A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A pápai állatvédők a segítségeteket kérik!

2016. augusztus 23., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Önkéntesekre van szüksége a pápai állatvédőknek, várják a jelentkezéseket!A Pápai Humán Állatvédő Egyesület és a Második Esély Állatmentő Csoport folyamatosan azon dolgozik, hogy lehetőségeihez mérten minél több gazdátlan állatot mentsen meg az utcáról, vagy rossz körülmények közül, és biztonságos, szerető otthont találjon a kutyáknak, cicáknak. Munkájukat sokan támogatják pénzbeli és tárgyi felajánlásokkal is: telephelyükön például a felajánlásoknak és segítségnek hála nemrég pár kennelt lebetonozhattak.

 

A frissen elkészült kennel
A frissen elkészült kennel
Fotó: papa-ma.hu

 

Az Egyesületnek azonban nagyon nagy szüksége lenne önkéntesekre is, jelenleg nagyon kevesen vannak, feladat pedig akadna bőven.

 

Szabó Helga önkéntes a Pápa-ma.hu-nak elmondta, az utóbbi időben sokan jelezték, hogy segítenék önkénteseik munkáját kutyasétáltatással. A telephelyük elég zsúfolt, egy-egy kennelben több kutyus is él, így kicsi a kapacitásuk és a létszámhoz kevés az önkéntesük. Az állatvédők örömmel fogadnak minden segítőt, akik rátermettek, s szívesen etetnék, játszanának a kutyusokkal, amikor idejük engedi. Főként olyan önkénteseket várnak, akik önállóan tudnák vállalni az állatok etetését, gyógyszerezését, a kennelek takarítását, tisztítását, s közben állatorvoshoz is el tudnák vinni a jószágokat, vagy akár menteni őket és chipet is olvasnának.

 

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület egyik védence
A Pápai Humán Állatvédő Egyesület egyik védence
Fotó: Pápai Humán Állatvédő Egyesület

 

Az önkéntesek jelentkezését a Pápai Humán Állatvédő Egyesület és a Második Esély Állatmentő Csoport közösségi oldalain, vagy a www.papaikutyak.hu oldalon várják.

 

 

Forrás: papa-ma.hu
Indexkép forrás: papa-ma.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MTI Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Facebook ezt is megmondja: milyenek valójában a kutyás és a macskás gazdik Hírek - Címlapon
A Facebook ezt is megmondja: milyenek valójában a kutyás és a macskás gazdik
Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért Hírek - Címlapon
Folytatódik a munka az állatvédelmi törvények szigorításáért