A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Kutyások figyelem: a hatóságok razziáznak Kaposváron!

2016. augusztus 25., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A hatóságok razziát tartanak Kaposváron: a kutyatartókat és a kutyákat ellenőrzik. Legyenek kéznél a kutyák papírjai!A somogyi megyeszékhelyen a közterület felügyelet, az állatvédők és a megyei kormányhivatal munkatársai tartanak ellenőrzést. A három napos akcióban Kaposvár Donner városrészét teljesen leellenőrzik: megvizsgálják, megvannak-e a kutya kötelező oltásai, rendelkezik-e chippel, és ez helyes adatokkal van-e regisztrálva. Azt is ellenőrzik egyébként, hogy az udvar megfelelően körbekerített-e, és nem tud-e elkóborolni, kiszökni a kutya.

 

Ellenőrzik a kutyatartókat Kaposváron
Ellenőrzik a kutyatartókat Kaposváron
Fotó: cesarsway.com

 

Az akció célja nem a büntetés, hanem inkább a figyelemfelhívás - azonban van olyan eset is, mikor a büntetés már elkerülhetetlen. A szabályok be nem tartása 15-30 ezer Ft bírságba is kerülhet, ha a gazda a többszöri figyelmeztetésnek sem tesz eleget.

 

Forrás: kapos.hu
Indexkép forrás: www.cesarsway.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja
Ahogy mi, emberek egyedi ujjlenyomattal, úgy kutyáink is rendelkeznek egyedi mintázattal, ami akár az azonosításukra is használható: az ő esetükben az orruk rendelkezik ilyen egyedre jellemző mintával. Ezt használná ki a kínai cég applikációja: az orrlenyomat segítségével azonosítaná a kutyákat.

Újabb 21 MOL-kúton helyeznek el chipolvasót Újabb 21 MOL-kúton helyeznek el chipolvasót
Immár 121 MOL töltőállomáson segíti a mikrochip-leolvasó az elveszett kedvencek hazajutását. A kezdeményezés tavaly májusi indulás óta közel 175 kutya talált haza így a gazdájához.

Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez? Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez?
Egy bajba jutott kutya, egy átregisztrálatlan chip és nemtörődöm gazdák. Dézi története tükröt tart elénk: valójában így néz ki az állattartási kultúra hazánkban.

Duplázik a MOL: már száz töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók Duplázik a MOL: már száz töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók
Csaknem megduplázza, 54-ről 100-ra bővíti a MOL azon töltőállomásai számát, ahol ingyenes mikrochip-leolvasó lesz elérhető az elkóborolt kutyák azonosítása céljából.

Meglepően sok kutya talált haza benzinkúti mikrochip-leolvasók segítségével Meglepően sok kutya talált haza benzinkúti mikrochip-leolvasók segítségével
Három hónap alatt 121 mikrochippel rendelkező, elkóborolt kutyát azonosítottak a MOL töltőállomásain, akik ennek köszönhetően visszakerültek gazdájukhoz.

Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a MOL Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a MOL
A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tovább bővíti kisállatbarát szolgáltatásait, és 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik.

Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon! Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon!
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos kedvencünk azonosíthatósága: legyen benne chip a valós adatainkkal és a nyakörvén is lógjon egy biléta, mely szintén magán hordozza a kutyus és gazdi adatait is. Ez a biléta azonban még meg is nevettette a becsületes kutyabarát megtalálót!

Segítsünk a kóbor kutyáknak! Segítsünk a kóbor kutyáknak!
A dermesztő hidegben kóborló kutyák az életükkel játszanak. Ha nincs befogadó, vagy befogó számukra, akkor élelem és védett hely hiányában elpusztulhatnak egy éjszaka alatt.

Kölyökkutyával keresztül Európán - Így készülj fel az útra! Kölyökkutyával keresztül Európán - Így készülj fel az útra!
Hosszú utazás egy kölyökkutyával. Mire kell figyelni, hogyan lehet legjobban, legalaposabban előkészülni? Olyan gazdi meséli el nekünk a tapasztalatait, aki egészen a messzi Portugáliáig utazott örökbefogadott kutyusával és cicájával. Pánczél Gyöngyi beszámolója:

Kutyaparadicsom Kaposváron - ilyen lesz az új kutyafuttató Kutyaparadicsom Kaposváron - ilyen lesz az új kutyafuttató
Korszerű, jól felszerelt kutyafuttató kialakítása valósulhat meg Kaposváron, megoldva a gazdik problémáját - a megyeszékhelyen ugyanis nem igazán találnak legális lehetőséget kutyáik alapos lemozgatására.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 Vizslatúra Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Cesar Millan újra Magyarországon! Hírek - Címlapon
Cesar Millan újra Magyarországon!
Kölyökkutyával keresztül Európán - a nagy utazás Hírek - Címlapon
Kölyökkutyával keresztül Európán - a nagy utazás