A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elveszett gyerek, magára hagyott kutya és egy macska: kit mentenél meg?

2016. augusztus 23., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Megdöbbentő eredményt hozott a Daily Mail munkatársainak kísérlete. Arra voltak kíváncsiak, vajon az emberek kinek nyújtanak először segítséget: egy elveszett kislánynak, egy kisfiúnak, egy magára hagyott kutyának, vagy egy macskának? Na és Ti kit mentenétek meg először?Az újságírók New York egyik legforgalmasabb parkjába, a Washington Square Parkba szervezték meg a kísérletet. A parkban négy résztvevő “veszett el”: egy hatéves kislány, egy ugyanolyan idős kisfiú, egy kutya és egy macska. Arra voltak kíváncsiak, mennyi idő alatt tűnik fel a járókelőknek az, hogy az adott szereplő magára maradt, elveszett, és hogy mennyi időbe telik, míg valaki megpróbál segíteni.

 

Az eredmény részben várható volt, de egyben megdöbbentő is!

A leghamarabb a kislánynak érkezett meg a segítség: mindössze három percbe telt, míg egy anyukának feltűnt, hogy a kislány bajban lehet. “A játszótéren voltunk, és észrevettem, hogy hosszabb ideig csak egyedül álldogál a kislány. Odamentem megkérdezni hozzá, minden rendben van-e, ekkor mondta, hogy nem találja az anyukáját.” - mondta a megmentő. A stáb ekkor lépett közbe, és nyugtatta meg a segítőkész nőt, hogy mindez csak egy kísérlet volt.

 

A kutya mindössze 4 perc alatt megmenekült
A kutya mindössze 4 perc alatt megmenekült
Fotó: dailymail.co.uk

 

Másodiknak a kutya kapott segítséget: mindössze 4 és fél perc kellett ahhoz, hogy egy hölgy a segítségére siessen. Charlie a nyakörvére csatolt pórázt maga után húzva bóklászott a parkban - pár perc után már jött is egy hölgy, aki megfogta, és megpróbálta megkeresni a gazdát. “Látszott rajta, hogy nagyon meg van ijedve. Természetes, hogy segítettem rajta, úgy gondolom, ez a feladatunk emberként. Ha egy gyerek, vagy egy másik állatka lett volna bajban, akkor is segítettem volna!” - mondta az újságíróknak.

 

A magára hagyott macska 10 perc alatt talált megmentőre
A magára hagyott macska 10 perc alatt talált megmentőre
Fotó: dailymail.co.uk

 

Több mint kétszer annyit kellett a cicának várnia a megmentőre, mint a  kutyának - bár ezt nagyban befolyásolhatta az is, hogy őt egy boxban hagyták magára, így első ránézésre csak egy elveszített táskának látszhatott a cica-box. Ám így is 10 perc alatt érkezett egy nő, aki segített rajta.

 

A kisfiúnak senki sem sietett a segítségére
A kisfiúnak senki sem sietett a segítségére
Fotó: dailymail.co.uk

 

Mindeközben a hatéves Sam csak várt, hátha valaki segít neki, hiszen “elvesztette a szüleit” a forgalmas parkban. Egyedül üldögélt a földön, de senki nem ment oda megkérdezni, jól van-e, miért van egyedül. 45 perc telt el úgy, hogy Samre senki sem figyelt fel - holott az utolsó percekben már ő maga próbált meg segítséget kérni.

“Egyáltalán nem vagyok meglepve - mondta Sam anyukája. - Az emberek csak rohannak, belemélyednek gondolataikba vagy épp a telefonjukba. Ez New York.”

 

 

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért Hírek - Címlapon
Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért
Indul a nemzeti kutyafajtáink állami génbanki fenntartási programja Hírek - Címlapon
Indul a nemzeti kutyafajtáink állami génbanki fenntartási programja