A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A Facebook ezt is megmondja: milyenek valójában a kutyás és a macskás gazdik

2016. augusztus 24., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Leegyszerűsítve az életet a világ két részre oszlik: kutyásokra és macskásokra. De vajon mi a jellemző az egyik és mi a másik táborra. Igazak a kialakult sztereotípiák? A Facebook megmondja!



A Facebook csapata kíváncsi volt, igazak-e a kutyásokról és a macskásokról kialakult sztereotípiák, így utánanéztek. És ki is tudná ezt megmondani, ha nem a világ legnagyobb közösségi oldalának munkatársai, akik számára adatok milliói állnak rendelkezésre.

 

Kutyások vs. Macskások - igazak a sztereotípiák?
Kutyások vs. Macskások - igazak a sztereotípiák?
A képen Miss Ivy és Cammy, a Facebook egyik munkatársának, Nina Ignacio-nak a kedvencei

 

Az emberekben kialakult kép szerint a kutyások szociálisak, nyitottak, könnyen barátkoznak, míg a macskások inkább függetlenek. A Facebook csapata a közösségi oldalon megadott nyilvános adatokat, fotókat, interakciókat vizsgálta meg egy algoritmussal, hogy kiderítse, tényleg igazak-e az általánosítások. Összesen 160.000 amerikai Facebook felhasználó adatait vizsgálták meg, olyanokét, akik megosztottak már kutyás vagy macskás (vagy mindkettő) posztot, fotót. Lássuk, miket állapítottak meg.

 

Megyünk játszani, gazdi? A kutyások többet vannak a szabadban
Megyünk játszani, gazdi? A kutyások többet vannak a szabadban
Fotó: Frank Stratton (facebook.com/MissHopeThePuppy)

 

Az egyik sztereotípia azonnal igazolódott: a kutyásoknak több barátja van. Méghozzá átlagosan 26 kapcsolattal többel rendelkeznek, mint a macskások. Ezzel szemben a a macskás gazdik több esemény-meghívást kapnak az ismerőseiktől. Az az eredmény nem meglepő, hogy a macskásoknak inkább macskás, a kutyásoknak pedig kutyás ismerősei vannak túlsúlyban.

 

A Facebook profilok adatai alapján a macskások között arányaiban több a szingli. A cicások 30%-a, míg a kutyabarátoknak csak 24%-a egyedülálló. A szingliség azonban nem függ se a nemtől, se az életkortól a felmérés szerint - tehát az idős egyedülálló macskás hölgyekről szóló elképzelések erősen sántítanak.

 

A macskásoknak gyakrabban egyedülállók
A macskásoknak gyakrabban egyedülállók
Fotó: Ashley Seto (facebook.com/kiyomizuneko)

 

Azt is megállapították, melyik tábor mit szeret. A macskások jobban preferálják a beltéri programokat, tevékenységeket. A profilok adatai szerint a cicások különösen kedvelik a fantasyt, a sci-fit és az anime-t. Ezzel szemben a kutyások inkább a romantikus történeteket szeretik ( igaz ez rátok is? :) )

 

A cicások jobban kedvelik a beltéri tevékenységeket
A cicások jobban kedvelik a beltéri tevékenységeket
Fotó: Nick Merola (facebook.com/Noethecat)

 

Van-e jellemző hangulata a macskásoknak és a kutyásoknak? Vajon a Grumpy Cat, a Morcos Macska hangulata kihat gazdájára? A Facebook ezt találta: megvizsgálták a megosztásokat kísérő hangulatokat, érzéseket, ezeket összesítve arra jutottak, hogy a macskások legtöbbször fáradtak, de jellemző még rájuk a vidámság és a boldogság érzésének megosztása is. A kutyások legtöbbször posztolt érzelme a büszkeség és az izgatottság.

 

Forrás: research.facebook.com
Indexkép forrás: research.facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tündéri videón a labrador és a macska – Megható, mennyire szeretik egymást! Tündéri videón a labrador és a macska – Megható, mennyire szeretik egymást!
… pedig a cica eleinte nagyon nem akarta az új jövevényt.

A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre
Fényfüzér, girlandok, hógömbök és mézes-mázas díszek... Lássuk, mi mindenre kell odafigyelni, hogy kutyáink és macskáink számára is biztonságban teljenek az ünnepek!

Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Csóválva közelít, csak úgy süt róla a lelkesedés: szeretne adni egy puszit vagy legalább megnyalni a gazdi kezét. Valami apróság virít a bajszán... csak nem kaki? Netán macskaalom? Már megint?

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Minden nap megmasszírozzák a macskák a menhelyen élő öreg, beteg kutyát Minden nap megmasszírozzák a macskák a menhelyen élő öreg, beteg kutyát
„Odavannak érte a cicák! Nem győzik szeretgetni.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kölyökkutyával keresztül Európán - a nagy utazás Hírek - Címlapon
Kölyökkutyával keresztül Európán - a nagy utazás
A pápai állatvédők a segítségeteket kérik! Hírek - Címlapon
A pápai állatvédők a segítségeteket kérik!