A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Embertelen körülmények között tartott kutyákat foglaltak le a kaposvári rendőrök

2022. június 23., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Tűrhetetlen körülmények között tartott kutyákat foglaltak le a kaposvári rendőrök, állatkínzás miatt indítottak eljárást.



 

A Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának munkatársai, valamint a hatósági állatorvos 2022. június 21-én, helyszíni eljárásuk során olyan körülmények közt tartott kutyákat találtak két kaposvári ingatlan udvarában, ami az állatok maradandó egészségkárosodásához vezetett – írja a police.hu közleménye.

 

A kötelező oltás, elegendő élelem, ivóvíz, valamint az időjárás viszontagságai ellen védő nyughely nélkül tartott négylábúak megkötésére használt kötelek és láncok több sérülést is okoztak az állatok nyakán.

 

A helyszínre érkező egyenruhások összesen 10 kutyát foglaltak le, elhelyezésükben egy kaposvári civil szervezet nyújtott segítséget a hatóságoknak. A rendőrök egy 53 éves helyi férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így várja az öregecske husky a parkban, hogy megsimogassák az emberek Hírek - Címlapon
Így várja az öregecske husky a parkban, hogy megsimogassák az emberek
Így gondolnak a kutyák a játékaikra – érdekes eredményekre jutottak a kutatók Hírek - Címlapon
Így gondolnak a kutyák a játékaikra – érdekes eredményekre jutottak a kutatók