A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy örökbefogadási rendezvényen találtak rá rég elveszett kedvencükre

2023. június 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Mintha csak ránk várt volna... Kiejtettem a nevét, ő pedig fülét hegyezve elkezdett fel-alá ugrándozni örömében.” 

Véletlenek nincsenek, és ezt egy manhattani család története is újfent bizonyítja. Év elején tűnt el kutyájuk, amikor rábízták egy kutyaszitterre, de sajnos rosszul sült el a dolog... Mocha meglépett, és gazdái hónapokon át próbáltak a nyomára bukkanni, de mindhiába. Aztán egy szép nyári napon úgy döntöttek, magukhoz vesznek egy árva kiskutyát, így hát ellátogattak egy örökbefogadó napra.

 

„Úgy éreztük, elég idő telt el, és nagyon üres volt a ház kutya nélkül. Elhatároztuk, hogy megnézzük a gazdikeresőket, de arra álmunkban sem gondoltunk volna, hogy Mocha is ott lesz. Az volt a terv, hogy körbenézünk, hátha megtetszik valamelyik kölyökkutya, aki passzolna hozzánk. Aztán ahogy besétáltunk a parkba, megpillantottuk Mochát. Mintha csak ránk várt volna” - emlékezett vissza a váratlan találkozásra a család.

 

 

 

 

Elmesélték az állatmentőknek a történetet, és nemsokára megtudták, hogy kutyájuk május elején került be a menhelyre, miután valaki kikötötte egy közeli lámpaoszlophoz, majd otthagyta. Mocha kedvessége mindenkit levett a lábáról, nyilvánvaló volt, hogy valaha családban élt:

 

„Tőlünk a Sandy nevet kapta. Nagyon hamar belopta magát a menhely dolgozóinak szívébe, és az önkéntesek egyik nagy kedvence lett.” Így hát amikor elérkezett az örökbefogadó nap, nem volt kérdés, hogy az imádnivaló kutyust is magukkal viszik – biztosak voltak benne, hogy gazdára talál. De arra még ők sem gondoltak, hogy igazi családja jön el érte. Még egy csinos kék hámot is adtak rá „Fogadj örökbe” felirattal.

 

Többen is megnézték, de Mocha szeme akkor csillant fel igazán, amikor meglátta rég elveszettnek hitt gazdáit. Hát még amikor meghallotta a nevét!

 

 

Mocha kutyus és családja - újra együtt
Mocha kutyus és családja - újra együtt
Fotó: Animal Care Centers of NYC

 

 

„A feleségem így szólt: nézd, az ott nem Mocha? Megfordultam, jó alaposan megnéztem, majd azt mondtam, hát dehogynem, ez tényleg ő! Kiejtettem a nevét, ő pedig fülét hegyezve elkezdett fel-alá ugrándozni örömében, és mindenki teljesen kész volt ettől.”

 

Miután igazolták, hogy ők a kutya tulajdonosai, „látván, mennyire örült nekik, mi is nagyon boldogok voltunk, hogy visszajuttathattuk családjához” mondták el az állatmentők.

 

„Rettentően kimerült volt, és nagyon sokat fogyott. Reménykedtünk, hogy rendben van, hogy valahol életben van. Mivel pitbull keverék, aggódtunk, nehogy rossz kezekbe kerüljön, ahol harcoltatják, vagy bántalmazzák... De látszott rajta, hogy semmi ilyesmi nem történt vele. Nem voltak rajta sebek, hegek, ez pedig óriási megkönnyebbülés számunkra” - mesélte hálás szívvel a család. El sem lehet mondani, mennyire örülnek annak, hogy kedvencük újra velük van. Jöhet a kényeztetés, a sok-sok pocaksimi, és mostantól sokkal jobban fognak vigyázni rá.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/Animal Care Centers of NYC

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
Mintha érezte volna, hogy most valami nagyon fontos dolog van történőben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI MOL Nyrt. Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Másodfokú hőségriadó lép érvénybe - így vigyázz kutyádra! Hírek - Címlapon
Másodfokú hőségriadó lép érvénybe - így vigyázz kutyádra!
Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Hírek - Címlapon
Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?