A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elítéltek egy kutyát kilövő vadászt

2018. július 03., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Lőfegyverrel való visszaélés és állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a kutyát kilövő férfit a Szekszárdi Járásbíróság.



Lőfegyverrel visszaélés bűntettében és állatkínzás vétségében mondott ki bűnösnek egy 50 éves vádlottat a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért a férfit halmazati büntetésül két év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, amelynek a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette - írja a Teol.hu. A bíróság megállapította, hogy amennyiben a börtönbüntetés végrehajtására mégis sor kerülne, a vádlott a büntetés kétharmadának letelte után feltételes szabadságra bocsátható. Mivel az erre jogosultak fellebbezést nem terjesztettek elő, az ítélet jogerős.

 

A férfi tavaly nyáron lőtt ki egy kutyát egy Szekszárd környéki településen: a nagytestű keverék az utcán kóborolt, felügyelet nélkül. A férfi egyetlen lövéssel oltotta ki az egyébként gazdás kutya életét.

 

Mivel más tulajdonában lévő kutyát oly módon bántalmazott, hogy az életét vesztette, megvalósította az állatkínzás vétségét. Megszegte továbbá a fegyverekről és lőszerekről szóló törvény előírását, mikor előzetes engedély nélkül adott le célzott lövést. Az ítélet szerint a lőfegyver tartására vonatkozó engedély kereteinek túllépésével elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettét követte el.



 

Témába vág

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban
Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.

Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast
Elfogtak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idén először: Vízparti kutyás buli három napon át Hírek - Címlapon
Idén először: Vízparti kutyás buli három napon át
Autópályáról mentettek kutyákat a rendőrök Hírek - Címlapon
Autópályáról mentettek kutyákat a rendőrök