A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy mentett kismalac lett a mozgássérült kölyök legjobb barátja

2021. október 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Egyszerűen imádják egymást! Elválaszthatatlan társak az első pillanattól fogva. Ismerjétek meg Winnie és Wilma szívmelengető történetét!



A bájos kiskutya csupán hat hetes volt, mikor megérkezett az állatotthonba, miután családja ráébredt, hogy születési rendellenessége miatt nem lesznek képesek ellátni. Eleinte úgy tűnt, betegsége csak a mellső lábait érinti, ám az állatorvosi vizsgálatok fényt derítettek egy másik problémára is: mellkasa is elmaradt a fejlődésben. Winston - becenevén Winnie - szíve és tüdeje jóval kevésbé védettek egy hasonló korú, egészséges kiskutyáéhoz képest, emiatt pedig a jövőben komoly rekonstrukciós műtétekre lesz szüksége.

 

„Az a legnehezebb, hogy korlátoznom kell mozgásában, nehogy egyetlen rossz mozdulattól véletlenül megsérüljön” – mondta el a Charlotte's Freedom Farm egyik gondozója.

 

Winston, a mozgássérült kölyök 6 hetesen (balra) és egy barátja
Winston, a mozgássérült kölyök 6 hetesen (balra) és egy barátja
Fotó: Facebook/Winnie The Roo

 

Winnie korábban szépen eljátszadozott pajtásaival a menedékben, ám lassacskán ők is felcseperedtek, megerősödtek, és gyakran olyan vehemenciával bolondoznak, ami a mozgássérült kölyök számára veszélyt jelent. Így hát erősen limitálni kellett a játékidőt, a kicsi viszont nem értette, miért történik vele mindez. Ám az élet gondoskodott arról, hogy új barátra leljen.

 

A kedves malacot az út mellől szedték össze, ahol teljesen egyedül vándorolt. Elképzelhető, hogy egy teherautóról pottyant ki, mely a vásárba vagy vágóhídra szállíthatta őt társaival. Sérülés nélkül megúszta a dolgot, szerencséjére állatbarátok találtak rá. A Wilma nevet adták neki, és nem tellett sok időbe, mire megmutatkozott szórakoztató, ám kissé keményfejű természete. Miután rájött, hogy fel tud ugrani a kanapéra, szinte egyfolytában ott lebzsel, kiköveteli magának a helyet az ember mellett.

 

Wilma, a malac és  barátja, Winston a kanapén
Wilma, a malac és  barátja, Winston a kanapén
Fotó: Facebook/Charlotte's Freedom Farm

 

Röfi kisasszonynak mindenről megvan a véleménye, nemcsak a világról, hanem a menedék lakóiról. Egyből szárnyai alá vette a mozgássérült kölyköt, és abban a pillanatban életre szóló döntést hozott: ő lesz Winnie legjobb barátja, és amíg csak teheti, mellette marad jóban-rosszban.

 

„Megérkezése után hamar összeismerkedtek, és mi már csak azt láttuk, hogy önfeledten játszanak. Ahogy megpillantják egymást, már kezdődik is a móka. Hihetetlenül aranyosak!

 

Wilma és Winnie sokat játszanak
Wilma és Winnie sokat játszanak
Fotó: Facebook/Charlotte's Freedom Farm

 

Wilma a maga módján, a kutyáknál valamivel óvatosabban játszik a kacskalábú kiskutyával, de gondozói mindig odafigyelnek arra, hogy ne érje bajt Winnie-t. Előfordul, hogy egy kis pihenőt kell elrendelni számukra, ilyenkor pedig békésen leheverednek, és boldogan szuszognak egymás mellett. A kertben is elszöszmötölnek, míg a malac a földet túrja, addig a kölyök érdeklődve szemmel tartja barátját.

 

Bár a sors nehéz feladattal áldotta meg a mozgássérült kiskutyát, igazi társra, támaszra lelt Wilma személyében, ő pedig megmutatta neki, milyen az élet a menedékben.

 

 

 

Winnie rengeteget segített neki, hogy jobban érezze magát nálunk. A többi malaccal még nem engedtük össze biztonsági okokból, ám így neki sem kell magányosan töltenie napjait. Mindketten jól jártak.”

 

Szokatlannak tűnhet e barátság, de reményeik szerint még sok szép pillanatot tölthetnek el együtt. Elvégre Wilma lassacskán több száz kilós jószággá fog cseperedni, ám ez még a jövő zenéje. Addig is élvezik egymás társaságát a nap minden percében.

 

A mozgássérült kölyök és a malac elválaszthatatlan barátok
A mozgássérült kölyök és a malac elválaszthatatlan barátok
Fotó: Facebook/Charlotte's Freedom Farm

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Charlotte's Freedom Farm

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár Hírek - Címlapon
Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár
7 dolog, ami miatt kutyád boldogabb Nálad Hírek - Címlapon
7 dolog, ami miatt kutyád boldogabb Nálad