A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eltűnt kutyájuk emlékére alapítottak menhelyet - majd megkerült a 8 éve elveszett eb

2021. augusztus 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Soha ne add fel a reményt!" - Könnyek közt ölelték magukhoz kedvencüket, aki időközben kicsit megöregedett ugyan, de egyből felismerte szeretett családját.2013-at írtunk, amikor a fiatal kutyának nyoma veszett. Aprócska kölyökként fogadta örökbe két hölgy az amerikai bulldog-pitbull keveréket; vidámsága, lelkesedése bearanyozta mindennapjaikat. Ám 2 éves korában eltűnt… Hiába keresték, hiába adtak fel hirdetéseket, a közösségi média megosztásai sem hoztak eredményt. Úgy érezték, életük már soha többé nem lehet teljes Kemo nélkül.

 

„Nem adtuk fel a reményt, évek múltán is kutattunk utána, hátha felbukkan a talált kutyák között.” – mondta el meghatódottan az egyik gazdi, Cara Seiler. És mennyire igazuk volt! Egy szép napon megcsörrent a telefon, ők pedig könnyek közt hallgatták, hogy kedvencüket megtalálták. Kóbor kutyaként került be egy állatmenhelyre, és amikor megnézték, rendelkezik-e mikrochippel, a gondozókat is hatalmas meglepetés érte. A készüléknek hála rögtön tudták, hogy egy elveszett ebbel van dolguk, akit valahol valakik nagyon hiányolhatnak.  

 

Kemo, az elveszett kutya 8 év után újra otthon
Kemo, az elveszett kutya 8 év után újra otthon
Fotó: Facebook/@FWACC

 

„Képtelen vagyok szavakkal leírni! Amint beléptünk az ajtón, megismert minket, egyből tudta, hogy kik vagyunk. Mindez még hihetetlenebbé tette az egészet” – áradoztak a várva-várt pillanatról a gazdik.

 

A menhelyen lévők is elérzékenyültek a nem mindennapi jelenet láttán. Ritkán fordul elő, hogy ennyi idő után lelnek rá egy kutyusra, ám az öregecske kutyus esetében csodálatos véget ért a hosszú történet:

 

„Szívmelengető látványt nyújtott a család! Nagyon örülünk, hogy Kemonak volt mikrochipje, ez tette lehetővé, hogy egymásra találhassanak” – írták egy Facebook-bejegyzésben. – „Talán már alig bíztak abban, hogy újra láthatják kedvencüket; ő mégis hazatért.”

 

A rég eltűnt kutya azonnal felismerte gazdáit
A rég eltűnt kutya azonnal felismerte gazdáit
Fotó: Facebook/@FWACC

 

A sors útjai kifürkészhetetlenek: Kemo gazdái ugyanis időközben létrehoztak egy állatmenhelyet rég elveszett kedvencük emlékére. Jónéhány kóbor kutyának sikerült szerető otthont találniuk, sokuk pedig a mikrochipnek köszönhetően lehet újra együtt a családjával. Reményeik szerint történetük másokat is inspirál arra, hogy soha ne adják fel a reményt.

 

E megható sorok újra rámutatnak arra, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni a mikrochip fontosságát. Hazánkban az előírások szerint a 4 hónaposnál idősebb kutyákat el kell látni mikrochippel, melyet az állatorvos ültet be, és az eb, valamint a gazdája adatait is felviszi a központ adatbázisba. Amellett, hogy kötelező, óriási segítséget nyújthat a kutya beazonosításában, ha véletlenül nyoma veszne.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/@FWACC

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűzijáték helyett az árva állatokra költ Monor város: állatvédő szervezeteknek ajánlották fel a rakétákra szánt pénzt Hírek - Címlapon
Tűzijáték helyett az árva állatokra költ Monor város: állatvédő szervezeteknek ajánlották fel a rakétákra szánt pénzt
Kutyák segíthetnek a kaszálások okozta természeti károk felmérésében Hírek - Címlapon
Kutyák segíthetnek a kaszálások okozta természeti károk felmérésében