A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elveszett gyerek, magára hagyott kutya és egy macska: kit mentenél meg?

2016. augusztus 23., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Megdöbbentő eredményt hozott a Daily Mail munkatársainak kísérlete. Arra voltak kíváncsiak, vajon az emberek kinek nyújtanak először segítséget: egy elveszett kislánynak, egy kisfiúnak, egy magára hagyott kutyának, vagy egy macskának? Na és Ti kit mentenétek meg először?



Az újságírók New York egyik legforgalmasabb parkjába, a Washington Square Parkba szervezték meg a kísérletet. A parkban négy résztvevő “veszett el”: egy hatéves kislány, egy ugyanolyan idős kisfiú, egy kutya és egy macska. Arra voltak kíváncsiak, mennyi idő alatt tűnik fel a járókelőknek az, hogy az adott szereplő magára maradt, elveszett, és hogy mennyi időbe telik, míg valaki megpróbál segíteni.

 

Az eredmény részben várható volt, de egyben megdöbbentő is!

A leghamarabb a kislánynak érkezett meg a segítség: mindössze három percbe telt, míg egy anyukának feltűnt, hogy a kislány bajban lehet. “A játszótéren voltunk, és észrevettem, hogy hosszabb ideig csak egyedül álldogál a kislány. Odamentem megkérdezni hozzá, minden rendben van-e, ekkor mondta, hogy nem találja az anyukáját.” - mondta a megmentő. A stáb ekkor lépett közbe, és nyugtatta meg a segítőkész nőt, hogy mindez csak egy kísérlet volt.

 

A kutya mindössze 4 perc alatt megmenekült
A kutya mindössze 4 perc alatt megmenekült
Fotó: dailymail.co.uk

 

Másodiknak a kutya kapott segítséget: mindössze 4 és fél perc kellett ahhoz, hogy egy hölgy a segítségére siessen. Charlie a nyakörvére csatolt pórázt maga után húzva bóklászott a parkban - pár perc után már jött is egy hölgy, aki megfogta, és megpróbálta megkeresni a gazdát. “Látszott rajta, hogy nagyon meg van ijedve. Természetes, hogy segítettem rajta, úgy gondolom, ez a feladatunk emberként. Ha egy gyerek, vagy egy másik állatka lett volna bajban, akkor is segítettem volna!” - mondta az újságíróknak.

 

A magára hagyott macska 10 perc alatt talált megmentőre
A magára hagyott macska 10 perc alatt talált megmentőre
Fotó: dailymail.co.uk

 

Több mint kétszer annyit kellett a cicának várnia a megmentőre, mint a  kutyának - bár ezt nagyban befolyásolhatta az is, hogy őt egy boxban hagyták magára, így első ránézésre csak egy elveszített táskának látszhatott a cica-box. Ám így is 10 perc alatt érkezett egy nő, aki segített rajta.

 

A kisfiúnak senki sem sietett a segítségére
A kisfiúnak senki sem sietett a segítségére
Fotó: dailymail.co.uk

 

Mindeközben a hatéves Sam csak várt, hátha valaki segít neki, hiszen “elvesztette a szüleit” a forgalmas parkban. Egyedül üldögélt a földön, de senki nem ment oda megkérdezni, jól van-e, miért van egyedül. 45 perc telt el úgy, hogy Samre senki sem figyelt fel - holott az utolsó percekben már ő maga próbált meg segítséget kérni.

“Egyáltalán nem vagyok meglepve - mondta Sam anyukája. - Az emberek csak rohannak, belemélyednek gondolataikba vagy épp a telefonjukba. Ez New York.”

 

 

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

„Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog „Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog
Szívéből szólt a kívánság. Megható videó!

A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre
Fényfüzér, girlandok, hógömbök és mézes-mázas díszek... Lássuk, mi mindenre kell odafigyelni, hogy kutyáink és macskáink számára is biztonságban teljenek az ünnepek!

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért Hírek - Címlapon
Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért
Indul a nemzeti kutyafajtáink állami génbanki fenntartási programja Hírek - Címlapon
Indul a nemzeti kutyafajtáink állami génbanki fenntartási programja