A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Elindult a nevezés a Hard Dog Race Wildra!

Újra hív a vadon szava!


2018. június 06., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A legkeményebb kutyák és legbátrabb gazdik versenyére idén szeptember elsején kerül sor - a nevezés már elindult!

A Hard Dog Race Base után újra megrendezésre kerül a HDR Wild - már második alkalommal mérhetik össze tudásukat, kitartásukat, bátorságukat a kutya-gazdi párosok. A HDR Wild igazi kihívás: a Base 6 km-es távjával ellentétben itt 12 km-es pályát kell teljesíteni, melyen 22 akadályt kell legyőzni. A pályát meredek emelkedők nehezítik, nem egy laza délutáni kutyasétára kell hát számítani! A Wild-on is biztosítanak külön időpontot az “Alfák csatáján” indulóknak: az első két futamidőpontot (9:00, 9:15) a legkeményebb párosoknak tartják fent, akik a dobogó legfelső fokáért versengenek.

 

Csapatmunka: összekovácsolja a kutyát és a gazdit!
Csapatmunka: összekovácsolja a kutyát és a gazdit!
Fotó: Hornyak Photo

 

A HDR Wild sem igényel különösebb specifikus végzettséget, tudást, azonban ennek a versenynek már nem tanácsos felkészülés nélkül nekivágni. A táv hosszú, az emelkedők nagyon meredekek, és az akadályok száma is sokkal magasabb, mint a Base-é. Ha az indulást tervezed, mindenképp állj neki edzeni négylábú barátoddal: fussatok együtt, használjátok a környezetetekben fellelhető tereptárgyakat a gyakorlásra.

 

Fontos!

Figyelj a melegre! A nyári hőség, napsütés megnehezíti az edzést: válassz kora reggeli vagy késő esti időpontot az edzésre! Ne feledkezz meg mindkettőtök megfelelő hidratálásáról sem: jó is, ha gyakoroljátok a palackból ivást, hiszen a versenyen is szükségetek lehet rá!

 

A meredek emelkedők - lejtők is igazi kihívást jelentenek a Hard Dog Race Wild -on
A meredek emelkedők - lejtők is igazi kihívást jelentenek a Hard Dog Race Wild -on

 

 

Nem lehet elég korán kezdeni!

A HDR Wild-al egy időben kerül megrendezése a Hard Dog Race Junior is, amin a 8 és 14 év közötti fiatalok próbálhatják ki magukat kutyusukkal. A Junior pálya 2 km-en át vezet, és 8 akadályon kell átjutnia a párosoknak.

 

 

Változatos akadályok tarkítják a pályát
Változatos akadályok tarkítják a pályát

 

Mindkét kategóriában elindult a nevezés, érdemes sietni, hiszen rohamosan fogynak a szabad időpontok, amik közül válogathatsz! A nevezési díjakról a Hard Dog Race weboldalán tájékozódhatsz, a nevezést is itt tudod elvégezni.
 

Fontos!
Akár a Wild-on, akár a Junioron való indulást fontolgatod, mindenképp olvasd el a nevezés előtt a versenyszabályzatot!

 

 

 

Témába vág

„Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál? „Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál?
Körbe-körbe rohangál, szemei kikerekednek, füleit hátracsapja és fikarcnyit sem törődik azzal, kit vagy mit borít fel a féktelen tombolásban... Ismerős?

Kutyás sportok: Puller – a lila karika Kutyás sportok: Puller – a lila karika
Egyre több gazdi és körülöttük ugrándozó kutyus bukkan fel a parkokban két darab furcsa, agyonrágcsált lila karikát lóbálva, röptetve és lelkesen cipelve. A számtalan fognyomot őrző szerkezet neve: Puller.

"Hat láb-egy tempó" - Kutyás terepfutó verseny "Hat láb-egy tempó" - Kutyás terepfutó verseny
Öröm, felszabadultság, közös élmények és csapatépítés. Ezt mindet és még ennél is többet megtapasztalhattál már, ha kutyáddal közösen futsz. És nincs is jobb módja mindkettőtök napi mozgására, mint a közös kocogás. Magyarország egyik legnagyobb kutyás futóinak közössége megrendezi első versenyét!

Visszaszámlálás indul: startol az idei Hard Dog Race Visszaszámlálás indul: startol az idei Hard Dog Race
Április utolsó hétvégéjén startol az idei Hard Dog Race szezon: a HDR Base-el indul a népszerű versenysorozat a jól ismert piliscsévi motocross pályán.

Kutyával futnál? Ne tétovázz! Kutyával futnál? Ne tétovázz!
Szinte minden kutya alkalmas arra, hogy fussanak vele, sőt a legtöbben igénylik is. Nincs is kézenfekvőbb módja a lemozgatásnak, mint egy rövid, de gyors, vagy akár egy hosszú, kiadós futás. Megejthetjük a természetben, a Duna parton, a városban, vagy egy földúton, a lényeg, hogy mindketten élvezzük

Egy különleges kórház, ahol minden rászoruló kutyus kerekesszéket kaphat Egy különleges kórház, ahol minden rászoruló kutyus kerekesszéket kaphat
Van egy nagyon különleges állatkórház Romániában, ahol minden kutyusnak joga és lehetősége is van szabadon, boldogan szaladgálni - még akkor is, ha lába nem működnek.

Hard Dog Race Wild – ilyen volt a verseny a szervező szemével Hard Dog Race Wild – ilyen volt a verseny a szervező szemével
Harc az idővel, a sárral, a tereppel, és ami talán a legnehezebb: önmagunkkal. Kéz a kézben – jobban mondva mancs a kézben győzte le több száz kutya-gazdi páros a Hard Dog Race Wild kihívását. A HDR megálmodójával, Púza Andrással beszélgettünk.

Tippek: Így éld túl a Hard Dog Race Wild-ot Tippek: Így éld túl a Hard Dog Race Wild-ot
Elég erősek és kitartóak vagytok kutyáddal, így elhatároztad, hogy indulsz a HDR Wild-on? Hoztunk pár tippet, amik segíthetnek nem csak a felkészülés véghajrájában, hanem a kutyakemény versenyen is.

Nemzetközi porondra lép a Hard Dog Race Nemzetközi porondra lép a Hard Dog Race
Szeptember 23-án Lengyelországban rendezik meg az első külföldi HDR futamot. Hat láb, két szív, egy büszkeség!

Szeptemberben szintet lép a Hard Dog Race – a Wild futam várja a legkeményebb kutyás futókat Szeptemberben szintet lép a Hard Dog Race – a Wild futam várja a legkeményebb kutyás futókat
Kétszer hosszabb táv, több és nehezebb akadály... emeli a tétet a Hard Dog Race! Szeptemberben rendezik meg az első Hard Dog Race Wild-ot, amely 12 kilométeres, és 22 akadályt kell leküzdeniük a versenyzőknek.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
ELTE-kutatók: az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel Hírek - Címlapon
ELTE-kutatók: az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel
Kiskutyákat mentettek a rendőrök egy autó forró csomagtartójából a Balatonon Hírek - Címlapon
Kiskutyákat mentettek a rendőrök egy autó forró csomagtartójából a Balatonon