A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy villamosozó kóbor kutya lett Isztambul sztárja

2021. október 25., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Boji, az Isztambul utcáin élő kóbor kutya igazi hírességgé vált. A helyiek nagyon szeretik, rendszeresen meg is osztják a vele/róla készült fotókat a közösségi felületeken.



 

A békés óriás, Boji Isztambul utcáit rója fáradhatatlanul - akár egy turista. A kutya akár 30-40 kilométert is megtesz egy nap, no persze nem kizárólag kutyagolva. Boji, amikor úgy érzi, fogja magát és felszáll az épp érkező tömegközlekedési eszközre, legyen az villamos, busz, vagy épp komp. Boji ugyanis imádja nem csak a várost, hanem a tengerpartot is, ahova rendszeresen “le is utazik”. 

 

“Lehet látni a metrón, a buszon. Mindig nyugodt és jókedélyű” - mondta egy helyi nő a Deutsche Welle riporterének. Nem tudni, mióta rója az utcákat Boji, de az elmúlt hónapokban egyre többen posztoltak róla fényképeket, videókat. Rengeteg helyinek van valamilyen közös története a kóborkával. 

Bojinak már saját közösségi oldala is van: Instagramon már közel 80 ezren követik. 

 

 

 

 

 

A helyiek egyébként nem bánják, hogy a nagy kutya velük együtt utazik a tömegközlekedésben. “A kóbor állatok hozzátartoznak Isztambulhoz. Megosztjuk velük az utcáinkat és a parkjainkat. Miért ne osztanánk meg a villamosainkat is?” - mondta egy helyi férfi. 

 

A helyi önkormányzat dolgozói állatorvoshoz is viszik Bojit, és kapott egy GPS-nyakörvet is, ami nyomon követi, merre bóklászik a kutya. Így derült ki az is, hogy a tömegközlekedési eszközök segítségével naponta 30-40 kilométert is megtesz.

 

 

 

 



 

Forrás: telex.hu, Deutsche Welle

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Hírstart MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kíváncsi labrador és a cetcápa találkozása: „Megszimatolta, majd adott neki egy puszit” Hírek - Címlapon
A kíváncsi labrador és a cetcápa találkozása: „Megszimatolta, majd adott neki egy puszit”
Négykutyás kirándulós hétvége, egy igazán kutyabarát szálláshellyel Hírek - Címlapon
Négykutyás kirándulós hétvége, egy igazán kutyabarát szálláshellyel