A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kölyökkutyával keresztül Európán - a nagy utazás

2016. augusztus 25., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Hosszú útra készülsz kedvenceddel autóval? Nem árt rá felkészülnötök időben. Olvasónk saját bőrén szerzett tapasztalatait osztja meg velünk!



Előző cikkünkben elolvashattátok, mi mindenre kell gondolnotok, ha külföldi útra készültök kedvencetekkel, mit kell beszereznetek, milyen lehetőségeitek vannak az utazásra. Ha mindez megvan, jöhet a nagy út! De mielőtt bepattantok az autóba, jó, ha átgondoltok pár dolgot. Pánczél Gyöngyi egészen Portugáliáig autózott kedvencével, lássuk az ő tanácsait:

 

Kutya az autóban!
Kutya az autóban!
Fotó: Pánczél Gyöngyi

 

2016 májusában nekiindultunk a nagy útnak Budapestről a messzi Lisszabonba. Segítségül édesapám tartott még velünk, hogy a napi 1000 kilométeres nem mindennapi távokban legyen, aki kutyázik és legyen, aki vezet. Kylo, a fekete rettenet a hátsó ülésen utazott. Kényelmét szolgálta egy kispárna, egy plüss és mindig valami rágcsálnivaló.

Óránként vízzel kínáltuk, hiszen a meleg és az utazás kimeríti kedvencünket, nagyon fontos a folyadékpótlás. Ivott is rendesen. 3-4 óránként megálltunk nyújtózni, kiengedni a fáradtságot.

 

Két fontos dologra hívnám fel itt a figyelmet:

  1. szoktasd hozzá a kutyád az autópálya zajaihoz,
  2. szoktasd hozzá  a kutyád, hogy ilyenkor is végezze el a dolgát

 

Kylo 3 hónapos volt, mikor örökbefogadtam és rendszeresen jártam fel vele minden héten Pestre dolgozni, így pici kora óta megszokta, hogy mi mindig úton vagyunk. De ha a kutyád most viszed először autópálya közelébe, számíts rá, hogy váratlan dolgok bármikor történhetnek, ezért MINDIG legyen pórázon a kutyi!

 

Kutyával utazni kaland!
Kutyával utazni kaland!
Fotó: Pánczél Gyöngyi

 

Nekünk erre már nem volt szükség, mert utazáskor Kylo már 7,5 hónapos volt, eddigre már jól megtanulta a menetrendet. De ha rutinszerűen mennek a dolgok, akkor is történhet bármi, légy résen, ha nincs rajta póráz, a te felelősséged, ha kilép az autó elé, vagy elszalad egy galamb után.

A szállásoknál készülj rá, hogy sok helyen, bár kutyabarátok, nincsenek felkészülve étellel, tálakkal, felszerelésekkel. Így tehát a kutyád kényelméért és hogy otthon érezze magát:

  1. vigyél magaddal fekhelyet, egy szőnyeg is megteszi, amin otthon gyakran fekszik
  2. vigyél magaddal etetőtálat, hozzá villát, kanalat ha szükséges
  3. vigyél kutya kaki zsákot és szedd össze kedvenced után, ha odapiszkítana bárhova
  4. legyen nálad elég játékszer, hogy ne a berendezést rágcsálja, ha unatkozik

 

Fontosnak tartom, pláne kölyökkutya esetén, hogy reggel indulás előtt futtasd meg, játssz vele minimum egy fél órát. Ezzel már majdnem, hogy elvan egész napra, ha nincs lehetőség futni. És minimum ugyanezt az időt este is lefekvés előtt add meg kedvencednek. Nem egyszerű kiskutyaként egyhelyben pihizni, 3 napon át meg pláne. De tudod úgy csinálni, hogy mindketten jól érezzétek magatokat, csak tájékozódj, légy előrelátó és figyelj a jelekre.

 

Tudtátok, hogy Carcassone vára is kutyabarát?
Tudtátok, hogy Carcassone vára is kutyabarát?
Fotó: Pánczél Gyöngyi

 

Minden extra stressz nélkül lezavartuk az utat, Olaszországban megismerkedett Kylo a tengerrel, Franciaországban megnéztük Carcassone várát, ahova természetesen besétálhattunk más kutyusok társaságában Kyloval. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki, nagy élmény, pláne együtt! És végül, de nem utolsó sorban Spanyolországban kutyapajtikra leltünk a szállásunkon.
Bármikor újra nekivágnék az útnak! Kylo ma is, ha azt mondom „befelé kocsiba” örömmel szalad és pattan, hogy „na végre újra utazunk”.

 

Az útlevelét sehol nem kérték, mondjuk a miénket sem. A szállásokon személyigazolvánnyal elég volt bejelentkezni. De kérhetik, ezért ne indulj útnak külföldre, ha nincs útlevele az állatodnak!

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Pánczél Gyöngyi

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyások figyelem: a hatóságok razziáznak Kaposváron! Hírek - Címlapon
Kutyások figyelem: a hatóságok razziáznak Kaposváron!
A Facebook ezt is megmondja: milyenek valójában a kutyás és a macskás gazdik Hírek - Címlapon
A Facebook ezt is megmondja: milyenek valójában a kutyás és a macskás gazdik