A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elkészült Vas megye első kutyastrandja

2019. augusztus 07., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Frissítő, sekély víz, kutyajátékok, árnyék és biztonságos kerítés - ilyen Vas megye első kutyastrandja! Bár a hivatalos megnyitóra még pár napot várni kell, már biztonságosan használhatják a kutyák és a gazdik a vadonatúj kutyastrandot és futtatót az Abért-tavon.Szinte teljesen kész van az Abért-tavon létesülő kutyastrand. A Közösen a Kutyákkal Egyesület által kialakított strand igazi kutyaparadicsom lesz: idilli környezetben pancsolhatnak, játszhatnak a kutyák. 

 

A tó partján a területet fenntartó Vízügy több mint 2700 négyzetméteres területet jelölt ki a kutyastrand számára, így a parton kényelmesen elférhetnek a kutyák és gazdik. A felhőtlen, ugyanakkor biztonságos időtöltésről a parton kerítés, míg a vízen bójasor gondoskodik. “A kutyastrand kapuját úgy fogjuk majd megoldani, hogy az önzáró legyen, így biztosan nem marad majd nyitva véletlenül sem.” - mondta Prim József, a Közösen a Kutyákkal Egyesület elnöke. Addig is a kapu tetején egy biztonsági retesz segít megakadályozni, hogy a szabadságvágyó ebek kereket oldjanak. A vízen elhelyezett bójasor pedig gondoskodik arról, hogy ne a kerítésen kívül menjenek partra az úszkáló kutyák. 

 

 

A vízen bójasor határolja a kutyastrandot
A vízen bójasor határolja a kutyastrandot
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A tó vize a parton egészen sekély és fokozatosan mélyül, így a vízben bizonytalanabb kutyák is biztonságban érezhetik magukat. A gazdiknak itt sajnos nem lesz megengedett a szabályzat szerint az úszás, lévén kifejezetten kutyastrandként üzemel a terület.  

 

A parton is a helyére került minden: agility akadályokat helyeztek el a mozgékony kutyusok számára, de rengeteg facsemetét is ültettek az önkéntes segítőkkel karöltve, amik hamarosan árnyékról is gondoskodnak majd. A fiatal kőrisek mellett 8 fűzfacsemetét is ültetnek - utóbbiakat az Ocho Macho zenekar tagjai ajándékozzák a kutyastrandnak!

 

 

 

 

Kőszeg város Önkormányzata pedig a gazdikra is gondolt: ők padokat adnak a kutyastrand partjára. „Ezek mellett raklapokból kialakított ülőhelyek is a gazdik rendelkezésére állnak a tóparton. – folytatta Prim József. – Hamarosan megérkeznek a jelzőtáblák és a strand házirendje is.”

 

 

A bekerített területen nyugodtan játszhatnak a kutyák
A bekerített területen nyugodtan játszhatnak a kutyák
Fotó: Hornyak Photo

 

Az Egyesület egyébként nem csak a kutyastrand területére gondolt: az egész tó körül helyeznek majd el plusz szemeteseket - jelenleg ugyanis alig találni egy-kettőt, így sajnos sok gazdi hagyta ott a piszkot kutyája után, ami kutyásoknak és kutyátlanoknak is kellemetlenséget okozott. Így már semmilyen kifogás nem marad, és egy tiszta, rendezett tóparton sétálhatnak majd az ide látogatók. 

A strandon póráz nélkül is mozoghatnak majd a négylábúak, ám a tó körül továbbra sem lesznek kitiltva: pórázon kiadós sétát lehet majd tenni a vízparton. 

 

 

A sekély víz fokozatosan mélyül, így minden kutya biztonságosan pancsolhat
A sekély víz fokozatosan mélyül, így minden kutya biztonságosan pancsolhat
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A strandot már birtokba vehetik a kutyások, hiszen teljes egészében elkészült a kerítés, ám lesz egy hivatalos megnyitó is, amin a népszerű Ocho Macho zenekar is tiszteletét teszi - ráadásul az együttes 8 fát is ajándékoz a kutyastrandnak. A megnyitóra augusztus 19-én kerül sor, a részletes program ide kattintva olvasható.

 

A kutyastrand használata ingyenes lesz, nem kell majd belépőt fizetni. Közvetlenül mellette, a tóparton tágas területen parkolási lehetőség is van.

 

 

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Hornyak Photo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás SUP-ozás? Így lehet! Kutyás SUP-ozás? Így lehet!
Sokan vannak, akik szeretik házi kedvencük mindenhová magukkal vinni. A SUP-ozás viszont pontosan egy olyan sportág, ahol ez mostanára már-már teljesen megszokottnak látszik, hiszen a kutyás evezés egyre népszerűbbé vált. Ilyenkor azonban érdemes odafigyelnünk pár dologra, ha valóban azt szeretnénk, hogy számunkra és kedvencünk számára is egyaránt élmény legyen a SUP-ozás. Mik is ezek tehát?

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Kánikula - így segítsünk kutyánknak átvészelni a hőséget Kánikula - így segítsünk kutyánknak átvészelni a hőséget
Kedvenceinket jobban megviseli a nagy hőség, mint minket. Nekünk, gazdiknak kell gondoskodnunk a megfelelő környezet biztosításáról, hogy megóvjuk kutyáink egészségét.

5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! 5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Bár az időjárást befolyásolni nem tudjuk, tehetünk azért, hogy a strandolást ezen kívül semmi ne árnyékolja be. Legyen a kutyabarát strandon eltöltött idő a kutyusnak és a gazdinak is élmény!

Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja Májusban nyit a Tavirózsa Kemping kutyastrandja
Bár mi még nem szívesen mártóznánk meg a hűvös vízben, kutyáink már szívesen csobbannak az egyre melegedő napokon!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hasonlóan működik a kutya és az ember agya Hírek - Címlapon
Hasonlóan működik a kutya és az ember agya
Autója után kötve vonszolta haza elszökött kutyáját - eljárás indult Hírek - Címlapon
Autója után kötve vonszolta haza elszökött kutyáját - eljárás indult