A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elhunyt a világ legidősebb kutyája

2016. április 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Az Ausztráliában élő Maggie volt a világ legidősebb kutyája: közeledett a 30. életévének betöltéséhez!Maggie tulajdonosa, Brian Mclaren, tejtermelő farmer erősítette meg az agg ausztrál kelpie kutyus halálának hírét. Maggie valószínűleg a világ legidősebb kutyája volt a közel 30 évével.

 

Maggie, a 30 éves kutya, és gazdája, Brian Mclaren
Maggie, a 30 éves kutya, és gazdája, Brian Mclaren
Fotó: weeklytimesnow.com.au

 

“Vidám volt, boldogan sétált és szaladgált a farmon és az irodánkban. Minden macskára morgott. Vidám volt, egészen az utolsó napjaiig.” Állapota a halála előtt két nappal kezdett rohamosan romlani, tudta meg a The Weekly Times a gazdától.

 

Brian és Maggie
Brian és Maggie
Fotó: weeklytimesnow.com.au

 

Maggiet a család korábbi két kutyájának sírja mellett, egy gyönyörű fenyőfa alatt temették el.

“Igazi cimborák voltunk. Nagyon szomorú vagyok miatta” - mondta Brian.

 

 

 

 

Aggastyán korú kutyák

 

Emberi években Maggie kétszáz év körüli volt. Sajnos a kutya eredeti papírjait elvesztette gazdája, így nem lehet ellenőrizni, valóban ő volt-e a világ legidősebb kutyája. Így a hivatalos rekordot Bluey, egy ausztrál pásztorkutya tartja, ő 29 éves és öt hónapos korában hunyt el. Egy kutya várható élettartama átlagosan 8-15 év, ennek tudatában ezek a számok hihetetlennek tűnnek!

 

A Guinness Rekorder kutya: Bluey 29 és fél évet élt meg!
A Guinness Rekorder kutya: Bluey 29 és fél évet élt meg!
Fotó: amerika.pink

 

Az utoljára a Guinness Rekordok Könyvében jegyzett legidősebb élő kutya egy Amerikában élő tacskó volt: Chanel 21 éves volt 2009-ben bekövetkező halálakor.

 

Chanel, a 21 éves tacskó
Chanel, a 21 éves tacskó
Fotó: dailymail.co.uk

 

A Nagy-Britanniában élő Jack, a kis yorkie már elmúlt 26 éves, bár Bluey-val és Chanellel ellentétben őt még nem jegyezte fel a Guinness Rekordok Könyve - lehetséges, hogy ő most a jelenleg élő legidősebb kutya.

 

Jack, a yorkie már 26 éves
Jack, a yorkie már 26 éves
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Hazánkban is él egy nagyon öreg, viszont annál vidámabb kutya, aki nagy esélyekkel pályázhatná meg a rekordok közé kerülést: a kinézete alapján kistermetű farkasnak kinéző Buksi, aki kizárólag nyers húst eszik, már 26 éves! Sajnos a papírjai Maggieéhez hasonlóan elkeveredtek, azonban ha előkerülnének, bizonyíthatóan a világ egyik legidősebb élő kutyája címet vehetné fel.

 

Buksi már betöltötte a 25 évet
Buksi már betöltötte a 25 évet
Fotó: Isza Ferenc / blikk.hu

 

Forrás: weeklytimesnow.com.au
Indexkép forrás: weeklytimesnow.com.au
Fordította: Schmidt Zsófia

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Ebugatta Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jubilált a Vizsla Túra! Hírek - Címlapon
Jubilált a Vizsla Túra!
Mégsem ítélték el Johhny Depp feleségét kutyái miatt Hírek - Címlapon
Mégsem ítélték el Johhny Depp feleségét kutyái miatt