A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy örökbefogadási rendezvényen találtak rá rég elveszett kedvencükre

2023. június 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Mintha csak ránk várt volna... Kiejtettem a nevét, ő pedig fülét hegyezve elkezdett fel-alá ugrándozni örömében.” 

Véletlenek nincsenek, és ezt egy manhattani család története is újfent bizonyítja. Év elején tűnt el kutyájuk, amikor rábízták egy kutyaszitterre, de sajnos rosszul sült el a dolog... Mocha meglépett, és gazdái hónapokon át próbáltak a nyomára bukkanni, de mindhiába. Aztán egy szép nyári napon úgy döntöttek, magukhoz vesznek egy árva kiskutyát, így hát ellátogattak egy örökbefogadó napra.

 

„Úgy éreztük, elég idő telt el, és nagyon üres volt a ház kutya nélkül. Elhatároztuk, hogy megnézzük a gazdikeresőket, de arra álmunkban sem gondoltunk volna, hogy Mocha is ott lesz. Az volt a terv, hogy körbenézünk, hátha megtetszik valamelyik kölyökkutya, aki passzolna hozzánk. Aztán ahogy besétáltunk a parkba, megpillantottuk Mochát. Mintha csak ránk várt volna” - emlékezett vissza a váratlan találkozásra a család.

 

 

 

 

Elmesélték az állatmentőknek a történetet, és nemsokára megtudták, hogy kutyájuk május elején került be a menhelyre, miután valaki kikötötte egy közeli lámpaoszlophoz, majd otthagyta. Mocha kedvessége mindenkit levett a lábáról, nyilvánvaló volt, hogy valaha családban élt:

 

„Tőlünk a Sandy nevet kapta. Nagyon hamar belopta magát a menhely dolgozóinak szívébe, és az önkéntesek egyik nagy kedvence lett.” Így hát amikor elérkezett az örökbefogadó nap, nem volt kérdés, hogy az imádnivaló kutyust is magukkal viszik – biztosak voltak benne, hogy gazdára talál. De arra még ők sem gondoltak, hogy igazi családja jön el érte. Még egy csinos kék hámot is adtak rá „Fogadj örökbe” felirattal.

 

Többen is megnézték, de Mocha szeme akkor csillant fel igazán, amikor meglátta rég elveszettnek hitt gazdáit. Hát még amikor meghallotta a nevét!

 

 

Mocha kutyus és családja - újra együtt
Mocha kutyus és családja - újra együtt
Fotó: Animal Care Centers of NYC

 

 

„A feleségem így szólt: nézd, az ott nem Mocha? Megfordultam, jó alaposan megnéztem, majd azt mondtam, hát dehogynem, ez tényleg ő! Kiejtettem a nevét, ő pedig fülét hegyezve elkezdett fel-alá ugrándozni örömében, és mindenki teljesen kész volt ettől.”

 

Miután igazolták, hogy ők a kutya tulajdonosai, „látván, mennyire örült nekik, mi is nagyon boldogok voltunk, hogy visszajuttathattuk családjához” mondták el az állatmentők.

 

„Rettentően kimerült volt, és nagyon sokat fogyott. Reménykedtünk, hogy rendben van, hogy valahol életben van. Mivel pitbull keverék, aggódtunk, nehogy rossz kezekbe kerüljön, ahol harcoltatják, vagy bántalmazzák... De látszott rajta, hogy semmi ilyesmi nem történt vele. Nem voltak rajta sebek, hegek, ez pedig óriási megkönnyebbülés számunkra” - mesélte hálás szívvel a család. El sem lehet mondani, mennyire örülnek annak, hogy kedvencük újra velük van. Jöhet a kényeztetés, a sok-sok pocaksimi, és mostantól sokkal jobban fognak vigyázni rá.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/Animal Care Centers of NYC

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma
Paula Rodriguez kéthetes nyaralásra érkezett volna Kaliforniába a Dominikai Köztársaságból, ám az egyik átszállás során a légitársaság elkeverte egyik csomagját. Méghozzá a legfontosabbat: a kutyát. A hatéves Maia az atlantai repülőtéren veszett el, és senkinek nem volt információja hollétéről...

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Másodfokú hőségriadó lép érvénybe - így vigyázz kutyádra! Hírek - Címlapon
Másodfokú hőségriadó lép érvénybe - így vigyázz kutyádra!
Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Hírek - Címlapon
Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?