtatásban részesítették a négylábú, megengedték neki, hogy az est további részében mellettük maradjon. Marília és Matheus úgy döntöttek, hogy magukhoz veszik az ebet, hiszen nem lehet véletlen, hogy útjaik épp esküvőjük napján keresztezték egymást.

 

Snoop hazatalált
Snoop hazatalált
Fotó: Marília Pieroni

 

Időközben a szakadó eső is alábbhagyott, így az ünnepség végének közeledtével hiába keresték leendő kedvencüket, ő észrevétlenül kiosont az éjszakába és olyan titokzatosan távozott életükből, ahogyan belépett oda. Egy hét elteltével sem tettek le arról, hogy megtalálják a kutyát, s mikor végre információt kaptak hollétéről, azonnal indultak érte:

 

„Hazahoztuk, megfürdettük, sokat játszottunk, rengeteget evett és ivott. Snoop nagyon boldog kutyus, gyönyörűen átaludta az első éjszakát is.”

 

Mesebeli történetünk egy fiatal szerelmespár várva-várt frigyével kezdődött, folytatásában pedig három lélek egyesült egy családdá, örök hűséget fogadva egymásnak. Örökkön-örökké.  

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Felipe Paludetto
Cikk első megjelenése: 2017. október 13.

Témába vág

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Van otthon rossz hűtőszekrényed? Megmenthetsz vele egy árva kutyát a fagyhaláltól! Hírek - Címlapon
Van otthon rossz hűtőszekrényed? Megmenthetsz vele egy árva kutyát a fagyhaláltól!
Menhelyről loptak kutyát - Frissítve: Carlos előkerült! Hírek - Címlapon
Menhelyről loptak kutyát - Frissítve: Carlos előkerült!