A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár

2021. október 08., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A megyei könyvtárak közt elsőként vált a Veszprém megyei Eötvös Károly Megyei Könyvtár kutyabaráttá. 

 

Ünnepélyes kutyabaráttá avatáson jártunk: az Eötvös Károly Megyei Könyvtár immár kutyabarát helyként várja az olvasóit! 

 

“Az állatok boldogabbá teszik az életünket”  - kezdte a kutyabarát megnyitót az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója, dr. Baranyai Tamás. Ez a gondolat vezérelte a könyvtár dolgozóit is, mikor úgy döntöttek, megnyitják a könyvtár kapuit a négylábú családtagjukkal érkező olvasók felé is. 

 

 

A megnyitóra sokan kutyával érkeztek
A megnyitóra sokan kutyával érkeztek 

 

 

A megyei könyvtárak közt elsőként vált a Veszprém megyei Eötvös Károly Megyei Könyvtár kutyabaráttá.
A megyei könyvtárak közt elsőként vált a Veszprém megyei Eötvös Károly Megyei Könyvtár kutyabaráttá.

 

 

A könyvtár Kisgalériájában megtartott ünnepélyes kutyabarát megnyitót hosszas egyeztetések előzték meg. A cél az volt, hogy a könyvtár nyithasson a kutyás látogatói felé is, azonban úgy valósíthassa meg a kutyabaráttá válást, hogy az a nem-kutyás olvasók nyugalmát se zavarja. “Ennek érdekében igyekeztünk mindent részletesen átgondolni a könyvtár dolgozóival közösen: a kutyások és a “kutyátlanok” igényeit is szem előtt tartva, hogy a könyvtár továbbra is a nyugalom szigete maradhasson mindenki számára” - mondta Schmidt Zsófia a Kutyabarathelyek.hu alapítója.  “Ennek szellemében állítottuk össze a könyvtár kutyabarát házirendjét.” - folytatta Máté Krisztián, a kutyabarathelyek.hu alapítótársa. - "Hiszünk abban, hogy segítségével bármiféle fennakadás nélkül üzemelhet a könyvtár kutyabarátként."

 

 

A könyvtár bejáratán nem csak a kutyabarát voltát jelölő matrica, hanem a kutyabarát házirend is megtalálható
A könyvtár bejáratán nem csak a kutyabarát voltát jelölő matrica, hanem a kutyabarát házirend is megtalálható

 

 

A könyvtár közel két hónapja működik kutyabarátként: ez az időszak mintegy kísérleti szakasz volt: “Ez az elmúlt időszak is bizonyítja, hogy a könyvtárat kutyákkal csak felelős, megbízható kutyatulajdonosok látogatják, akik kizárólag a házirend kikötéseinek megfelelően viselkednek kutyáikkal az intézményben” - folytatta dr. Baranyai Tamás. Köszönetet mondott többek közt Vargáné Ládonyi Erzsébetnek, a gyermek- és ifjúsági könyvtár vezetőjének, aki a kutyabaráttá válást elsőként szorgalmazta.

 

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos üdvözölte a könyvtár kezdeményezését: “Nagyon büszke vagyok arra, hogy Veszprémben lehet az első olyan megyei könyvtár, amely kutyabarát helynek minősül.” - mondta a megnyitón. Hangsúlyozta, hogy felelős állattartás nélkül nincs állatvédelem se, ezért különösen fontos, hogy ez az üzenet minél több csatornán kommunikálva legyen. Így érhető el az a cél, hogy 5 éven belül Európa élmezőnyébe tartozzunk állatvédelem terén: “Közös ügyünk az állatvédelem. Ha közösen tudunk ezért a jó célért tenni, akkor biztos, hogy a társadalmunk is erősebb és összetartóbb lesz.” 

 

 

 

 

 

A kutyabaráttá avatás kísérő rendezvényeként került megnyitásra a Kisgalériában Chikán Erika fotóművész kutyafotó kiállítása. A kifejező kutyaportrék mellett kiállításra kerültek a könyvtár által meghirdetett “Kutyával az élet”’ témájú rajzpályázatára beérkezett alkotások is, melyeket a Veszprém megyei kisiskolások és óvodások készítettek. 

 

 

Chikán Erika fotóművész kutyás fotóiból rendeztek kiállítást a könyvtár Kisgalériájában. Jánoska Anikó jóvoltából terápiás kutyákkal ismerkedhettek a gyerekek.
Chikán Erika fotóművész kutyás fotóiból rendeztek kiállítást a könyvtár Kisgalériájában. Jánoska Anikó jóvoltából terápiás kutyákkal ismerkedhettek a gyerekek.

 

 

A Kutyával az élet című rajzpályázat műveit is kiállították
A Kutyával az élet című rajzpályázat műveit is kiállították

 

 

A jövőben a könyvtár kutyaterápiás foglalkozásokat szervez majd azoknak is, akik esetleg félnek, tartanak a kutyáktól. Jelenleg kutyás témájú könyvek kiállítása tekinthető meg, emellett hozzáférhető külön kutyás irodalomjegyzék, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják magukat kutyás kvízben, vasárnap pedig gyerekek számára tartanak egy kutyás történetet feldolgozó hétpróbát, valamint játszóházat. A könyvtárban terápiás kutyával is lehet ismerkedni Jánoska Anikó jóvoltából.

 

A kutyabaráttá válás sikerét és népszerűségét tapasztalva egyébként a könyvtár három fiókkönyvtára is hamarosan kutyabarát helyként fog üzemelni. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Kutyajó szállásajánló Kutyajó szállásajánló
Egy kutyás számára csak kedvence társaságában lehet igazán jó a pihenés. Legszívesebben mindenhova magunkkal vinnénk kedvencünket, nem kivétel ez alól egy jó kirándulás, utazás sem!

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Egy kutya lett a menedzsere és névadója egy kaliforniai könyvesboltnak Egy kutya lett a menedzsere és névadója egy kaliforniai könyvesboltnak
Egy kaliforniai család összehozta a két, szívünknek talán legkedvesebb dolgot egy helyre: a könyveket és a kutyákat. Ruby, a golden retriever lett ugyanis a könyvesboltjuk névadója és nem mellesleg a menedzsere is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online MTI JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét Hírek - Címlapon
10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Egy mentett kismalac lett a mozgássérült kölyök legjobb barátja Hírek - Címlapon
Egy mentett kismalac lett a mozgássérült kölyök legjobb barátja