A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért

2016. augusztus 23., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem merült a feledés homályába a februári tüntetésen leadott petíció és javaslatok, melyek az állatvédelmi törvény szigorításáért emelnek hangot.



Nem állt meg a munka, a megkezdett konzultációk az állatvédők és a minisztérium között folytatódnak. A hosszas megbeszélések eredményeképp egyre közelebb jutunk az áhított, és egyre időszerűbb változásokhoz.

 

Az Állatmentő Szolgálat beszámolóját a legutóbbi konzultációról, melyet a közösségi oldalukon osztottak meg, az alábbiakban olvashatjátok:

 

Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért
Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért
Fotó: facebook.com/AllatmentoSereg


Ma ismét ülésezett az Igazságügyi Minisztérium javaslatára a februári állatvédelmi tüntetés után létrehozott jogszabályok módosítását kidolgozó munkacsoport, melyben mi is képviseltetjük magunkat.

Konstruktív, pergő vita folyt 6 órán keresztül az eddig benyújtott javaslatokról, rengeteget tanultunk egymásról-egymástól a teljesség igénye nélkül például a papagájidentitásról, a nyuszirasszizmusról, a pet rókák konyhapult-használati szokásairól, valamint az egzotikus és a vadállatokat érintő problémák mellett a hétköznapi bajokra is próbáltunk fókuszálni: ivartalanítási stratégia, széleskörű oktatás és nyilvántartások, és egy új eddig soha nem látott módszertani központ létrehozásának gondolata a sok-sok alapvetés közül kezdve például az Illatos út által 3 éve megvalósított rendszerrel - vagyis hogy a helyhiány nem indok az altatásra!

Nagyon jó javaslatokat tettünk le eddig az asztalra, bizakodóak vagyunk, kérjük, reméljük és elvárjuk a politika támogatását egy ilyen jelentőségű ügyben. Mindig és mindenhol az állatok szolgÁLLATában! (C.)

 

 

Forrás: facebook.com/AllatmentoSereg
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A pápai állatvédők a segítségeteket kérik! Hírek - Címlapon
A pápai állatvédők a segítségeteket kérik!
Elveszett gyerek, magára hagyott kutya és egy macska: kit mentenél meg? Hírek - Címlapon
Elveszett gyerek, magára hagyott kutya és egy macska: kit mentenél meg?