A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Önnek egy új kutyagumija érkezett!

Elhagyott kaki keresi gazdáját


2015. május 13., 22:15


Szerző: RSM


Kategória: Könnyű




A legtöbb szidalmat a kutyásokat a fel nem szedett kaki miatt kapják. Általában igazságtalanul, de mindannyian tudjuk, hogy vannak, akik előszeretettel felejtik maguk mögött hagyni a szemetet. Londoni kerületek összefogtak, hogy közösen lépjenek fel a hanyag gazdák ellen.



London két kerületének vezetői május elejére egy olyan konferenciát szerveztek, ahol legújabb ötletüket tárták a nyilvánosság elé: DNS minták alapján beazonosítják a kutyaürülékek tulajdonosait. 

 

Az ötlet abból adódott, hogy a kelet-londoni Barking és Dagenham a legszenyezettebbek - kutyaürülék szempontjából - a fővárosban. Évi 2,3 millió fontot (közel egy milliárd forintot) költenek arra, hogy az utcákat kaki-mentes övezetté tegyék. Ebből elegük lett, és úgy látják, hogy a 80 fontos büntetés ellenére sem változik a helyzet. 

 

Kellemetlen belelépni más piszkába
Kellemetlen belelépni más piszkába
Fotó: http://c2.thejournal.ie/

 

A 2016-os évben szeretnék bevezetni, hogy az elhagyott székletből mintát vesznek és elküldik egy laboratóriumba elemzésre. A megkapott eredmény 99,9%-ban kimutatja, hogy a központi adatbázis alapján kinek a kutyája után nem végzett rendes munkát a gazda. Így könnyebb lesz behajtani a büntetést, és rendre szoktatni a kutyásokat. 

Ehhez hasonló rendszer működik már az Egyesült Államokban, és az eredmények magukért beszélnek: lényegesen kevesebb szennyező anyag marad a természet lágy ölén.

 

A gazdik nagy részének már rutin a felszedés
A gazdik nagy részének már rutin a felszedés
Fotó: http://i.usatoday.net/

 

Az ötlet kidolgozói abban is gondolkodnak, hogy átvegyék egy Madrid melletti település szokását, ahol a kutyakakit bizony visszaviszik a tulajdonosának. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/
Indexkép forrás: http://www.dogster.com/

Témába vág

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Borzasztóan kellemetlen tud lenni, amikor „kellene, de nem megy”. Nemcsak a kutya egészsége láthatja kárát, de életét is veszélyeztetheti, ha elmarad a kezelés. Mi okozhatja, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül kutyádnál 10 tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül kutyádnál
Gyengeség, bágyadtság, fáradékonyság, köhögés, nyugtalanság... Jelek, amelyek felett könnyű elsiklani, ám komoly problémára is utalhatnak kedvencünknél. Jó, ha tudjuk, mire figyeljünk oda, hogy megelőzhessük a bajt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Hírstart MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„Elpusztítjuk őket” - Veszélyben Johnny Depp kutyái Hírek - Címlapon
„Elpusztítjuk őket” - Veszélyben Johnny Depp kutyái
Kedvencünkkel Volán buszon is Hírek - Címlapon
Kedvencünkkel Volán buszon is