hirdetés (X)

hirdetés (X)

A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Elítéltek egy kutyát kilövő vadászt

2018. július 03., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Lőfegyverrel való visszaélés és állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a kutyát kilövő férfit a Szekszárdi Járásbíróság.

Humac - huminsav - immunerősítő

hirdetés (X)Lőfegyverrel visszaélés bűntettében és állatkínzás vétségében mondott ki bűnösnek egy 50 éves vádlottat a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért a férfit halmazati büntetésül két év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, amelynek a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette - írja a Teol.hu. A bíróság megállapította, hogy amennyiben a börtönbüntetés végrehajtására mégis sor kerülne, a vádlott a büntetés kétharmadának letelte után feltételes szabadságra bocsátható. Mivel az erre jogosultak fellebbezést nem terjesztettek elő, az ítélet jogerős.

 

A férfi tavaly nyáron lőtt ki egy kutyát egy Szekszárd környéki településen: a nagytestű keverék az utcán kóborolt, felügyelet nélkül. A férfi egyetlen lövéssel oltotta ki az egyébként gazdás kutya életét.

 

Mivel más tulajdonában lévő kutyát oly módon bántalmazott, hogy az életét vesztette, megvalósította az állatkínzás vétségét. Megszegte továbbá a fegyverekről és lőszerekről szóló törvény előírását, mikor előzetes engedély nélkül adott le célzott lövést. Az ítélet szerint a lőfegyver tartására vonatkozó engedély kereteinek túllépésével elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettét követte el. 

Témába vág

Elzárásra ítéltek egy állatkínzót Elzárásra ítéltek egy állatkínzót
Bár csak másfél hónapra, de elzárásra ítéltek egy állatkínzót, aki baltával sebesített meg egy kölyökkutyát olyan súlyosan, hogy azt el kellett altatni.

Megszüntették a nyomozást a kutyáját az autóba ütő rendőr ellen Megszüntették a nyomozást a kutyáját az autóba ütő rendőr ellen
Az ügyészség szerint nem történt állatkínzás. Az állatvédők fel vannak háborodva.

Elítélte a bíróság az állatkínzó állatorvost Elítélte a bíróság az állatkínzó állatorvost
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a beteg állatok kárán nyerészkedő állatorvost. Az ítéletben eltiltották az orvost az állatorvosi tevékenység gyakorlásától is.

Állatkínzó áll délután a bíróság elé Állatkínzó áll délután a bíróság elé
A feljelentést megtevő állatvédők kérik, minél több állatbarát vegyen részt a tárgyaláson, hogy egyértelmű legyen: nem hagyja hidegen az embereket az állatok sorsa!

22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene 22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene
Állatkínzás miatt emeltek vádat Zalában egy olasz férfi ellen, aki 22 kölyökkutyát próbált Magyarországról kivinni egy személyautó csomagterébe zsúfolva, az ebek később elpusztultak - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét
A 27 éves férfi a vád szerint többször megrúgta a kölyökkutyát, aminek következtében az állatnak több csontja is eltörött, és más súlyos sérülései is keletkeztek.

Súlyosbították Fülöp kutya kínzóinak ítéletét Súlyosbították Fülöp kutya kínzóinak ítéletét
A bíróság az ügy másodfokú tárgyalásán súlyosbította a korábban született ítéletet. A tárgyalásra április első péntekén került sor.

Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története
Két ártatlan élet lett kioltva a múlt héten. Óriási viták övezik az esetet: ki a hibás? A ravaszt meghúzó vadász? Netán mégis maguk a marhákra kutyák? Ugyanakkor ott van a gazda, aki képtelen volt megfelelően gondoskodni kutyáiról, hozzáállása kimeríti a felelőtlen állattartás fogalmát...

Ismét bíróság elé kerül egy állatkínzó Ismét bíróság elé kerül egy állatkínzó
Közel egy éve történt Vas megyében a brutális állatkínzás: a shar pei fajtájú kutya nem élte túl gazdája ütlegelését. A tárgyalására ezen a héten kerül sor Sárváron.

Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett Egy őr- és egy pásztorkutyát lőttek ki Kiskunlacháza mellett
Két munkakutya: egy halastót őrző keverék és egy képzett terelő puli életét vette el ismeretlen tettes december első napján.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI MOL Nyrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Idén először: Vízparti kutyás buli három napon át Hírek - Címlapon
Idén először: Vízparti kutyás buli három napon át
Autópályáról mentettek kutyákat a rendőrök Hírek - Címlapon
Autópályáról mentettek kutyákat a rendőrök