A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elindult a nevezés a Hard Dog Race Wildra!

Újra hív a vadon szava!


2018. június 06., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A legkeményebb kutyák és legbátrabb gazdik versenyére idén szeptember elsején kerül sor - a nevezés már elindult!



A Hard Dog Race Base után újra megrendezésre kerül a HDR Wild - már második alkalommal mérhetik össze tudásukat, kitartásukat, bátorságukat a kutya-gazdi párosok. A HDR Wild igazi kihívás: a Base 6 km-es távjával ellentétben itt 12 km-es pályát kell teljesíteni, melyen 22 akadályt kell legyőzni. A pályát meredek emelkedők nehezítik, nem egy laza délutáni kutyasétára kell hát számítani! A Wild-on is biztosítanak külön időpontot az “Alfák csatáján” indulóknak: az első két futamidőpontot (9:00, 9:15) a legkeményebb párosoknak tartják fent, akik a dobogó legfelső fokáért versengenek.

 

Csapatmunka: összekovácsolja a kutyát és a gazdit!
Csapatmunka: összekovácsolja a kutyát és a gazdit!
Fotó: Hornyak Photo

 

A HDR Wild sem igényel különösebb specifikus végzettséget, tudást, azonban ennek a versenynek már nem tanácsos felkészülés nélkül nekivágni. A táv hosszú, az emelkedők nagyon meredekek, és az akadályok száma is sokkal magasabb, mint a Base-é. Ha az indulást tervezed, mindenképp állj neki edzeni négylábú barátoddal: fussatok együtt, használjátok a környezetetekben fellelhető tereptárgyakat a gyakorlásra.

 

Fontos!

Figyelj a melegre! A nyári hőség, napsütés megnehezíti az edzést: válassz kora reggeli vagy késő esti időpontot az edzésre! Ne feledkezz meg mindkettőtök megfelelő hidratálásáról sem: jó is, ha gyakoroljátok a palackból ivást, hiszen a versenyen is szükségetek lehet rá!

 

A meredek emelkedők - lejtők is igazi kihívást jelentenek a Hard Dog Race Wild -on
A meredek emelkedők - lejtők is igazi kihívást jelentenek a Hard Dog Race Wild -on

 

 

Nem lehet elég korán kezdeni!

A HDR Wild-al egy időben kerül megrendezése a Hard Dog Race Junior is, amin a 8 és 14 év közötti fiatalok próbálhatják ki magukat kutyusukkal. A Junior pálya 2 km-en át vezet, és 8 akadályon kell átjutnia a párosoknak.

 

 

Változatos akadályok tarkítják a pályát
Változatos akadályok tarkítják a pályát

 

Mindkét kategóriában elindult a nevezés, érdemes sietni, hiszen rohamosan fogynak a szabad időpontok, amik közül válogathatsz! A nevezési díjakról a Hard Dog Race weboldalán tájékozódhatsz, a nevezést is itt tudod elvégezni.
 

Fontos!
Akár a Wild-on, akár a Junioron való indulást fontolgatod, mindenképp olvasd el a nevezés előtt a versenyszabályzatot!

 

 

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött
Még mindig hatása alatt vagyok, annak a rendkívüli elszántságnak és akaratnak, amivel szombaton találkoztam Piliscséven a Hard Dog Race Base versenyén, ahol három látássérült lány is elindult a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány képviseletében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar Termék Nagydíjat nyert a Julius-K9 terméke! Hírek - Címlapon
Magyar Termék Nagydíjat nyert a Julius-K9 terméke!
A IV. Vizsla Túra Fesztiválon jártunk Hírek - Címlapon
A IV. Vizsla Túra Fesztiválon jártunk