A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy mozgássérült Shiba Inu lett a világ legcukibb mentett kutyája

2022. október 18., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Úgy gondoltuk, azért fogadjuk örökbe, hogy segíthessünk rajta, de valójában ő adott nekünk annyi, de annyi örömet és vidámságot, hogy úgy érzem, sohasem fogjuk tudni meghálálni neki mindezt.” 

4 éves lehetett a Shiba inu, amikor elgázolták, és védtelen kis testét az út szélén hagyták Taiwan utcáin. A balesetből megmenekült ugyan, de hátsó lábaira lebénult. Egy jószívű állatbarát vette magához, szerette és ápolta, mígnem eléggé megerősödött a nagy utazáshoz. Az Egyesült Államokban kerestek számára végleges otthont, leírása azonnal megfogta egy hölgy szívét:

 

Olvastam a szövegét, és ott volt a fotón egy hihetetlenül édes kutya, pofiján hatalmas mosoly virított” - emlékezett vissza Wendy Wickersham 7 év távlatából. Bár nem gondolkodtak örökbefogadásban, néhány nap múltán újra felbukkant a Shiba inu gazdikereső hirdetése, és innen már nem volt visszaút. Elküldték a jelentkezési lapot, majd átalakították otthonukat, hogy megfelelő legyen a mozgássérült kutyus számára, és egy szakképzett tréner segítségét kérték, hogy felkészíthessék Yuki nevű kutyájukat az új jövevény érkezésére.

 

 

Gordon, a mozgássérült Shiba inu imád labdázni
Gordon, a mozgássérült Shiba inu imád labdázni
Fotó: people.com

 

 

2015 novemberében együtt várták izgatottan a repülőgép landolását, melyen Gordon utazott. Eleinte félénken viselkedett új helyén, majd lassacskán kinyílt. A shiba inu most 11 éves, a labdázás mai napig nagy kedvence, rohan utána a járgányával, boldogan cipelgeti. Lelkesen várja a sétákat, és a kirándulást sem veti meg: mindent megszimatol, fel-alá szaladgál és vidáman ugrándozik kocsijával. Nagyon szereti a pocakját (még akkor is érti, miről van szó, ha maguk között betűzik le a jutalom szót), és persze imád ölben lenni, mindig nagyon örül, ha felveszik. És folyton mosolyog!

 

Szeretek vele emberek közé menni, hogy mások is láthassák a benne rejlő boldogságot, és azt is, hogy vannak dolgok, amik mássá tesznek minket, de ez nem rossz dolog. Nem szabad, hogy meggátoljon abban, hogy teljes lendülettel élvezhessük az életet” - mondta el Wendy. Gordon képessége, hogy „átmosolyogja” magát a váratlan nehézségeken mély hatást gyakorolt arra is, miként tekintenek gazdái az életre.

 

 

Gordon - A Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2022
Gordon - A Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2022
Fotó: people.com

 

 

„Úgy gondoltuk, azért fogadjuk örökbe, hogy segíthessünk rajta, de valójában ő adott nekünk annyi, de annyi örömet és vidámságot, hogy úgy érzem, sohasem fogjuk tudni meghálálni neki mindezt.”

 

Gordon határtalan boldogsága inspirálta gazdáit arra, hogy benevezzék egy nemzetközi versenyre, ahol „A Világ Legcukibb Mentett Kutyája” címért indult több ezer társával együtt, a mezőny pedig elképesztően szoros volt. 9000 kutya közül őt szavazták meg a legcukibbnak, melynek köszönhetően nemcsak egy évre elegendő élelemmel látják el, de még 1000 dollárt is nyert, amit a családja által megjelölt állatmentő szervezetnek adományoznak.

 

„Különleges kapcsolat alakul ki kettőtök között, hiszen a kutyának tényleg meg kell találnia a módját, hogy elmondhassa neked, mire van szüksége. Gordon például, ha szeretne felmenni a kanapéra (amire egyedül nem képes), vagy kimenni sétálni egyet, ránk néz, és ahogy belenézünk a szemébe, pofija felragyog, és kedvesen mosolyog.

 

 

Koda - 2. helyezett, A Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2022
Koda - 2. helyezett, A Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2022
Fotó: people.com

 

 

 

A verseny dobogósai hasonlóan különleges kutyusok: Koda, a második helyezett segített egy igazi úriember. Gyengéd, nyugodt jellemével segített gazdájának felülkerekedni a kutyáktól való félelmén, és ma már másokat is arra tanít, mennyi örömet hozhat egy kutya az ember mindennapjaiba.

 

Mugsy, a harmadik helyezett pedig "10 kilónyi bolondság és boldogság" gazdái leírása szerint. A pekingi palotakutya és mopsz keverék szeret békákat kergetni, órákon át szundítani, és minden sétáról úgy térnek haza, hogy a kiskutya újabb és újabb barátokat szerzett magának.

 

 

Mugsy - 3 helyezett, A Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2022
Mugsy - 3. helyezett, A Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2022
Fotó: people.com

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
A kedves kis szőrmóknak hála már több mint 100 speciális igényű kutyus kapta vissza a járás örömét.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Menhelyről vagy tenyésztőtől válasszak kutyust? Menhelyről vagy tenyésztőtől válasszak kutyust?
Ez bizony fogas kérdés. Mindkét opció mellett kismillió érvet és ellenérvet lehetséges felsorakoztatni. Egy biztos: ha majd leteszed a voksod valamelyik mellé, akkor nem érdemes azon gondolkodnod mondjuk pár hónap után, miért is nem más módon döntöttél.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Praktiker Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen Hírek - Címlapon
Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen
A második világháborúban kitüntetett kutya emlékérmeit árverezték el Angliában Hírek - Címlapon
A második világháborúban kitüntetett kutya emlékérmeit árverezték el Angliában