A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy mentett kismalac lett a mozgássérült kölyök legjobb barátja

2021. október 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Egyszerűen imádják egymást! Elválaszthatatlan társak az első pillanattól fogva. Ismerjétek meg Winnie és Wilma szívmelengető történetét!



A bájos kiskutya csupán hat hetes volt, mikor megérkezett az állatotthonba, miután családja ráébredt, hogy születési rendellenessége miatt nem lesznek képesek ellátni. Eleinte úgy tűnt, betegsége csak a mellső lábait érinti, ám az állatorvosi vizsgálatok fényt derítettek egy másik problémára is: mellkasa is elmaradt a fejlődésben. Winston - becenevén Winnie - szíve és tüdeje jóval kevésbé védettek egy hasonló korú, egészséges kiskutyáéhoz képest, emiatt pedig a jövőben komoly rekonstrukciós műtétekre lesz szüksége.

 

„Az a legnehezebb, hogy korlátoznom kell mozgásában, nehogy egyetlen rossz mozdulattól véletlenül megsérüljön” – mondta el a Charlotte's Freedom Farm egyik gondozója.

 

Winston, a mozgássérült kölyök 6 hetesen (balra) és egy barátja
Winston, a mozgássérült kölyök 6 hetesen (balra) és egy barátja
Fotó: Facebook/Winnie The Roo

 

Winnie korábban szépen eljátszadozott pajtásaival a menedékben, ám lassacskán ők is felcseperedtek, megerősödtek, és gyakran olyan vehemenciával bolondoznak, ami a mozgássérült kölyök számára veszélyt jelent. Így hát erősen limitálni kellett a játékidőt, a kicsi viszont nem értette, miért történik vele mindez. Ám az élet gondoskodott arról, hogy új barátra leljen.

 

A kedves malacot az út mellől szedték össze, ahol teljesen egyedül vándorolt. Elképzelhető, hogy egy teherautóról pottyant ki, mely a vásárba vagy vágóhídra szállíthatta őt társaival. Sérülés nélkül megúszta a dolgot, szerencséjére állatbarátok találtak rá. A Wilma nevet adták neki, és nem tellett sok időbe, mire megmutatkozott szórakoztató, ám kissé keményfejű természete. Miután rájött, hogy fel tud ugrani a kanapéra, szinte egyfolytában ott lebzsel, kiköveteli magának a helyet az ember mellett.

 

Wilma, a malac és  barátja, Winston a kanapén
Wilma, a malac és  barátja, Winston a kanapén
Fotó: Facebook/Charlotte's Freedom Farm

 

Röfi kisasszonynak mindenről megvan a véleménye, nemcsak a világról, hanem a menedék lakóiról. Egyből szárnyai alá vette a mozgássérült kölyköt, és abban a pillanatban életre szóló döntést hozott: ő lesz Winnie legjobb barátja, és amíg csak teheti, mellette marad jóban-rosszban.

 

„Megérkezése után hamar összeismerkedtek, és mi már csak azt láttuk, hogy önfeledten játszanak. Ahogy megpillantják egymást, már kezdődik is a móka. Hihetetlenül aranyosak!

 

Wilma és Winnie sokat játszanak
Wilma és Winnie sokat játszanak
Fotó: Facebook/Charlotte's Freedom Farm

 

Wilma a maga módján, a kutyáknál valamivel óvatosabban játszik a kacskalábú kiskutyával, de gondozói mindig odafigyelnek arra, hogy ne érje bajt Winnie-t. Előfordul, hogy egy kis pihenőt kell elrendelni számukra, ilyenkor pedig békésen leheverednek, és boldogan szuszognak egymás mellett. A kertben is elszöszmötölnek, míg a malac a földet túrja, addig a kölyök érdeklődve szemmel tartja barátját.

 

Bár a sors nehéz feladattal áldotta meg a mozgássérült kiskutyát, igazi társra, támaszra lelt Wilma személyében, ő pedig megmutatta neki, milyen az élet a menedékben.

 

 

 

Winnie rengeteget segített neki, hogy jobban érezze magát nálunk. A többi malaccal még nem engedtük össze biztonsági okokból, ám így neki sem kell magányosan töltenie napjait. Mindketten jól jártak.”

 

Szokatlannak tűnhet e barátság, de reményeik szerint még sok szép pillanatot tölthetnek el együtt. Elvégre Wilma lassacskán több száz kilós jószággá fog cseperedni, ám ez még a jövő zenéje. Addig is élvezik egymás társaságát a nap minden percében.

 

A mozgássérült kölyök és a malac elválaszthatatlan barátok
A mozgássérült kölyök és a malac elválaszthatatlan barátok
Fotó: Facebook/Charlotte's Freedom Farm

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Charlotte's Freedom Farm

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából
„Olyan ez, mint egy valóra vált álom. Csak ülünk együtt, babusgatjuk és nézzük, ahogy édesen alszik.” - Megható videón a nagy találkozás!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár Hírek - Címlapon
Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár
7 dolog, ami miatt kutyád boldogabb Nálad Hírek - Címlapon
7 dolog, ami miatt kutyád boldogabb Nálad