A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eltűnt kutyájuk emlékére alapítottak menhelyet - majd megkerült a 8 éve elveszett eb

2021. augusztus 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Soha ne add fel a reményt!" - Könnyek közt ölelték magukhoz kedvencüket, aki időközben kicsit megöregedett ugyan, de egyből felismerte szeretett családját.2013-at írtunk, amikor a fiatal kutyának nyoma veszett. Aprócska kölyökként fogadta örökbe két hölgy az amerikai bulldog-pitbull keveréket; vidámsága, lelkesedése bearanyozta mindennapjaikat. Ám 2 éves korában eltűnt… Hiába keresték, hiába adtak fel hirdetéseket, a közösségi média megosztásai sem hoztak eredményt. Úgy érezték, életük már soha többé nem lehet teljes Kemo nélkül.

 

„Nem adtuk fel a reményt, évek múltán is kutattunk utána, hátha felbukkan a talált kutyák között.” – mondta el meghatódottan az egyik gazdi, Cara Seiler. És mennyire igazuk volt! Egy szép napon megcsörrent a telefon, ők pedig könnyek közt hallgatták, hogy kedvencüket megtalálták. Kóbor kutyaként került be egy állatmenhelyre, és amikor megnézték, rendelkezik-e mikrochippel, a gondozókat is hatalmas meglepetés érte. A készüléknek hála rögtön tudták, hogy egy elveszett ebbel van dolguk, akit valahol valakik nagyon hiányolhatnak.  

 

Kemo, az elveszett kutya 8 év után újra otthon
Kemo, az elveszett kutya 8 év után újra otthon
Fotó: Facebook/@FWACC

 

„Képtelen vagyok szavakkal leírni! Amint beléptünk az ajtón, megismert minket, egyből tudta, hogy kik vagyunk. Mindez még hihetetlenebbé tette az egészet” – áradoztak a várva-várt pillanatról a gazdik.

 

A menhelyen lévők is elérzékenyültek a nem mindennapi jelenet láttán. Ritkán fordul elő, hogy ennyi idő után lelnek rá egy kutyusra, ám az öregecske kutyus esetében csodálatos véget ért a hosszú történet:

 

„Szívmelengető látványt nyújtott a család! Nagyon örülünk, hogy Kemonak volt mikrochipje, ez tette lehetővé, hogy egymásra találhassanak” – írták egy Facebook-bejegyzésben. – „Talán már alig bíztak abban, hogy újra láthatják kedvencüket; ő mégis hazatért.”

 

A rég eltűnt kutya azonnal felismerte gazdáit
A rég eltűnt kutya azonnal felismerte gazdáit
Fotó: Facebook/@FWACC

 

A sors útjai kifürkészhetetlenek: Kemo gazdái ugyanis időközben létrehoztak egy állatmenhelyet rég elveszett kedvencük emlékére. Jónéhány kóbor kutyának sikerült szerető otthont találniuk, sokuk pedig a mikrochipnek köszönhetően lehet újra együtt a családjával. Reményeik szerint történetük másokat is inspirál arra, hogy soha ne adják fel a reményt.

 

E megható sorok újra rámutatnak arra, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni a mikrochip fontosságát. Hazánkban az előírások szerint a 4 hónaposnál idősebb kutyákat el kell látni mikrochippel, melyet az állatorvos ültet be, és az eb, valamint a gazdája adatait is felviszi a központ adatbázisba. Amellett, hogy kötelező, óriási segítséget nyújthat a kutya beazonosításában, ha véletlenül nyoma veszne.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/@FWACC

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyre több állatbántalmazási esetben lép közbe a BRFK Egyre több állatbántalmazási esetben lép közbe a BRFK
A közösségi média oldalait megnyitva nap mint nap találkozhatunk esetekkel, amikor állatok bántalmazása miatt értesítik a rendőrséget.

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Így várja az öregecske husky a parkban, hogy megsimogassák az emberek Így várja az öregecske husky a parkban, hogy megsimogassák az emberek
Séta közben meg-meg pihen, olykor még el is bóbiskol. De addig is örömmel fogadja a kedveskedést, és mosolyt csal a járókelők arcára.

Veszélyeztetett teknősöket ment a különlegesen képzett labrador Veszélyeztetett teknősöket ment a különlegesen képzett labrador
Newt, a szuperszimatú kutya felbecsülhetetlen segítséget nyújt a ritka állatfajok felkutatásában. Mindezért cserébe pedig nem is kér mást, mint imádott teniszlabdáját.

Az angol bulldog kétszer annyit beteg, mint más kutyák Az angol bulldog kétszer annyit beteg, mint más kutyák
Kétszer annyi egészségügyi problémája van az angol bulldognak, mint más fajtához tartozó kutyáknak egy új tanulmány szerint.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szülési szabin Eger terápiás kutyája: 10 csöppségnek adott életet Zoya! Hírek - Címlapon
Szülési szabin Eger terápiás kutyája: 10 csöppségnek adott életet Zoya!
Kutyabarát repülőjárat indult Japánban! Hírek - Címlapon
Kutyabarát repülőjárat indult Japánban!