A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elkészült Vas megye első kutyastrandja

2019. augusztus 07., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Frissítő, sekély víz, kutyajátékok, árnyék és biztonságos kerítés - ilyen Vas megye első kutyastrandja! Bár a hivatalos megnyitóra még pár napot várni kell, már biztonságosan használhatják a kutyák és a gazdik a vadonatúj kutyastrandot és futtatót az Abért-tavon.



Szinte teljesen kész van az Abért-tavon létesülő kutyastrand. A Közösen a Kutyákkal Egyesület által kialakított strand igazi kutyaparadicsom lesz: idilli környezetben pancsolhatnak, játszhatnak a kutyák. 

 

A tó partján a területet fenntartó Vízügy több mint 2700 négyzetméteres területet jelölt ki a kutyastrand számára, így a parton kényelmesen elférhetnek a kutyák és gazdik. A felhőtlen, ugyanakkor biztonságos időtöltésről a parton kerítés, míg a vízen bójasor gondoskodik. “A kutyastrand kapuját úgy fogjuk majd megoldani, hogy az önzáró legyen, így biztosan nem marad majd nyitva véletlenül sem.” - mondta Prim József, a Közösen a Kutyákkal Egyesület elnöke. Addig is a kapu tetején egy biztonsági retesz segít megakadályozni, hogy a szabadságvágyó ebek kereket oldjanak. A vízen elhelyezett bójasor pedig gondoskodik arról, hogy ne a kerítésen kívül menjenek partra az úszkáló kutyák. 

 

 

A vízen bójasor határolja a kutyastrandot
A vízen bójasor határolja a kutyastrandot
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A tó vize a parton egészen sekély és fokozatosan mélyül, így a vízben bizonytalanabb kutyák is biztonságban érezhetik magukat. A gazdiknak itt sajnos nem lesz megengedett a szabályzat szerint az úszás, lévén kifejezetten kutyastrandként üzemel a terület.  

 

A parton is a helyére került minden: agility akadályokat helyeztek el a mozgékony kutyusok számára, de rengeteg facsemetét is ültettek az önkéntes segítőkkel karöltve, amik hamarosan árnyékról is gondoskodnak majd. A fiatal kőrisek mellett 8 fűzfacsemetét is ültetnek - utóbbiakat az Ocho Macho zenekar tagjai ajándékozzák a kutyastrandnak!

 

 

 

 

Kőszeg város Önkormányzata pedig a gazdikra is gondolt: ők padokat adnak a kutyastrand partjára. „Ezek mellett raklapokból kialakított ülőhelyek is a gazdik rendelkezésére állnak a tóparton. – folytatta Prim József. – Hamarosan megérkeznek a jelzőtáblák és a strand házirendje is.”

 

 

A bekerített területen nyugodtan játszhatnak a kutyák
A bekerített területen nyugodtan játszhatnak a kutyák
Fotó: Hornyak Photo

 

Az Egyesület egyébként nem csak a kutyastrand területére gondolt: az egész tó körül helyeznek majd el plusz szemeteseket - jelenleg ugyanis alig találni egy-kettőt, így sajnos sok gazdi hagyta ott a piszkot kutyája után, ami kutyásoknak és kutyátlanoknak is kellemetlenséget okozott. Így már semmilyen kifogás nem marad, és egy tiszta, rendezett tóparton sétálhatnak majd az ide látogatók. 

A strandon póráz nélkül is mozoghatnak majd a négylábúak, ám a tó körül továbbra sem lesznek kitiltva: pórázon kiadós sétát lehet majd tenni a vízparton. 

 

 

A sekély víz fokozatosan mélyül, így minden kutya biztonságosan pancsolhat
A sekély víz fokozatosan mélyül, így minden kutya biztonságosan pancsolhat
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A strandot már birtokba vehetik a kutyások, hiszen teljes egészében elkészült a kerítés, ám lesz egy hivatalos megnyitó is, amin a népszerű Ocho Macho zenekar is tiszteletét teszi - ráadásul az együttes 8 fát is ajándékoz a kutyastrandnak. A megnyitóra augusztus 19-én kerül sor, a részletes program ide kattintva olvasható.

 

A kutyastrand használata ingyenes lesz, nem kell majd belépőt fizetni. Közvetlenül mellette, a tóparton tágas területen parkolási lehetőség is van.

 

 

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Hornyak Photo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára! Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára!
A júliusi hőségriasztás alatt sajnos több kutya is hőgutát kapott – volt, amelyik életét is vesztette. Legyünk óvatosabbak!

Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól
A MOL legfrissebb országos felméréséből* kiderül, hogyan vélekedünk a kiskedvenccel való utazásról!

5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! 5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Bár az időjárást befolyásolni nem tudjuk, tehetünk azért, hogy a strandolást ezen kívül semmi ne árnyékolja be. Legyen a kutyabarát strandon eltöltött idő a kutyusnak és a gazdinak is élmény!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek Hírek - Címlapon
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek
Nemcsak a kutya ugatásának, hanem a morgásának érzelmi töltetét is felismeri az ember Hírek - Címlapon
Nemcsak a kutya ugatásának, hanem a morgásának érzelmi töltetét is felismeri az ember