A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elállta a mentőautó útját a kutyus, megmentette vele gazdája életét

Idős férfi hívta a mentőket, hogy segítséget kérjen. Azonban adatait már nem tudta megadni.


2023. március 30., 20:05


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




A vonal hirtelen megszakadt és a mentésirányító hiába próbálta visszahívni a beteget már senki nem vette fel a telefont.



A szobi mentősök perceken belül megérkeztek abba az utcába, aminek a nevét a bajban lévő férfi még el tudta motyogni, azonban senkit nem találtak ott. Már épp azon tanakodtak, hogy feladják a keresést, amikor egy hangosan csaholó puli jelent meg a mentőautónál, majd néhány másodperc ugatás után céltudatosan indult az egyik ház felé.

 

 

 

Dorka
Dorka a hős puli
Forrás: https://www.facebook.com/orszagosmentok/

 

 

A mentősök követni kezdték az ebet, aki több száz méteres úton olykor vissza-visszapillantva meggyőződött róla, hogy még mindig követik. Majd hirtelen megállt, a mentőautó útját is elállva és nem engedte őket tovább. Mikor az életmentők kiszálltak, hogy megnézzék hova is vezette őket a kutyus alig hittek a szemüknek, a magatehetetlen férfi ugyanis ott feküdt tőlük nem messze a fűben.

Dorkának, az okos pulinak hála, azonnal ellátták az eszméletlen beteget, majd már stabil állapotban szállították kórházba.

Forrás: Facebook.com/orszagosmentok/
Indexkép forrás: A kép illusztráció - akc.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Hírstart Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre Hírek - Címlapon
Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre
Ezek a tündéri kuvasz kölykök lesznek egyszer a polgárőrök rettenthetetlen segítői Hírek - Címlapon
Ezek a tündéri kuvasz kölykök lesznek egyszer a polgárőrök rettenthetetlen segítői