A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eltűnt kutyájuk emlékére alapítottak menhelyet - majd megkerült a 8 éve elveszett eb

2021. augusztus 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Soha ne add fel a reményt!" - Könnyek közt ölelték magukhoz kedvencüket, aki időközben kicsit megöregedett ugyan, de egyből felismerte szeretett családját.2013-at írtunk, amikor a fiatal kutyának nyoma veszett. Aprócska kölyökként fogadta örökbe két hölgy az amerikai bulldog-pitbull keveréket; vidámsága, lelkesedése bearanyozta mindennapjaikat. Ám 2 éves korában eltűnt… Hiába keresték, hiába adtak fel hirdetéseket, a közösségi média megosztásai sem hoztak eredményt. Úgy érezték, életük már soha többé nem lehet teljes Kemo nélkül.

 

„Nem adtuk fel a reményt, évek múltán is kutattunk utána, hátha felbukkan a talált kutyák között.” – mondta el meghatódottan az egyik gazdi, Cara Seiler. És mennyire igazuk volt! Egy szép napon megcsörrent a telefon, ők pedig könnyek közt hallgatták, hogy kedvencüket megtalálták. Kóbor kutyaként került be egy állatmenhelyre, és amikor megnézték, rendelkezik-e mikrochippel, a gondozókat is hatalmas meglepetés érte. A készüléknek hála rögtön tudták, hogy egy elveszett ebbel van dolguk, akit valahol valakik nagyon hiányolhatnak.  

 

Kemo, az elveszett kutya 8 év után újra otthon
Kemo, az elveszett kutya 8 év után újra otthon
Fotó: Facebook/@FWACC

 

„Képtelen vagyok szavakkal leírni! Amint beléptünk az ajtón, megismert minket, egyből tudta, hogy kik vagyunk. Mindez még hihetetlenebbé tette az egészet” – áradoztak a várva-várt pillanatról a gazdik.

 

A menhelyen lévők is elérzékenyültek a nem mindennapi jelenet láttán. Ritkán fordul elő, hogy ennyi idő után lelnek rá egy kutyusra, ám az öregecske kutyus esetében csodálatos véget ért a hosszú történet:

 

„Szívmelengető látványt nyújtott a család! Nagyon örülünk, hogy Kemonak volt mikrochipje, ez tette lehetővé, hogy egymásra találhassanak” – írták egy Facebook-bejegyzésben. – „Talán már alig bíztak abban, hogy újra láthatják kedvencüket; ő mégis hazatért.”

 

A rég eltűnt kutya azonnal felismerte gazdáit
A rég eltűnt kutya azonnal felismerte gazdáit
Fotó: Facebook/@FWACC

 

A sors útjai kifürkészhetetlenek: Kemo gazdái ugyanis időközben létrehoztak egy állatmenhelyet rég elveszett kedvencük emlékére. Jónéhány kóbor kutyának sikerült szerető otthont találniuk, sokuk pedig a mikrochipnek köszönhetően lehet újra együtt a családjával. Reményeik szerint történetük másokat is inspirál arra, hogy soha ne adják fel a reményt.

 

E megható sorok újra rámutatnak arra, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni a mikrochip fontosságát. Hazánkban az előírások szerint a 4 hónaposnál idősebb kutyákat el kell látni mikrochippel, melyet az állatorvos ültet be, és az eb, valamint a gazdája adatait is felviszi a központ adatbázisba. Amellett, hogy kötelező, óriási segítséget nyújthat a kutya beazonosításában, ha véletlenül nyoma veszne.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/@FWACC

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit? Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit?
Simogatás közben kedvenced a hátára hemperedik és ragyogó tekintettel néz? Mintha azt kérné, vakargasd meg a pocakját is. Mitől olyan jó, és mit árul el kettőtök kapcsolatáról?

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse
Egyszerűen imádják egymást!

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűzijáték helyett az árva állatokra költ Monor város: állatvédő szervezeteknek ajánlották fel a rakétákra szánt pénzt Hírek - Címlapon
Tűzijáték helyett az árva állatokra költ Monor város: állatvédő szervezeteknek ajánlották fel a rakétákra szánt pénzt
Kutyák segíthetnek a kaszálások okozta természeti károk felmérésében Hírek - Címlapon
Kutyák segíthetnek a kaszálások okozta természeti károk felmérésében