A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Önnek egy új kutyagumija érkezett!

Elhagyott kaki keresi gazdáját


2015. május 13., 22:15


Szerző: RSM


Kategória: Könnyű
A legtöbb szidalmat a kutyásokat a fel nem szedett kaki miatt kapják. Általában igazságtalanul, de mindannyian tudjuk, hogy vannak, akik előszeretettel felejtik maguk mögött hagyni a szemetet. Londoni kerületek összefogtak, hogy közösen lépjenek fel a hanyag gazdák ellen.London két kerületének vezetői május elejére egy olyan konferenciát szerveztek, ahol legújabb ötletüket tárták a nyilvánosság elé: DNS minták alapján beazonosítják a kutyaürülékek tulajdonosait. 

 

Az ötlet abból adódott, hogy a kelet-londoni Barking és Dagenham a legszenyezettebbek - kutyaürülék szempontjából - a fővárosban. Évi 2,3 millió fontot (közel egy milliárd forintot) költenek arra, hogy az utcákat kaki-mentes övezetté tegyék. Ebből elegük lett, és úgy látják, hogy a 80 fontos büntetés ellenére sem változik a helyzet. 

 

Kellemetlen belelépni más piszkába
Kellemetlen belelépni más piszkába
Fotó: http://c2.thejournal.ie/

 

A 2016-os évben szeretnék bevezetni, hogy az elhagyott székletből mintát vesznek és elküldik egy laboratóriumba elemzésre. A megkapott eredmény 99,9%-ban kimutatja, hogy a központi adatbázis alapján kinek a kutyája után nem végzett rendes munkát a gazda. Így könnyebb lesz behajtani a büntetést, és rendre szoktatni a kutyásokat. 

Ehhez hasonló rendszer működik már az Egyesült Államokban, és az eredmények magukért beszélnek: lényegesen kevesebb szennyező anyag marad a természet lágy ölén.

 

A gazdik nagy részének már rutin a felszedés
A gazdik nagy részének már rutin a felszedés
Fotó: http://i.usatoday.net/

 

Az ötlet kidolgozói abban is gondolkodnak, hogy átvegyék egy Madrid melletti település szokását, ahol a kutyakakit bizony visszaviszik a tulajdonosának. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/
Indexkép forrás: http://www.dogster.com/

Témába vág

Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Csóválva közelít, csak úgy süt róla a lelkesedés: szeretne adni egy puszit vagy legalább megnyalni a gazdi kezét. Valami apróság virít a bajszán... csak nem kaki? Netán macskaalom? Már megint?

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Borzasztóan kellemetlen tud lenni, amikor „kellene, de nem megy”. Nemcsak a kutya egészsége láthatja kárát, de életét is veszélyeztetheti, ha elmarad a kezelés. Mi okozhatja, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Kutya az állatorvosnál – A szűrővizsgálatok jelentősége Kutya az állatorvosnál – A szűrővizsgálatok jelentősége
A rutin tesztek segítségével fontos információkat kaphatunk kedvencünk egészségi állapotáról. Melyeket ajánlatos elvégeztetni?

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Mondial Assistance GesmbH Hírstart JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„Elpusztítjuk őket” - Veszélyben Johnny Depp kutyái Hírek - Címlapon
„Elpusztítjuk őket” - Veszélyben Johnny Depp kutyái
Kedvencünkkel Volán buszon is Hírek - Címlapon
Kedvencünkkel Volán buszon is