A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Elpusztítjuk őket” - Veszélyben Johnny Depp kutyái

2015. május 14., 16:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Elpusztítjuk őket”: Költöztetők hagyták el Johnny Depp ausztráliai házát, miután arra kötelezték a színészt, hogy 50 órán belül szállíttassa el kutyáit az Aranyparton álló ingatlanból. Kedvenceit a végleges altatás veszélye fenyegeti, amennyiben a színész nem tesz eleget a határozatnak.A filmsztár 48 órát kapott arra, hogy bebizonyítsa, kedvencei jogosan tartózkodnak Ausztráliában. Az állam szigorú törvényei alapján a két terriernek a kötelező karanténidő alatt számos vizsgálaton kell átesnie az országba történő belépést követően.Barnaby Joyce, ausztrál mezőgazdasági miniszter kitart álláspontja mellett, mely szerint e törvények alól senki sem mentesülhet, akkor sem, ha a szóban forgó személy két alkalommal is elnyerte a „világ legszexisebb férfije” címet. Az ügy kirobbanása óta elindított online petíció már 3000 aláírással büszkélkedhet, s egyre többen teszik le voksukat Boo és Pistol megmentése mellett.

 

Johnny Depp és Pistol
Johnny Depp és Pistol
Kép: dailymail.co.uk

 

Múlt csütörtökön több szemtanú is látta, ahogy  költöztetők hagyják el Johhny Depp és Amber Heard ausztráliai otthonát. A házaspár áprilisban bérelt ki egy házat a népszerű Aranyparton, ahova magukkal vitték két kedvencüket, Boot és Pistolt is. Az ausztrál hatóságok azonban alaposan felborították terveiket, mivel az állatok behozatalára vonatkozó törvényeknek nem tettek eleget, s ezért a szabályok értelmében a kutyákat elkobozhatják és akár el is altathatják!

 

Amber Heard és Boo
Amber Heard és Boo
Kép: dailymail.co.uk

 

Az ingatlan területéről egy fehér teherautót láttak távozni, ahol a színész a Karib-tenger kalózai legfrissebb részének forgatása alatt kedvesével tartózkodik. Források szerint a pár magánrepülőgéppel érkezett az ausztráliai Aranypartra április 20.-án. Az útra elkísérte őket két yorkshire terrierjük is.

 

Barnaby Joyce, ausztrál mezőgazdasági miniszter élesen kifejezte véleményét az üggyel kapcsolatban. Felszólalásában támadta az 51 éves színész és 29 éves felesége tettét, miszerint az állam törvényeit figyelmen kívül hagyva vitték be kutyáikat az ország területére. A kérdésre, hogy mit fognak tenni a kutyákkal, ha nem távolítják el őket az országból 50 órán belül, Joyce csupán ennyit válaszolt:  „El fogjuk őket pusztítani”.

„Ez a helyzet.” – mondta csütörtökön egy reggeli showműsorban. „És ha az emberek azt gondolják, túl keményen járunk el az ügyben, akkor elmondom nekik én, mi lehetne még ennél is rosszabb. Az, ha teret engednénk a törvényszegőknek, mely által bejutna országunkba a veszettség.” Hozzátette, hogy a hollywoodi sztárt büntetéssel is súlythatják. Egy másik interjúban így vélekedett: „Az állatok behozatalának megvan a módja: az engedélyek beszerzése után karanténban helyezzük el őket, melynek leteltével tulajdonosuk visszakapja őket.”  „De ha egy filmsztár esetében szemet hunyunk egy ilyen kihágás felett, nem számít, ha kétszer is megválasztották a világ legszexisebb férfijának, mi tartaná vissza a többieket attól, hogy kibújjanak törvényeink alól? Itt az ideje, hogy Boo és Pistol visszarepüljenek az Egyesült Államokba.”

 

Úgy tudni, a színész magánrepülőgépen érkezett a brisbane-i reptér nemzetközi termináljára a múlt hónapban. A Brisbane Reptér Vállalat és a VIP utakat felügyelő Hawkers Aviation szintén nyilatkozott a kutyák behozatalára vonatkozó ausztrál vámtörvényekkel kapcsolatban. Megerősítették, hogy a magánrepülőgépek is ugyanolyan szigorú biobiztonsági intézkedéseknek vannak alávetve, mint bármely más utas- vagy teherszállító repülőgép, amely Ausztrália földjén landol.

 

Boo és Pistol házi őrizetben
Boo és Pistol házi őrizetben
Kép: dailymail.co.uk

 

A munkáspárti szóvívő, Brett Chant állítása szerint a kutyák jelenleg „házikaranténban” (értsd: háziőrizet)  vannak, de nem sokáig maradhatnak ott. Arra, hogy a két terrier Ausztráliában tartózkodik, akkor derült fény, amikor a házaspár személyzetének egyik tagja éppen az egyik aranyparti kutyakozmetikushoz vitte őket egy kutyaszállító táskában. Boo és Pistol szombaton látogattak el a Happy Dogz kutyaszépségszalonba. A szalon tulajdonosa, Lianne Kent is nyilatkozott a Daily Mail Australia napilapnak: „Bízom benne, hogy végül minden elrendeződik, és a kutyusok itt maradhatnak.” Hozzátette azonban, hogy Depp és Heard valóban helytelenül járt el az ügyben. „Igazi kiváltságként éltem meg, hogy rám bízták a kutyusok megszépítését. A kis terriereket gyönyörű állapotban hozták be hozzám szombaton az üzlet zárása után. Ennek ellenére örömmel csinosítottam ki őket. Szomorú, hogy ez az egész ilyen kellemetlenül alakult, a kutyusok és Johnny szempontjából is. Sajnálom, hogy keresztül kell menniük mindezen, de nem illik ilyen helytelenül cselekedni. Remélem, komolyabb probléma nélkül megoldódik a helyzet.” Egy másik napilap szerint a kutyák biztonságára az egész kezelés során több személy vigyázott. A cikk hangsúlyozta, hogy Amber szinte saját gyermekeiként tekint a kis terrierekre, ezért soha nem hagyja őket magukra idegenek társaságában.

 

A Happy Dogz kozmetikában
A Happy Dogz kozmetikában
Kép: dailymail.co.uk

 

A globális kisállatszállítással foglalkozó Jetpets vállalat szóvívője elmondta, egy állat Ausztráliába történő behozatala hosszadalmas és bonyolult folyamat, függetlenül az állat fajától és fajtájától. Mint ahogy azt a Jetpetstől megtudtuk, a tesztek magukban foglalják a mikrochip, a veszettség elleni oltás, kombinált oltások és az úgynevezett RNATT (Titer-teszt) vérvizsgálat ellenőrzését. A kisállatoknak rendelkezniük kell a Titer-teszt eredményességét igazoló okirattal, továbbá külső és belső parazitamentesítén kell átesniük. Kutyák esetében egy speciális vérvizsgálat, a BELL-teszt is előírás. A szóvívő hozzátette: „Államunkban elvárás, hogy minden behozandó állat tulajdonosa engedélyekért folyamodjon. Az állat érkezését követően 10 napig elkülönített karanténban marad, s csak ezután vihető közösségbe.” 

 

 

Források szerint jelenleg mindkét kutya a sztárpár által bérelt ingatlanon tartózkodik. Eközben a nyilvánosság is kiáll a kutyák mellett, egyre nagyobb hangot adva véleményének. A change.org oldalon elindított petíció már az első órában 600 aláírással büszkélkedhetett. Azóta a támogatók száma elérte a 3000-et. Köszönhető ez a Today Show két műsorvezetőjének, Lisa Wilkinson és Karl Stefanovic kezdeményezésének is. Kampányuk nemtitkolt célja, hogy közreműködésükkel megmenthessék a két terriert a kiutasítástól, illetve elaltatástól.

Az instagramra is kitettek egy fényképet, melyen gyermekien szomorú arccal tartják fel a két kutyus nevével ellátott táblákat. Apró baki, hogy Lisa tábláján „Booze” néven szerepel Boo... A fotót alábbi szlogen kíséri: „Segítsetek megmenteni Johhny Depp kutyáit!”.

 

Mentsük meg Pistolt és Boot!
Mentsük meg Pistolt és Boot!
Kép: dailymail.co.uk

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: inagist.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok
Gazdátlan állatok és a legújabb hazai kollekciók: nem mindennapi eseménnyel támogatják az örökbefogadható kutyusokat a hazai sztárok.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma
Paula Rodriguez kéthetes nyaralásra érkezett volna Kaliforniába a Dominikai Köztársaságból, ám az egyik átszállás során a légitársaság elkeverte egyik csomagját. Méghozzá a legfontosabbat: a kutyát. A hatéves Maia az atlantai repülőtéren veszett el, és senkinek nem volt információja hollétéről...

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Májusi hőguta Hírek - Címlapon
Májusi hőguta
Önnek egy új kutyagumija érkezett! Hírek - Címlapon
Önnek egy új kutyagumija érkezett!